Reklama

Reklama

World Trade Center

  • USA World Trade Center (více)
Trailer

Obsahy(1)

Oscarový režisér Oliver Stone popisuje skutečný příběh o přežití a záchraně dvou hrdinných policistů - Johna McLoughlina (Nicolas Cage) a Willa Jimena (Michael Peña) – kteří zůstali 11. září roku 2001 zavaleni v troskách Světového obchodního centra poté, co se odtamtud snažili pomoci uniknout uvězněním lidem. Snímek sleduje také jejich rodiny pátrajících po tom, co se s oběma muži stalo, stejně jako záchranáře, kteří je našli pohřbené v sutinách a vyprostili je ven. Jejich příběh ukazuje, jak tato tragická událost dokázala v lidech probudit to nejlepší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (476)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Silácké kecy a silácký Cage - ztělesnění americké myšlenky nezdolnosti. Oliver Stone uměl točit dramata o citlivých tématech amerických dějin. Tady ale přetáhl strunu a do dost vehementně. Ctím všechny, kteří zachraňovali lidi z trosek, ale tento film není o nich - je o americkém egu. Je patetický, neohrabaný a obsahuje blbý příběh. Podat skutečnou tragédii uměl Paul Greengrass. Toto je špatný film. Znovu se utvrzuju v tom, že Nicolase Cage nemůžu ani zahlédnout ve filmu, jinak odcházím. Tenhle herec má bud smůlu na role, nebo prostě neumí hrát (v několika málo filmech mi nevadil). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Malý gíčový doják, ktorý sa v strachu zo seba samého nezmôže na viac než telenovelovo primitívnú interpretáciu celej veci. Byť fikciou a nemať prvoligových hercov, nemal by absolútne čím zaujať a ani by sa nedostal do kín. Zopár scén je ako-tak silných a nechýba ani dojatie, no to všetko bolo aj v síce rovnako sentimentálnom, ale scenáristicky prepracovanejšom Ladder 49. Netvrdím, že si scenáristi mali realitu prispôsobiť potrebám filmu, no mohli aspoň pridať jednu/dve vedľajšie dejové línie. Pozerať sa dve hodiny na dvoch modliacich sa chlapov zavalených v troskách a dve urevané manželky čakajúce na nich doma, vyžaduje veľa trpezlivosti. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo za dráma? Pozerať pol filmu na dve hlavy zavalené troskami, to si môžem zapnúť nejaký dokument o tragických príbehoch. Zábery na trpiace rodiny a životy nemali ďaleko od mexických telenoviel. Jednoducho pekne natočená rekapitulácia septembrových udalostí, na konci pár dojemností, ale veď s kým to nepohne, keď si spomenie na ten osudný deň? Na tomto sa niekto jednoducho pekne nabalil. Zneužiť ten nešťastný dátum na takúto frašku je podľa mňa úbohé. 50%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale no tak dobře sice tady Stonův režijní rukopis absolutně nevidím a tenhle heroickej a dramatickej opus émerickej kterej je fakt strašně patetickej a hrdinskej mohl natočit úplně kdokoliv a bylo by to fuck, ale beru to tak, že i svědomí Ameriky Oliver jednou ustoupil a natočil to co bylo žádáno. Ve svém žánru si to účel splní i když bych řekl, že na stejný téma je o něco povedenější let číslo 93. Tohle je čistokrevnej průměr.50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Možná přijde i Ježíš Kristus. Špatný film naprosto o ničem, co bychom už dávno nevěděli. Navíc otravně černobílým způsobem. Nicolas Cage charakterní role nezvládá, to víme, a já neviděl policistu pod nánosy spadlé budovy, ale Nicolase pod nánosem make-upu a gumových traverz.. Velká prohra Olivera Stonea, která mě zklamala a dost nemile překvapila. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Většina natáčení probíhala v New Yorku, část pak ve studiích v Kalifornii. (duklak2)
  • Aby film co nejvěrněji odpovídal skutečnosti, točil se v reálných lokacích a chronologicky. (Krouťák)

Související novinky

Oliver Stone dokumentující

Oliver Stone dokumentující

15.07.2007

Během několika let se z Olivera Stonea stal osobitý dokumentarista, jehož díla vzbuzují mnoho kontroverzních reakcí. Jeho jednostranně zaměřený dokument Comandante zabývající se kubánským diktátorem,… (více)

3 > 1

3 > 1

17.10.2006

Už staré přísloví praví, že čím víc filmových novinek znáš, tím více si člověkem a vzhledem k tomu, že poslední dny byly poměrně rušné, rozhodl jsem se vám přinést hned tři zajímavé informace ze… (více)

Stoneův WTC podruhé?

Stoneův WTC podruhé?

08.09.2006

Je docela pravděpodobné, že kontroverzní levičák Oliver Stone zůstane u ožehavého tématu teroristických útoků z 11. září 2001 i ve svém dalším filmu. Před pár dny se svěřil s plány pokračovat v… (více)

Cheadle, Sandler a 11/09/01

Cheadle, Sandler a 11/09/01

18.11.2005

Pro filmaře se zřejmě stalo prestiží, aby mohli vzít do ruky kameru a natočit film, jenž by se odehrával během černého dne současné Ameriky, 11. září 2001. Oliver Stone připravuje film World Trade… (více)

Reklama

Reklama