Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době konečně příjemná česká komedie. Něktěré scénky a gagy jsou opravdu povedené a hodně tomu napomáhá i herecké obsazení, které je až na pár vyjímek (Fialová mi lezla na nervy) prakticky bezchybné. Jak říkám některé scénky jsou povedené, jako celek ale tento film moc pohromadě nedrží a stává se tak pouze slepencem těch dobrých a někdy i špatných scén. Ale i tak po dlouhé době svěží český vítr do komediálního žánru. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Já se bavil královsky... "A teď vám představím řidiče - ten co právě řídí se jmenuje Karel, a ten druhý se jmenuje taky Karel. Z toho vyplývá, že oba naši řidiči se jmenují Karel." "Vy si z toho děláte srandu, ale jestli se ty hnědý podšálky ztratí, budete muset pít z těch rozpálenejch bílejch." "Tak kolik jich chybí, Karle?"- "Pět. To fakticky nechápu." - "Říkáš to těm lidem, Karle? Říkáš jim, aby ty podšálky vraceli?"- "No říkáme jim to pořád." - "No když jim to říkáme pořád, tak to fakticky nechápu." Trailer: http://www.csfd.cz/film/220720-ucastnici-zajezdu/videa/ ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ aj v tomto prípade platí, že kniha je lepšia ako film. Hovorím to veľmi nerada, ale je to tak. Od komédie očakávam trošku viac. O dosť viac.... Nudila som sa, ale niečo ma pri tom držalo... Možno ta jednoduchosť a nekomplikovanosť. A platí to aj o Románe pre ženy. Ale mám obavy, že Viewegha už budem iba čítať... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne dobra komedie. Ze zacatku to je fakt jizda, jeden forek za druhym a vsechny hodne vtipny, jenze v momente, kdy se dostanou k mori, jde kvalita trochu dolu. Reziser se snazil vic prokreslit jednotlivy postavy a tudiz ruzny forky maj min prostoru, ale porad tu nich je dost a perfektnich, ale uz to proste neni jeden vtip za druhym a misty film trochu nudi. Herci byli vybrany fakt perfektne, kazdej zastupoval urcitej druh lidi a na jejich trable byla radost se divat. Nejvic me ale asi zaujala Anna Polivkova, ta byla fakt dobra a pak Jitka Kocurova, u ty si sice nejsem jistej, jesli to hrala, ale byla hodne dobra. Na to, ze to je Vejdelkuv prvni celovecerni film, se poved vice nez dobre, ale na 5* to nebude, kuli tem nekolika zbytecnejm scenam, ale za to muze nejvic delka filmu, ktera je fakt zbytecna. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vtipná a svižná komedie ztrácí z přibývajícími minutami dech a ke konci ho už jenom velmi těžko popadá... Některé postavy mi přišly protivné (průvodkyně), některé naprosto zbytečné (důchodkyně, teplouši), některé průměrné, dobře zahrané a občas vtipně glosující (Eva Holubová), ale všechny strká do kapsy úžasná Anna Polívková v roli nehezké ale úžasně sarkastické a sebeironické Jolany. Bohužel když není ale na plátně ona, není se čemu smát, scénář sklouzává k trapnostem a lehce telenovelovské náladě. Takže díky ní a ještě skvělé pasážy cesty autobusem jsem se rozhodla dát nadprůměrné hodnocení, ale znova už se na tohle určitě dívat nebudu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Když jsou Účastníci v autobuse na cestě domů, v jednom záběru slunce svítí z levé strany, dalším záběru pak ale z pravé. (PAULOO)
  • Film navštívilo v kinech 792 592 diváků a vydělal 76 526 158 Kč. Statistika vydáná 1.11.2008. (Pumiiix)
  • Hudebník na rozlučkovém večírku používá Roland E-66 Intelligent Synthesizer z roku 1990. (gug)

Reklama

Reklama