Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Faye 

všechny recenze uživatele

Na tenhle zájezd jsem se těšila a někdy se prostě dovolená nevyvede. V paměti mi utkvělo, že mám vracet podšálky, pobavily mě některé rady matky Evy Holubové a abych nekřivdila i věta „průvodkyně bude pro můj organizmus představovat obrovskou zátěž“ a byla i pro můj. A velmi mě potěšil miloučký testík sexuální orientace. Jako celek, ale zklamání. Zdlouhavé a bez života. Takže i nadále pro mě zůstávají nepřekonatelné jiné komedie podle knih Michala Viewegha. „Báječná léta pod psa“(viděla jsem to několikrát a nenechám si ujít žádnou reprízu) a „Román pro ženy“, který mně svým humorem sednul do nálady tak, jako dlouho žádná jiná česká komedie. Viděla jsem to mockrát. Ovšem moji sestru nemám šanci překonat, pouští si to pokaždé, když musí žehlit, aby ji prý alespoň něco pozvedlo náladu. A žehlí často :-). Na účastníky zájezdu se jistě ještě někdy podívám, ale vyhledávat je nebudu, zato Simonu Stašovou v Románu pro ženy budu mít (a mám) v pohotovostním režimu stále. 3* a jen tak tak. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neví někdo, proč je v žánrovém zařazení napsáno KOMEDIE? Po letech jsem dal tomuto filmu znovu šanci, ale dojem byl stejný jako kdysi (haló, hledá se vtip, humor, vyhlašuje se pátrání po náznaku pousmání). Tak nic, snad jindy. Kam se poděla(la) ta naše česká komedie? Polívková a Holubová jsou asi dvě nejmíň sexy české herečky, takže obsadit je spolu a navléct je do bikin, je fakt nápad hodný génia. Chyběla už jen Lenka Kořínková či Halina Pawlowská a divákův dávící reflex, by byl doveden k dokonalosti. Jedna hvězda za Klepla a zároveň za to, že hláška s podšálky zlidověla, čímž Účastníci získali kultovní status. Bohužel. Ve filmech pro pamětníky je však víc sexu, než tady humoru. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Účastníci zájezdu nijak zvlášť nezaujmou ani neurazí. Za pozornost stojí opravdu hezká kamera a dobrá režie. Scénář je zcela průměrný, i když je, čemu se smát, a hrdinové vám nebudou lhostejní. Pokud nebudete mít někdy večer co dělat, koukněte na Účastníky zájezdu. Ale když to neuděláte, o nic nepřijdete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK-miliónovTržby Celosvetovo $3,658,378║ Možno mierne jednoduchý príbeh ako býva v poslednej dobe zvykom a trošku veľa postáv na to aby vynahradili skratkovitý dej, ale našťastie pár vydarených vtipkov sa tu nájde, hlavne vďaka Pavlu Liškovi, zas Anna Polívkova pôsobila mierne otravne až monotonne, mali jej dať radšej menej priestoru. /videl v kine: 60%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem se trochu víc zaměřil na český filmy, který jsem dřív v podstatě ignoroval. Účastníci zájezdu jsou zrovna typickej příklad toho, proč se českejm filmům (a obzvlášť komediím) radši vyhejbám. Dost mě udivuje, že film má tady poměrně vysoký hodnocení. Navíc i moji oblíbený uživatelé, od kterejch bych to nečekal, hodnotěj film celkem kladně. Možná je to tim, že se žádnejch hromadnejch zájezdů neúčastnim, ale tohle mi fakt vůbec nesedlo. Několik nezajímavejch postav, který se jmenujou např. Pamela, Max a podobně (asi to má bejt jako kůůl), jede na dovolenou k moři, kde se tak různě válej na pláži a kecaj o nějakejch naprostejch píčovinách. Humor je dost křečovitej, příběh v podstatě neexistuje, nenapadal mě žádnej důvod, proč se na tohle dívat až do konce, takže asi tak v půlce jsem to vypnul a radši jsem šel do jednoho blízkýho baru s obsluhou nahoře bez. Několik piv a pohled na polonahou servírku mi trochu zlepšil náladu, takže jsem se odhodlal kouknout se na ten zbytek. Kdybych věděl, co bude následovat, radši bych v tom baru zustal. Druhá půlka už mi totiž připadala jako epizoda z nějaký Venezuelský telenovely. Jolana by si ráda zašukala s Maxem, ale Maxovi se víc líbí Pamela. Jolana se nakonec dá dohromady s nějakym úchylem. Do toho se Oskar bojí, že ho nechá Ignác a pak tam na sebe žárlej ještě nějaký dvě kamarádky, který se obě zahleděly do místního Myče Bjůkenena. Opravdu to nebylo sestříhaný z nějakýho nepoužitýho materiálu ze seriálů, kterejma nás krmí TV Prima? Než se na tuhle zoufale nevtipnou komedii koukat znovu, to si radši namažu prdel tygří mastí. To s tou tygří mastí a podšálky jsou asi jediný věci, kterejm jsem se zasmál. Na téměř 2-hodinovej film dost málo. A zejtra si asi zajdu koupit arginmax. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Jednou "kikslo" auto a skupinka herců jedoucích na natáčení se zasekla v Rakousku. Zrovna se měla točit hromadná scéna, takže se na herce muselo čekat asi sedm hodin. (Specs)
  • Ve Vieweghově románu je hlavní postava Max spisovatel a o celém zájezdu píše román. Ve filmu je Max (Ondrej Kovaľ) populární zpěvák a snaží se napsat píseň. (JT19)
  • Ústřední píseň se jmenuje "Nevinná" a zpívá ji David Kraus. (mi-ib)

Reklama

Reklama