Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
clara.bow

clara.bow (hodnocení, recenze)

Pokud nečekám veledílo, nejsem zklamán a tak tohle filmové ztvárnění byť slavného režisera v závěsu se známými herci nastavilo další pohled na tehdejší útok, nic víc. No, podle mne se celé pravdy útoku na ,,věže,, dozví snad až naši potomci a na stará kolena. Takže .... film je koukatelný a tak jako vždy se tu objevuje jedinečná soudržnost a vlastenectví amerických občanů ...ach jo, někdy mě to až přivádí k smíchu...

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Tohle je ze všech těch filmů o 11 září ten nejslabší... mě stačila hodinka a vypnul jsem to

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Az sa mi slzy tisnu do oci, aka kravina to bola - demagogicky brainwashing.
Keby to bolo lepsie natocene mozno by to s Bushom pohlo a mal by mozno aj nejake vycitky, ale tak sa na tom asi len pobavil. Ja som sa zase nevedel dockat konca.

Zrejme najhosri Stoneov film vobec.

Uživatel shuster smazal svůj příspěvek.

Rozumchin

Rozumchin (hodnocení, recenze)

Zeck: Právě "dementní" mariňák je klíčem k pochopení tohodle filmu. Zatím co země je zasažena drtivím útokem neznámého pachatele (slovo al kaida ve filmu ani jednou nepadlo, vlastně jsem tam ani nezahlédl araba narozdíl od United) a všichni jsou vyděšeni a nevědí co dělat. (Vlastně nás mají dojmout jak říkáš... což IMHO není špatně.) 

Mariňák, boží bojovník, uspěšně přebírá iniciativu, takže nakonec rozhoduje o tom jak se věci budou dále ubírat. Viz jeho telefonát v závěru filmu: "Scháním pár chlapů na odvetu..." On ale přece není oprávňěn k tomu vyhlásit válku, navic v příladě války by mu chlapi přiděli. Takže v tu chvíli nemluví jako mariňák, ale jako celé silové složky. (...a víš jakou roli mají ve Stoneových filmech) Dalším klíčovým faktorem je mariňákova zdůrazňovaná náboženská horlivost, Po drtivém útoku náboženských fanatiků přebírá velení jiný náboženský fanatik (narážka na Bushe?). Stoneův vzkaz je jasný stali jsme se (minimálně na úrovni vedení) stejnými jako teroristé

Myslim si, že tohle obvinění společnosti dalekosáhle vyvažuje fakt, že se ve filmu neobjevilo slovo nanothermit. :)  
    

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Rozumchin: Já o žádné propagandě nepsal i když ten film propaganda Ameriky vlastně je, takový nepřiznaný pokus o Pearl Harbor. Tento kýč zamrzí převážně od Stonea, jinak je to patosem a klišé nabouchaná hovadina, ve které místo akce sledujeme médii zprofanované osoby toho dne - hasiče, kteří působí hrdinským dojmem a mají nás dojmout, to samé blijící manželka doma do hajzlu, nebo debilní mariňák (pravý vlastenec), co jede přes celé státy aby tam pomáhal odklízet trosky. A to je zjevně všechno, co nám o tom dni a pádu dvojčat chtěl básník říct, zkrátka to krásně podtrhává ofiko verzi a tiše apeluje na diváka "to byli hrdinové, nesnaž se pochybovat, nebo budeš rouhač". Co se týče zobrazení veškerých situací ve veži a časové posloupnosti, je to vycucané z prstu a reáliím na míle vzdáleno, to už rovnou mohli předstírat, že je to nějaká no name teroristická akce, při které to zavalilo hasiče a ne hned na plakáty narvat dvě vysoké věže a dělat z toho "nejemotivnější film všech dob". Z původní konspirační teorie, že oficiální verze pádu věží je píčovina, se prostě časem stal fakt a konspirační teorie je oficiální verze. V této diskuzi není co řešit, proto je pochopitelně, že se tady budeme bavit o 11.9 (když o něm film "je"), sám říkáš, že poslední příspěvek stál za hovno, tak nevím co řešíš. Ten film je celkově naprosto otřesný, takže diskuze alespoň může za něco stát.

Rozumchin

Rozumchin (hodnocení, recenze)

Zeck: Poslední příspěvek mluví o propandě. Mě ten film nepříde horší než kýčovité české Lidice a určitě se oficiální verze drží míň než vychvalovaný Let číslo 93, (jehož děj jsi popsal ve spodním kometáři). Stone prostě zachytil vzpomínky lidí, na něž ta budova, ať už z jakékoliv příčiny, spadla. Také se IMHO distancuje od volání po pomstě reprezentovaného tím mariňákem. Takže v čem je to propaganda, kterou snímku předhazují? 

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Rozumchin: No, pokud by film o II.WW ukazoval, že Rudá armáda použila létající talíře k dobytí Berlína, bral bych za normální, pokud by se o tom někdo v diskuzi bavil. Nehledě na fakt, že poslední příspěvek v diskuzi byl napsán v lednu, a to ještě k tomu o tom samém, o čem se bavíme teď, takže, co ti vadí? 

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

sniper18: Vidno to celkem je. Zrovna včera jsem si pustil dokument "až dojde ropa" a tam se celkem zábavně zmiňují o tom, že USA spotřebovává 1/4 veškerých zásob ropy na planetě, ale přitom vytváří jen 2% veškerých zásob na planetě. Přičemž nejlukrativnější naleziště na světě jsou už jen na Blízkém východě. Pokud si to člověk spojí právě s 11.9., které nedává sebemenší smysl a po kterém začalo USA naprosto z ničeho nic válku na Blízkém východě, tak ta spojitost musí být celkem evidentní. A že je docházející ropa (kdy si USA vytěžilo prakticky veškeré vlastní zásoby v minulém století) mnohem více důležitá, než pár životu ve WTC, to snad zmiňovat nemusím

Hlavicz: Pravdou ovšem je, že jim nahrávají obdobní idioti z druhé strany, kteří netvrdí, že 11.9. nedává smysl kvůli důkazům, ale kvůli tomu, že USA chtělo radar v nějaké české vojenské prdeli.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Zeck: Tak fotku z pádu lietadla nemám, ako som spomínal, v tomto prípade sa opieram o priznanie si chyby samotných tvorcov dokumentov, ktorí práve pred tým toto používali, ako jeden z argumentov. Ale s tým termitom som tiež niečo takéto počul. Ale samozrejme, napríklad čo sa týka toho Pentagonu je oficiálna verzia čistá hlúposť, tam sa nedá veriť snáď ničomu a podobne aj WTC. Čo sa týka tejto udalosti ako celku sa po rozumnom zvážení všetkých argumentov za a proti snáď ani nedá dať za pravdu oficiálnej verzii, samozrejme netvrdím, že slepo verím nejakému konkrétnemu dokumentu, ale vždy som si vybral konkrétne informácie založené na skutočných dôkazoch ako fotografiách z miest a rôzne videá a na nich založil svoj názor. A samozrejme v neposlednom rade výrazne beriem do úvahy celkovú situáciu vo svete, je predsa vidno, kto skutočne robí problémy.

Hlavicz

Hlavicz (hodnocení, recenze)

Zeck:  "Byl jsem doslovný zastávač oficiální verze a bil jsem se na diskuzích za tu "pravou" pravdu až do morků kostí, jenže to bylo paradoxně v době, kdy jsem o těch událostech nevěděl absolutně nic, jen se opíral o zprávy z televize."
Právě jsi vystihl diskutanty na netu.... takhle to má většina. Nejlepší je zkrátka po pravdě pátrat a vypnout už televizi s těma trapnýma zprávama. :)  

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

sniper18: Naopak, co se týče té louky, vláda později předváděla demonstrativní snímky, kdy se ty "trosky" letedla prostě zavrtaly do země (?), kdy například ukázali fotku krásně obaleného motoru od hlíny a jinak nic. Jestli máš ovšem nějaký snímek ukazující trosky letadla, které tam spadlo, tak se rád podívám, protože já na žádné podobné ještě nenarazil (což je záhada u tak kolosální katastrofy) a nejsem militantní zastánce teorie, jen člověk, co chce zjistit co nejvíce pravdy. Termit se vládou "vyvrátil" tím, že roztravený kov a chemické prvky, které obsahoval (záhadně naprosto stejné jako má právě Termit) mohly vzniknout například z odstraňování trosek, kdy se řezaly ocelové podpěry a části konstrukce, což by sice mohlo působit logicky, ale ne v konstrastu s tím, že Jones (fyzik, který na to poukázal) zkoumal částečky prachu, který nasbírala obyvatelka New Yorku ze svého okenního parapetu záhy po zřícení věží, takže měl materiál dokonalý ke zkoumání a nepřišel si týden po zřícení s plechovkou od hrášku pro svůj "materiál". Malá díra v Pentagonu je naprosto evidentní a do očí bijící a poukazuje na ní naprosto každý odborník přes letectví (i fundovaní odborníci přes vyšetřování leteckých katastrof), který má všech pět pohromadě. Netvrdím, že si ty věže shodila sama vláda USA (i když to dává největší smysl), ale je zkrátka fakt, že 11. září rozhodně nebylo tak, jak nám každý prezentuje. Byl jsem doslovný zastávač oficiální verze a bil jsem se na diskuzích za tu "pravou" pravdu až do morků kostí, jenže to bylo paradoxně v době, kdy jsem o těch událostech nevěděl absolutně nic, jen se opíral o zprávy z televize. Zkus ten dokument, který jsem poslal na konci předchozího příspěvku, vystupují v něm skuteční odborníci a ne konspirační teoretici-amatéři, kteří nastolují fanstastické verze bez kvalitních argumentů, jen aby prodali své dokumenty. Rozhodně to stojí za to, minimálně pro vytvoření si určitého názorového základu. 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Zeck: Nechcem sa ti do toho moc miešať vzhľadom na to, že sám neverím tým mediálnym kecom o amerických chúďatkách, ktoré nič nerobia, len si chcú v mieri žiť ten svoj pekný americký sen, ale tí hnusní krvilační arabi nemajú celé dni čo robiť, len premýšľať, ako by ešte mohli tým chúďatkám ublížiť, ale zase tiež netreba brať tak jednoznačne ani tie neoficiálne verzie. Napríklad tá tvoja časť o malej diere s pár troskami na lúke po páde lietadla. Veď samotní tvorcovia týchto dokumentov po čase uznali, že sa v tomto pomýlili, pretože toto bola len nejaká vedľajšia jama a skutočné trosky sa našli v neďalekom jazere, kde už toho bolo množstvo. A podobne je to aj s tým termitom, je síce pravda, že sa používa pri detonáciách, ale kombinácia tých prvkov sa používa v mnohých oblastiach života a niekedy aj pri stavbách a nielen pri tých vojenských výbušninách. Aj toto si časom uznali, že to tak jednoznačné byť nemusí. Inak samozrejme, množstvo tých argumentov sa ani nedá nijak vyvrátiť a aj tí, čo sa o to pokúšali, aby dali za pravdu oficiálnej verzii sa do toho nakoniec sami často zamotali a tým vlastne nechtiac podporili neoficiálnu verziu, ale zase tak jednoznačné, ako si to napríklad teraz spomenul ty to tiež nie je. No v každom prípade je aj tak vidieť, čo je to skutočné zlo vo svete a kto už niekoľko desiatok rokov robí všade len problémy a hrá sa na to jediné správne.

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Žralok: Odprosti se teď na tři vteřiny od faktu, že tam "někdo" umřel. Představ si film, smyšlený film, který ti ukáže scénu, ve kterém tohle letadlo "narazilo" do Pentagonu a udělalo do něj díru 5x5 metrů, bez sebemenších trosek okolo, které navíc pilotoval zcela neschopný arab, který nedokázal uřídit ani tohle a přesto předvedl manévr, který by nedokázal provést nejzkušenější pilot na světě ani na 9. pokus a navíc by tímto letem naprosto porušil všechny fyzikální zákony, které se vůbec pilotováním letadla porušit dají. Film by ti navíc náraz toho letadla do Pentagonu ukázal jen tímto záběrem, ačkoliv by režisér měl k dispozici 85 jiných záběrů z různých pozic okolo, které by ale záhadně nechtěl pustit v rámci tvého filmového zážitku. Další část (ta dojemnější) by pojednávala o tom, jak drsní unesení cestující začnou bojovat proti únoscům a spadnou s letadlem na louce, která po nárazu letadla vypadá tahle, ačkoliv všechny havárie letadel v historii lidstva vypadaly nějak takhle. Další část filmu (vrcholná scéna), dvě letadla řízená již zmíněnými kompletně neschopnými idioty-islámskými tetoristy šňupající kokain a ožírající se do němoty, kteří dle jejich letového instruktora nebyli pomalu schopní ani zvlétnout s malým letadýlkem, naráží do ocelových kolosů, postavených tak, aby zvládly i náraz 2 a více letadel najednou. Nastane ne požár, ale doudnající smrad, kdy jsou lidé schopni slézt z vrcholu věže až dolů kolem toho požáru a s klidem odejít domů a hasiči ve vysílačkách mluví o tom, že stačí dvě hadice na uhašení toho ohromného ohně, který vytváří tak brutální žár, že se za 45 a ->15<- minut sesunou oba ocelové kolosy jako domečky z karet rychlostí volného pádu, ačkoliv to za normálních okolností vylučují naprosto všechny fyzikální zákony a ostatní ocelové budovy na světě vypadají po dvaceti hodinách permanentního hoření takhle a po uhasení takhle, a to jsou ještě k tomu nedostavené. Na místě po katastrofě se dokonce najde taková blbůstka, jako roztavená ocel, kterou žádný požár neroztaví a která obsahuje kombinaci prvků, kterou obsahuje jen vojensky patentovaná výbušnina zvaná "Thermate", která je shodou okolností používána k roztavování oceli při detonacích. Aby toho nebylo málo, filmaři nechají na konci 5 z 19 sebervražedných únosců obživnout, aby den po útoku z druhého koutu světa divákům oznámili, že "oni to do prdele nebyli". Největší srandu ale režisér udělá tehdy, kdy pošle na sebevražedný atentát proti neurčité vládě ty samé lidi, které ta vládá nejenom platí, ale ještě je vycvičuje, a kteří se do země na své kamikaze akce dostali díky jim vydáným vízům, které nesplňují ani základní předpoklady pro vstup a které by za normálních okolností zastavili na letišti každého druhého Poláka a Ukraince.... Ten film bude nejspíše pěkná sračka, co myslíš? Osobně bych mu dal odpad už jen pro tu logiku, kterou by předvedl, protože pokud bych se měl zaměřit jen na ní, tak tento příspěvek je 10x tak dlouhý

Rozumchin

Rozumchin (hodnocení, recenze)

Proč to není v ktegorii katastrofický film? Podle mě by patřil k tomu lepšímu v žánru. Proč tu řešíte 11. záři? Tohle je diskuze k fimu, který vládnoucí moci pochlebuje mnohem méně než Greengrassův Let číslo 93, protože se reakci státu zcela vyhýbá. Faktem je že hasiči a policisté odvedli ten den skvělou práci a je dobře že si toho nějaký filmař všimnul. 

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

hroznej film, naštěstí mě americká propaganda nerozbrečí

Hlavicz

Hlavicz (hodnocení, recenze)

Amerika si sboří mrakodrapy a pak si to "pojistí" filmem. Kolik lidí ještě těm báchorkám věří?

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Ja tiež nechápem tomu priemernému hodnoteniu. Tento typ filmu nemám rád, lebo sa mu väčšinou venujú televízne spoločnosti a tie ich filmy nestoja za nič, ale tento sa veľmi vydaril. Odo mňa jasné 4 hviezdy. A neviem, prečo mnohí kritizujú tento film kvôli neuznaniu oficiálnej verzie, ved´ na rozdiel od Let č. 93 bol úplne neutrálny, čo sa týka celej pravdy. Toto sa predsa stalo, množstvo požiarnikov tam skutočne zahynulo, takže práve v tomto filme je úplne jedno, kto WTC zničil.

Drašny14

Drašny14 (hodnocení, recenze)

tento film se mi libil protoze se stal a to se mi libi mam rad filmy co se stali a ale nechapu jak mohli prezit

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Jo a co ty lidi co tam zůstaly? Se ztrátama se počítá? Holt si amíci řekli- Nemáme co dělat tak co takhle vzít čtyři letadla dvě narvat do nejvyších mrakodrapů USA, s jednim praštit u Pittsburgu a jedno naprat na Pentagon? Ty vole to je dobrej nápad tak jo aspoň bude nějaká zábava.- To bude vono co?

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Naopak jenom ubožákům a ignorantům a pochlebovačům se může líbit takovej blud.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Výborně natočený film. 4* RIP všem těm kteří tam tehdy před 8 lety zemřely. A říct že si to odpálily amíci samy může jenom ubožák!

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

Snaha dojmout je nejspíš součást všech těch bludů pod názvem "Oficiální teorie o 11. září"

vincchuppo

vincchuppo (hodnocení, recenze)

Dávám pět hvězdiček, ale jenom proto, že se dílo snažilo dost "HUSTĚ" přiblížit reálu, a bylo to dojemný. Jinak, za mě to bylo dost vleklý, pomalý, suchý místy a až příliš rozvláčný. Ale jak říkám, pět hvězd... A čest padlým!

JayKay

JayKay (hodnocení, recenze)

Tento film vystihol presne to co mal vystihovat. A za to mu davam 4* Aj keby tam hrali menej hviezdny herci, tak je to film, ktory sa oplati vidiet. Cele je to pocta tym ludom, ktori nasadzovali vlastne zivoty, len aby zachranili ine. Skvely pribeh.

 (hodnocení, recenze)

hm američani se zase pokusili vydělávat hodně špatný dvě hvězdy za efekty

asus3d

asus3d (hodnocení, recenze)

Vyhodia si do luftu dvojčata, dobre sa na tom napakuju a maju zámienku na napadnutie Iraku ! Zavraždia pri tom tisice nevinných a aby toho nebolo este dosť, vysmeju sa im takýto hnus ! Je to amerika a hlevne americke.... ! :)

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

1* - Souhlasím v podstatě s POMO, jen nechápu, že po tom co napsal dal 3*. Děje v tomto filmu je tak asi jako na jeden příběh z Bakalářů, ale jelikož Oliver netočí filmy pod 120min, je z tohoto příběhu z 99% jen agitka pro "uvědomělé" americké občany, kteří si tímto filmem sypou sůl do ran, aby si ospravedlnili své křížové výpravy do arabského světa. Vůbec bych se nedivil, kdyby tento snímek financoval nějaký zbrojařský koncern.

fishki

fishki (hodnocení, recenze)

Ked sa vo filme zjavil Jezisov obraz, chcel som strhnut hviezdu dole...ked som neskor videl americku rodinku modlit sa pred jedlom v McDonalde, nechal som to tak...ten film asi nie je pre nas...:)

Chupacabre

Chupacabre (hodnocení, recenze)

Tento film mě dost zklamal. Jeden z nejhorších filmů Nicolase Cage a jeden z nejhorších filmů Olivera Stonea.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

nemám nič proti patetizmu a sentimentu či gíču ( pri bayových hrdinských pomalých záberoch na astronautov som vždy úprimne dojatý ) ale z tohto som sa takmer doblval.nudil som sa tak strašne že som to pozeral dva dni na šesť krát ( madzi tím som si púšťal south park aby som sa prebudil z letargie ) . a to čo tu predviedol môj oblúbenec Nicolas Cage zo svojím ksichtom číslo 6, to nemôžem dostať zo svojéj hlavy ešte teraz . takže aj u mňa ostuda vo svojéj stupidite porovnatelná z da vinciho kodom

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Jako pocta obětem se to celkem povedlo, ale jako film už o mnoho míň.O.Stone měl asi špatný den. Možná kdyby natočil dokument s hranými scénami, udělal by lépe a mohlo to i jinak dopadnout v ohlasech.

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

skoda ze to nereziroval james cameron, bolo by tam menej kecov o nicom a poriadne by sme si urcite vychutnali pad dvojiciek!!!

Curlyman

Curlyman (hodnocení, recenze)

Ncolasa Cagea mozem ale tento film ma dvakrat nezaujal ale moze byt :) videl som uz nejaky ten film o WTC ineho zanru :)...hlavne ten srdcervuci prejav pana prezidenta USA v TV ze pojde tvrdo za tymi ktory to spravili...tak nech si hodi slucku...pancake effect by controlled demolition fuck the Bush"s administrative...Let"s see 911 Mysteries - Demolitions and Loose Change, 2nd Edition Recut ceknite si tieto filmy tu na csfd a stiahnite na http://www.911.yweb.sk/filmy.html vrelo odporucam a utvorte si vlastny nazor :) myslim ze ma to nieco do seba...

IceCold

IceCold (hodnocení, recenze)

Aj napriek tomu že by som za toto dal scenáristovi guľku do čela som z toho nadšený...Mám v sebe pocit smútku a neviem porečo...Asi to bude tými fakt skvelými výkonmi Cagea a Penu,ktorý mi brnkali na city takmer polku filmu...Pre mňa prekvapenie a potešenie,ktoré si idem zadovážiť domov!

abysser

abysser (hodnocení, recenze)

Hodnocení S. filmů na csfd je beztak občas až příliš typické. Třeba taková Četa.. Ano, je to klasika, ale k tomuto tématu bylo natočeno mnoho lepších filmů a ať už jsem Četu viděl v TV nebo na DVD v originále, tak mě pokaždé překvapil naprosto otřesný zvuk, nic moc herecké výkony atd. No a na druhou stranu tu máme Alexandra, který dle mého názoru patří k jedněm z nejlepších výpravných a přitom komorních filmů s velkolepými exteriéry, velkolepou hudbou a výborně pojatým ztvárněním (které je pro Stouna celkem atypické) a tady na csfd A nemastnej neslanej... WTC je samozřejmě film celkem o ničem (přitom takové téma plné potence), ale na csfd je mnohem mnohem více mnohem horších filmů s daleko lepším hodnocením - tak nevím :-))...

Kaka

Kaka (hodnocení, recenze)

Ja jsem nikdy nerekl, ze 40 procent se nerovna dve hvezdy, protoze je to samozrejme tak. Jen rikam, ze nic nepropocitavam ani se podle toho neridim. Svymi 3'> tady vyjadruji (resp se snazim, protoze pule tu nejsou) 50. Na filmwebu jsem dal 40

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

Kaka: Radsi nic, vidim, ze pocty nejsou tvoje silna stranka a vysvetlovat ti prevod sestistupnove skaly na procenta tudiz nema cenu. Jinak bys musel priznat, ze 40% rovna se 2 hvezdy (kam by se jinak vesla hvezda jedna a odpad, ze ano?). Zapomen na to

Kaka

Kaka (hodnocení, recenze)

Cival: Nic nejak extra nepropocitavam a nepotrpim si ani na zadne procenta ci prumery. 3'> jsou u mne cca prumer, cili +- 50 procent. Porad hodnotim (csfd, filmweb) tak nejak stejne - tedy prumerne, nevim co resime. Rozhodne je to stale znacny skok od te tve 1'>.

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama