Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vtipná a svižná komedie ztrácí z přibývajícími minutami dech a ke konci ho už jenom velmi těžko popadá... Některé postavy mi přišly protivné (průvodkyně), některé naprosto zbytečné (důchodkyně, teplouši), některé průměrné, dobře zahrané a občas vtipně glosující (Eva Holubová), ale všechny strká do kapsy úžasná Anna Polívková v roli nehezké ale úžasně sarkastické a sebeironické Jolany. Bohužel když není ale na plátně ona, není se čemu smát, scénář sklouzává k trapnostem a lehce telenovelovské náladě. Takže díky ní a ještě skvělé pasážy cesty autobusem jsem se rozhodla dát nadprůměrné hodnocení, ale znova už se na tohle určitě dívat nebudu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil, poměrně solidní komedie, jedna z těch lepších porevolučních...za nějaký čas bych se na to klidně kouknul znovu a přehlédnu i následující chybičky: 1) Když jde Max otevřít dveře Pamele, má na své posteli bílý polštář. Při jejich společném návratu už tam ale není (čas: 00:37:00) 2) Když jsou Denisa a Irma poprvé na pláži, tak si všimněte, že stojí u lehátek každá na jiné straně, než v dalším záběru leží. 3) Autobus vyjíždí z Prahy na D1 na Brno (cedule výjezdu na Chodov), přestávku ale dělají na odpočivadle, které je na dálnici směr Příbram. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minutách filmu mě bylo jasné jak se příběh bude rozvíjet, a překvapen jsem bohužel nebyl. Je to jeden z dalších filmů, kde se řeší kdo s kým a všelijak se to proplétá. Upřímně řečeno mě takový filmy už nezajímají, ale tenhle jsem musel přežít, jelikož jsme na to byli se školou. Sice charaktery postav jsou zde dobré a herecké výkony velice příjemné, to se musí uznat, ale dějová linka je velice slabá a předvídatelná. Zábavných a úsměvných situací je velice málo a při takové délce film většinou nudí a skoro bych v kině i usnul.. Podle mě je to zbytečný film pouze na jedno podívání a 2 hvězdičky si bohatě zaslouží... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A víte že se mě tady Jitka Kocourová ani tak nelíbila !! Teda když nepočítám ty prsa. Tak tu důležitou část komentáře mám za sebou a teď si napíšu zbytek co už nikdo nebude číst. Já se královsky bavil, jen se dívejte jaký jsme my všichni, to je pohled pro bohy, co ? Účastníci zájezdu báječně prezentují nás všechny ostatní co se neúčastníme nebo se zúčastníme jindy. Proto mě to tak baví, stejně tak jako komentáře zdejších uživatelů z většiny též účastníků . ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na Účastnících je skvělé, že ve většině diváků vyvolají vzpomínky na vlastní dovolenou a zároveň ztotožnění se s hlavními hrdiny. Avšak u mě osobně některé scény vyvolali i depresi a smutek. Možná to je záměrné, ale já tyhle hořké komedie v lásce prostě nemám. Pokud mám vyzdvihnout jednoho herce, tak pana Krobota. Tu roli mu už nikdo neodpáře, filmu jasně vévodí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Jolana (Anna Polívková) přichází na pláž a v pozadí jsou vidět dva lidé na lehátku. V dalším záběru v pozadí nikdo není. (PAULOO)
  • Adrian Jastraban a Jaromír Nosek, kteří ztvárnili homosexuální pár, museli ještě několik let poté na ulici čelit posměškům a narážkám na své role. Naopak jim od ctitelů přicházely i zamilované dopisy. (Zdroj: ahaonline.cz)
  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)

Reklama

Reklama