Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu natočil Oliver Stone? Ten samej Oliver Stone, kterej o 20 let dřív natočil Četu??? Takovou kopu sraček pohromadě jsem snad ještě neviděl. Muj dojem z filmu je asi takovej, že přibližně po 20 minutách hlavnim hrdinům spadne WTC na hlavu a od tý chvíle moh Stone točit třeba 5 černochů v tunelu a vyšlo by to nastejno, protože je tam skoro celou dobu tma. Do toho zasypaný policajti hekaj, vyznávaj si snad navzájem lásku a jeden má dokonce pocit, že vidí ježíše. No chvílema to na mě působilo, že se film odehrává někde v gay clubu, kde někdo zhasnul světlo. Když se děj přesune mimo trosky, tak film nabídne akorát záběry na to, jak se někdo neustále modlí, případně brečí. Do toho pořád obligátní "god bless america" a podobný kecy. Stone zřejmě považoval za důležitý, aby tohle zaklínadlo v jeho filmu zaznělo přímo z úst opičáka Bushe, takže tam šoupnul kousek z nějakýho jeho projevu. A nesmim zapomenout na postavu jakýhosi bejvalýho mariňáka, kterej se na konci filmu prochází mezi troskama, zrovna s někym telefonuje a suše mu oznámí, že teď ho bude USA potřebovat, aby vykonal pomstu. Tohle by snad nenatočil ani Majkl Bay... ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Sentimentální, patetická a nudná sra...! Odteď je pro mě spojení World Trade Center synonymem pro filmové utrpení, jaké jsem v kině zažil naposledy... Ehm, ani vlastěn nevím, kdy jsem si naposledy půlku filmu říkal "ty vole, cože?" a druhou polovinu "sakra, ať už ta hrůza skončí, nebo z toho exnu". 30% za zasmání se u Ježíše a vlasteneckého mariňáka. Greengrass holt totálně ruluje a Stone je lama, snažící se poprvé v kariéře zalíbit americkému publiku (kdo by to do něj dříve řekl). ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Film má všeho moc – samozřejmě obrovskou tragedii, ale i rodinu nadevše, Boha a modlitby, hrdinství a k tomu je především patetický a patetický a patetický ( a vůbec nechci zlehčovat to, co se stalo) až to znechutí. A jelikož vše vnímám z pohledu člověka, který sice neslzí nad americkou vlajkou, ale snad (opravdu jen snad a vyzkoušet si to nechci) se dokáže vžít do pocitů lidí, kteří se bojí o své blízké a snad i těch, kteří tuší, že o ně mohou přijít a není v jejich silách tomu zabránit. Proto volím neutrální a milosrdné 3*. Abych i pochválila, velmi na mě zapůsobil záběr na družici a následný pohled do několika zemí na užaslé lidi s hrůzou sledující hroutící se budovy WTC. A to je asi tak vše, bohužel. P.S. Navíc ( a je to smutné) se musím cynicky přiznat, že většinu času mě spíš zaměstnával problém - Co je na Marii Bello divného ?! Než mi to vysvětlil komentář, který napsal Kaka. Tímto mu děkuji. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú mŕtvi.“ – „Takže hovoríš, že sú na tom lepšie.“ Trvalo iba päť rokov, kým sa bol Hollywood ochotný pozrieť do tváre terorizmu. V roku 2006 nakrútil zaujímavý britský „dokumentarista“ Paul Greengrass strhujúci LET Č. 93 a kontroverzný Oliver Stone (ČATA, WALL STREET, J.F.K., TAKÍ NORMÁLNI ZABIJACI) nekontroverznú drámu WORLD TRADE CENTER. Kým Greengrass sa sústredil na „štvrté z troch“ lietadiel, ktoré 11. 9. 2001 navždy zmenili tvár Ameriky, Stone schválne upustil od svojich rozporuplných politických/sprisahaneckých názorov a tiež sa rozhodol vyrozprávať „iba“ príbeh obyčajných ľudí, ktorí boli v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Bohužiaľ, na rozdiel od Greengrassa prichádza so slabými emóciami, ktoré splývajú s tuctovou hollywoodskou riadne pocukrovanou kávou v čele s fúzatým Nicolasom Cageom, ktorý patrí (s úvodným „tieňom lietadla“) ešte k tomu lepšiemu, čo viac ako dvojhodinový film ponúka. Tým ďalším sú niektoré fungujúce a profesionálne nakrútené scény (bojím sa však, že skôr tie technickejšieho rázu) a tradične svojská Maggie Gyllenhaalová (DONNIE DARKO, SEKRETÁRKA). Stone sa chytil do vlastnej pasce: pre divákov už nie je zaujímavý, keď ponúka politicky zaťažené príbehy (NIXON, ALEXANDER VEĽKÝ), ani keď nakrúca „obyčajnú“ drámu. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Oliver Stone řekl, že jeho film je a zároveň není o událostech 11. září: "Je o hrdinství, o přežití. O tom, proč jsou lidé schopni přežít, co je ta metafyzická, spirituální věc, která tělu umožní fungovat, i když by už vlastně nemělo. Je to rodina? Je to duše? Jsou to vize? Je to spojení mezi dvěma lidmi a jejich schopnosti mluvit? Jsou to otázky, které přirozeně vyplývají z podstaty filmu. A přitom by mohlo jít o příběh lidí po sopečné erupci v Turecku nebo zemětřesení či monzunu v Jihovýchodní Asii, po tsunami a tak dále. Je to o lidech v krizi, kteří drží při sobě, přežijí a vyhrabou se ze sutin. Je to velmi jednoduchý a pravdivý příběh." (NIRO)
  • Oliver Stone nabídl vojákovi Dave Karnesovi, aby si ve filmu zahrál sebe samého. Ten jej však odmítl a dokonce se na filmu ani nepodílel jako konzultant. Nelíbil se mu totiž negativní postoj Stonea na prezidenta George Bushe. (imro)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama