Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase nejrušnějšího chodu do banky přichází skupinka malířů. Netrvá dlouho a všechny důležité průmyslové kamery jsou vyřazeny z provozu a začátku velké bankovní loupeže už nic nebrání. Lupiči mají vše pečlivě naplánované. Z odposlechu je slyšet jakýsi podivný evropský jazyk a lupiči požadují dva autobusy a dopravní letadlo. Všechny rukojmí donutí převléknout se do stejných kombinéz, jaké mají na sobě, aby tak dokonale zmátli zásahové komando. K loupeži je přivolán rafinovaný a inteligentní policejní vyjednavač Keith Frazier, kterému postupně dochází, že se nejedná o obyčejné přepadení banky. Vzápětí se do hry vkládá i předseda představenstva banky Arthur Case, který má obavy z odhalení obsahu své trezorové schránky nacházející se právě v přepadené pobočce. Proto neváhá uplatnit svůj vliv a na místo činu poslat velmi ambiciózní a bezskrupulózní právničku Madeline Whiteovou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (741)

Lima 

všechny recenze uživatele

"DOKONALÁ loupež"? Ale kdeže. Spíše, co se týče logiky, DOKONALE haprující x-tá variace na bankovní loupež. Logicky děravá jak v pointě celé akce lupičů, jakkoliv je divácky efektní, tak i v jednání šéfa banky (ty kompromitující materiály si schovával pro strýčka Příhodu?). Chabou náplastí zůstává skutečnost, že Spike Lee opět zůstal svůj. Potěšily jeho jemné politické narážky, ačkoliv neměly zdaleka takovou sílu jako Nortonovo vyznání ve 25.hodině, potěšil jeho smysl pro černý humor, a přestože film svižně utíká a nenudí, od tvůrce tak zvučného jména jsem rozhodně čekal víc, než jen rádoby efektní a vykonstruovanou story. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka o netypické bankovní loupeži, které k dokonalosti chybí málo - snad jen o trochu věrohodnější scénář. Kvalitou a napětím podle mne Spojenec předčí slavné Psí odpoledne s podobným námětem a vyrovná se Dannyho parťákům. Nejednoznačnost charakterů a motivace postav výrazně vylepšuje nečernobílý filmový zážitek. K tomu herci - vynikající detektiv vyjednávač Denzel Washington a skvělá Jodie Foster v roli lobbystky pověřené choulostivým úkolem. Trailer: http://www.csfd.cz/film/220722-spojenec-inside-man/videa/ ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Russell Gewirtz | Hudba: Terence Blanchard | Produkcia: Brian Grazer | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment, 40 Acres & A Mule Filmworks | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržba: 184,376,254 $ || Spojenec... to je spojenec... Mám rád filmy s Dumasovskými scenármi. A to hlavne s vyžarujúcim obsadením. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Spojenec mi skoro až připoměl Bezva fintu s Belmondem, akorát že tohle je braný hodně vážně a řek bych že i daleko víc promyšlený, ale taky aby ne, když celej film stojí vlastně na promyšlenosti příběhu Ovšem i tak mi to přišlo trošku mdlý, i když napětí tu a tam bylo a jak Clive Owen, tak i Denzel Washington byli skvělý. Nicméně celý 2 hodiny mě to nedokázalo udržet v pozornosti a občas sem se mírně nudil ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film naplnil moje očekávání, takže celkem spokojenost. Herecké obsazení bylo vybráno dobře, přestože více sympatický mi byl jen Dafoeův kapitán ve vedlejší roli. Ale tady šlo hlavně o příběh, resp. jeho myšlenku. Způsob loupeže a také konečného rozhřešení se mi líbil mnohem víc než nějaké řešení morální přečinu pana bankéře, přestože se to celé kolem něho točilo. A právě za to, co se dělo v bance a navenek působilo inteligentním scénářem (nezahrnuju už pohnutky jednotlivých postav) + netradiční ale pěknou hudbu (jejíž zařazení právě k tomuto filmu jsem moc nechápal) dávám pěkné 4*. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (17)

  • Scenárista Russell Gewirtz debutoval Spojencem na filmovém plátně. Dosud napsal jen několik epizod televizního seriálu Slepá justice (od r. 2005) o slepém policistovi, který se snaží po osudném úrazu opět zapojit do práce. (imro)
  • Drama Spika Leeho se během prvního víkendu (24. – 26. 3. 2006) vyšplhalo na první místo amerického žebříčku návštěvnosti s tržbami 28,9 milionů amerických dolarů. Šlo o nejvyšší výdělek v Leeho kariéře. Celosvětové tržby filmu s rozpočtem 45 milionů dolarů byly 186 milionů dolarů. (imro)
  • Dalton Russell (Clive Owen) má ve filmu zbraň Ruger GP100 ráže .357 Magnum. (dc125)

Související novinky

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

Záporáci pro Oldboye a pokračování 300

21.12.2011

Starořecká řežba 300: Battle of Artemisia nedávno přišla o hlavního představitele, když Joel Edgerton odmítl hrát athénského generála Themistokla, který velel řecké flotile v námořní bitvě u mysu… (více)

Spike Lee si nedá říct

Spike Lee si nedá říct

05.02.2009

...a navzdory velmi vlažným reakcím diváků i kritiků na svůj epos Miracle at St. Anna plánuje další film z období 2. světové války. Předlohou pro něj bude faktografická knížka dopisovatele New York… (více)

Zachraňte černého vojína

Zachraňte černého vojína

11.06.2007

Spike Lee díky svému prozatím nejkomerčnějšímu filmu Spojenec přičichl k opravdovému úspěchu a velkým penězům a klasický Hollywood ho opět láká. Adaptace románu Waltera McBrida Miracle at St. Anna… (více)

Reklama

Reklama