Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (223)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý, či sa američania budú držať pôvodnej snímky, alebo či to niejak zhollywoodujú....a tak som si to pozrel.....vzhľadom nato, že výraznejšie nevybočili od originálu...ma to až tak nebavilo.....Američania tiež niektoré momenty nedotiahli, poprípade vynechali.....čo je škoda lebo v origináli tieto momenty dokreslovali celkový obraz.....Čo je ale horšie postrádal som zimomriavky, ktoré mnou pobehovali v pôvodnej snímke.......plusom USA-snímky je akurát Jessica na ktorú sa pozerá veľmi dobre.........v každom prípade ale odporúčam originál......a ešte dačo .....:záver američania vôbec nezvládli ...ale vôbec..... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Změť jednoduchých nápadů a "hlubokých" dialogů v remakeu, který chvályhodně střídá asijské reálie za americké, ale klíčové scény kopíruje naprosto chladně a nezanechává žádný osobitý otisk. Jessica Alba se snaží o oduševnělé charakterní herectví a půlka kina padá smíchy pod sedadla (už nikdy, prosím). Průhledné až na půdu už z trailerů a plakátu, bohužel to trvá celých 90 minut. Kandidát na nejzbytečnější film roku. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

5/10 - Američané by měli přestat přetáčet asijské duchařiny. Ačkoli je totiž americké Oko dějově téměř totožné s hongkongským originálem, nedaří se mu tvořit tu správnou atmosféru strachu a jeho finále nemá gradaci. Pár lekaček a digitálních triků vylouhovaný horor nezachrání, stejně jako krásná a podceňovaná Jessica Alba. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nedomrlý remake, jenž dělá výbornému originálu jen ostudu. Nečekal jsem žádnou extra kvalitu, ale že mě to bude tolik iritovat, to také ne... Přístup tvůrců nemohl jinak než skončit u horrorového fanouška fiaskem: narvat do snímku bez ladu a skladu téměř všechny lekačky zkopčené od originálu nebo jejich variace, doprovázené hlasitým práskáním, s mizivým shock efektem, hrozivé záhrobní stíny předělat na řvoucí bubáky, konec změkčit a roli zkoušené dívky svěřit "umělé květince" Albě (marná snaha, Jessico, něco jako přirozený herecký výkon je ti nadále upřeno). Vedle napětí tu chybí jakákoliv tvůrčí invence, takže se člověk nemůže divit, že tenhle polotovar odmítl zhltnout i nenáročný americký divák a dopředu odsoudil tuhle zbytečnost k brzkému zapomnění. Dobře jí tak. 3/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už dlouho se mi nestalo, že bych měl husu až za krkem. Tady mi tam vlítla hned několikrát, mrcha. Pojmenoval jsem ji Husa Zježená a ta sviňa dotáhla celý hejno. Asi tak po půl hodince se z nich ale začly stávat housata a blány mezi prstama se pomalu přesouvaly před moje oči ve formě očních víček. Hodně brzo se okoukaly optické halucinace a když už to bylo asi po páté, co zmizela osoba, se kterou se zrovna bavila, tak mi to usmažilo centrum husení a oživilo to centrum nudy. Konec se rozpumpoval zajímavou koláží stínů a ohně, ale ani to mě neodkrvilo zdravou mysl a pochyby bezpochyby přetrvaly. No, ale horší by bylo, kdyby natočili horor Ucho nebo Pysk... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 69. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)

Reklama

Reklama