Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádající Arvo Pärta, minimalistický robot Krobot, scéna masturbačního doznání a zachycení deziluze (nejen) jadranských vakací, kdy všichni zažijí nějakou novou zkušenost, aby ve své podstatě zůstali nezměněni. Toť výčet pozitivních momentů držících Vejdělkův film na hladině poseté bublinkami mýdlové opery, ale ty potápěčské závaží v podobě ploché karikatury české malosti a rozpačitého rozvíjení děje nutí diváka přitahovaného ke dnu lapat po dechu někdy až nebezpečně dlouho. Při pohledu na princeznu Annu mě napadá, jestli existuje beznadějnější akt, než (čistě hypotetická) snaha valašského krále popřít své otcovství.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hanit českou kinematografii je moderní, ovšem já si stojím za tím, že Účastníci zájezdu jsou jejím, vesměs nedoceněným, vrcholem. Typická česká komedie jak má být a se vším všudy...bavilo mě to stejně tehdy jako teď. Něco takového už se v dnešní době bohužel netočí, proto je si třeba podobných klenotů o to víc vážit...90% ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jedna za vaky Kocurové, druhá za výbavu Leichtové, třetí jen tak z plezíru. Poměrně dobře sehraná volovina, opět se ráchající v bažině čecháčkovství. Vlastně už vím, za co poslední hvězdu dát - za postavu onoho podvodního masturbanta, že mě to nenapadlo dřív? Musím zakoupit kvalitní šnorchl, hodně volné plavky a potápěčské okuláre s předinstalovaným teleskopem. A už zase skáču do kaluže. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Původních cca pětadvacet minut do příjezdu autobusu a posléze s představováním jednotlivých postav v něm po vzoru filmu Florenc 13:30 ještě celkem ušlo až tedy do chvíle příjezdu na celnici, kde bylo jedno takové humornější vystoupení dvou českých hereckých babiček, Fialové a Štěpánkové..Později s přibývajícími minutami nudnější a nudnější..Stručný rozbor: Jednotlivé scény a epizody příliš chaoticky dohromady poslepované, nudné dialogy (někdy úplně zbytečně vulgární), téměř žádný opravdově inteligentní humor, který by se vám vryl do paměti..Prostě vše, na co si po čase stejně nikdo nevzpomene podobně jako na těch v uvozovkách pár vtipných scén, co zde byly..Zbytečně dlouhá a neúnosná jak stopáž, která, jak říkám, po čase začne nudit (zvlášť, když se nic neděje, a u moře se toho skutečně moc neděje), tak i nějaké celkově špatné osvícení filmu..Film byl příliš tmavý a teplo, sluníčko i moře jako takové mi připadalo jako někde u severního moře a to ještě někdy v listopadu..Jinak jsem si také všiml toho, že tu nebyla skoro žádná hudba..Ale nějaké klady by tu přeci jen byly, ne? Tak film je to nakonec typicky český, jak jinak než ze života jedné průměrné české rodiny s typicky českými okamžiky, náturou, zábavou a myšlením..Z herců mě ale neoslovil nikdo. Jitka Kocurová je sice kus, ale stále ji beru jen jako tu poskakující hopsandu (diblíka) z Izerovy komické show Telebazar..Vybraná sorta jednotlivých charakterů postav celkem splňovala typovou strukturu účastníků pobytu na takovém jednom malém-velkém zájezdu. Kdo trochu cestuje, dá mi jistě za pravdu, co tam občas jezdí za lidi..Herecká dovolená za babku se tedy nekonala alespoň u mě tedy ne:-( ps:Na financování filmu se nemalým dílem účastnila firma RWE TRANGAS, která se také podepíše pod kdejakou kravinu:-) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Autobusem Setra s SPZ 3A4 8848, kterým Účastníci cestují, patří společnosti Vega Tour, která byla založena v roce 1991. (PAULOO)
  • Ve scéně, kdy se na pláží účastníci hlásí, kdo z nich masturbuje, přihlásí se s donucením i Vladimír (Martin Pechlát). Ten ovšem dává v jednom záběru později ruku dolů a v následujícím ji má zase nahoře. (SONY_)

Reklama

Reklama