Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

Marius 

všechny recenze uživatele

Tri kľúčové scény (nemocnica, stolička a výťah) temer presne okopírované a napriek tomu ani z desatiny nedosahujúce mieru infarktovosti originálu bratov Pangovcov ma nútia dúfať, že ešte pár takýchto „kvalitných“ remakeov a producenti Hollywoodu pochopia, že majú Áziu nechať na pokoji a nekaziť ju svojim deštruktívnym prístupom. Jediné čo je v remaku Oka na úrovni je hudba. 2/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Danny Pang, Oxide Pang Chun, Jo Jo Yuet-chun Hui, Hillary Seitz a Ryne Douglas Pearson. Po druhém OKOuknutí jsem přehodnotil na 79,5 % a hodně tomu dala Jessica Alba ikdyž si za to málem odnesla Malinu. Jessica Alba se kvůli filmu naučila základy braillova písma. CITÁT - .........svět je opravdu nádherný......... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Vidím věci, které nejsou skutečné !! Vidím věci, které bych neměla vidět.." Nebýt toho zbytečně hollywoodského konce, byť vlastně i to osudové uzavření kruhu se mi coby rozuzlení zrovna nepříčí, šlo by o opravdu jeden z nejlepších amerických hororových předělávek posledních let.. Já nehodlám spílat hollywoodským scénáristům za jejich nedostatek nápadů, oblíbenému sousloví zbytečný remake se směju, udělám si obrázek sám, na ty šikmooký originály seru, leč třeba bratry Pangovy beru, ale nebudu se spolu s většinou rozplývat nad genialitou asijské tvorby, protože je to zrovna moderní, pro mě osobně patří k mistrům hororového žánru Španělé a další.. Americké neoriginální horory mě neuráží, takže s The Eye nemám nejmenší problém, křehká panenka Jessica Alba je v pohodě, odehraje si svoje a jako houslistka, co nutně se svým šílenstvím a předtuchami potřebuje pomoc, se mi zdála slušně věrohodná, Gutierrez se se svým scénářem celkem drží originálu, triková stránka věci se povedla moc, ty stíny vypadají opravdu skvěle, Jeff Jur se svojí kamerou čaruje a soundtrack Marca Beltramiho mi připadal stejně sexy jako Jessica.. Atmosféru Oko prostě má, napětí neopadá až do závěru, lekačky se dají snést, přičemž se diváka nesnaží děsit každých pět minut, zato dost kvalitně, to jasně předvídatelné finále sice hodně brzy odhalíte a tak nějak vás zamrzí, nicméně jako nejslabší aspekt příběhu vnímám vztah mezi Sydney Jessicy Alby a doktora Faulknera v podání sympaťáka Alessandra Nivoly, který se chvilku brání, ale nakonec bez nějakého vysvětlování podlehne a ty historky jí přeci jen uvěří.. Ačkoli kdo by se pro Jessicu neobětoval..;) ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

5/10 - Američané by měli přestat přetáčet asijské duchařiny. Ačkoli je totiž americké Oko dějově téměř totožné s hongkongským originálem, nedaří se mu tvořit tu správnou atmosféru strachu a jeho finále nemá gradaci. Pár lekaček a digitálních triků vylouhovaný horor nezachrání, stejně jako krásná a podceňovaná Jessica Alba. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Průměrný, až podprůměrný horůrek. Vlastně mi to ani jako horor nepřipadalo, sem tam sice byly takové strašidelnější scény, ale že by to mělo člověka vystrašit, to rozhodně ne. Ale musím pochválit výkon Jessicy Alby, nikde jinde jsem ji neviděl hrát, ale je z ní opravdu talent, tady to předvedla. Viděl jsem to ve z******* kinoripu a bez titulek, tak až uvidím lepší verzi, možná změním názor. 40% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama