Reklama

Reklama

VOD (1)

Matt Dillon a Kate Hudson si užívají líbánky, když u dveří zazvoní Owen Wilson. Měli byste to srdce nechat na ulici kamaráda, který právě přišel o práci i střechu nad hlavou a který slibuje, že je to jen na pár dní? Architekt Carl Peterson chystá svatbu s učitelkou Molly Thompsonovou, dcerou svého nadřízeného. Jako svědka si pozve svého nejlepšího přítele Randyho Dupreeho. Po líbánkách se Carl vrátí do práce, kde ho Bob Thompson očekává s nabídkou. Líbí se mu jeho architektonický návrh na bytový komplex a jmenuje ho hlavním projektantem. Carl se večer setká s přáteli v baru, kde objeví Dupreeho, který tam přespává. Randy se mu svěří, že dostal v práci vyhazov, přišel o byt a hledá si místo. Carl ho pozve na pár dní k sobě. Molly se to sice moc nelíbí, ale nakonec souhlasí... Dupree se v jejich domě zabydlí a místo hledání práce trénuje s dětmi ze sousedství baseball. Brzy se začne chovat u Petersonových jako doma, ruší Carlovo a Mollyino soukromí a působí v domě samé problémy, které vyvrcholí požárem obývacího pokoje. Carl poté Dupreeho vyhodí. Když pak s Molly jede večer na drink, spatří ho sedět v dešti na lavičce. Tentokrát ho vezme zpátky domů Molly, protože je jí Randyho líto. Carl mu řekne, že teď to bude jiné, že musí pomáhat a přizpůsobit se jejich životu. Dupree souhlasí. Uklidí po požáru celý obývák, připravuje snídaně. Zhlédne se také v cyklistovi Lance Armstrongovi a začne trénovat na kole... Bob Thompson mezitím Carlův projekt zcela změní, aby na něm vydělal. Carl je v šoku. Protože Thompson miluje svou dceru, navrhne mu, že by si Molly mohla nechat své původní příjmení. Také ho překvapí, že Carl chce mít v budoucnu s Molly děti, a chce, aby si dal udělat vasektomii. Carl cítí, že ho Mollyin otec nenávidí, žije proto ve stresu, přestane o sebe pečovat a vrací se domů čím dál později. Molly tak tráví čas s Dupreem a postěžuje si mu. Ten jí chce pomoct Carla znovu získat. Jednoho dne ale Molly Carlovi všechno vyčte, pohádají se – a Carl začne svou ženu podezřívat, že má něco s Dupreem... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (268)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Randolph Dupree je veselý, spoločenský, fajn týpek, ale keď si ho novomanželia Carl a Molly pustia na pár dní do svojho domu spoznajú, že má aj kopec iných vlastností. A nie všetky sú im zrovna po chuti. "My dvaja a magor" nie je nijak zvlášť zábavná romantická komédia, ale niekoľko detailov ju u mňa vytiahlo na solídne tri hviezdičky. Tak napríklad Michael Douglas v jednej z vedľajších úloh, pesnička Train In Vain od mojich obľúbených The Clash a hlavne blonďavý Owen Wilson, ktorý výborne zahral postavu Dupreeho. *** ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Mám jednoho kámoše, Dupree se mu tady párkrát podobal. Kdybych si tohohle kámoše pustil na pár týdnů k sobě domů, a někdo nás s ním natáčel, vznikne z toho biják, proti kterýmu nebylo tohle vůbec nic. A myslím si, že to i udělám. Tvůrcům My dva a křen poděkuju za inspiraci a ukážu jim, jak to mohlo a mělo vypadat. Ten jejich nápad nebyl rozhodně špatnej. Tedy pokud to lze považovat za jejich nápad, protože to zároveň nebylo nic světobornýho. Každopádně to mělo potenciál, který se rozplynul v užvaněném afektu, nesmyslných taškařicích a přiblblých grimasách. Až se mi chce napsat, že to byl typický hollywoodský klenot v hlavní roli s Owenem Wilsonem. Chlapík rozhodně není tuctovej, ale já jsem s ním snad neviděl dobrej film. A nemyslím si, že je to náhoda. Už ne. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

622. hodnocený film: Já prostě toho Owena Wilsona žeru... Mám rád jeho vtipné role, směšné posunky a hlvně talent, kterým oplývá. Jenom si vzpomeňte: Armageddon, Fotr je lotr, Rytíři ze Šanghaje, Noc v muzeu a hlavně Starsky a Hutch. Vynikající komediální herec, kterej mě vždycky dostane. V tomhle díle se navíc objeví na plátně s nádhernou Kate Hudson, která patří k velmi dobrým herečkám. Matt Dillon si odvedl také slušnou práci. K tomu dobrý příběh a fajnová muzika, pro mě to dělá povedený film s prvky romantiky, v tomhle případě rovné 4*. 4* ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Zábavnej ksicht Owena Wilsona je přímo vysoustruženej pro podobné komediální party. Málokdo by se víc hodil do role kamaráda, u kterého ani po tolika letech nedokážete dost dobře odhadnout jestli si z vás dělá srandu nebo jen v mládí spadl z prolízačky na kokos. Obávám se, že nebýt slušného obsazení, nejspíš by se tato malátná komedie pohybovala v černých číslech. S dobrým vtipem a humornými situacemi se šetřilo, až mi v některých situacích skoro přišlo, že by film fungoval líp jako drama. Hodně ospalé a nevýrazné 2* ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Komedie, na kterou jsem se těšila, ale jaksi nenaplnila moje očekávání. Je tam spousta scén, u kterých si budete říkat, že byste to udělali jinak, aby to bylo k popukání a prostě z celého toho fajn námětu se jim nepodařilo vymačkat to nejlepší, což se jistě dalo. Ono už jen samotná kostra, že se k novomanželům nastěhuje ženichův nejlepší kámoš - flákač, zatímco ten druhý kamarád je jeho naprostý opak. Role Kate Hudson je na zabití, nechová se vůbec jako tolerantní novomanželka, ale fůrie po 30 letech manželství (to je fakt děsný, když si váš manžel pozve k sobě kamarády, aby se dívali na fotbal - no to je přímo na rozvod!), Matt Dillon se do komediální role vůbec (ale vůbec) nehodí a strašně přehrává a do celé té taškařice zapadá asi jen tak Owen Wilson, u kterého jsme na role debilů zvyklí. Michael Douglas je třešničkou na dortu, i když jeho roli by mohl hrát kdokoliv jiný (asi chtěli na film přilákat Douglasovou roličkou). Veškerý film hodnotím 2 hvězdičkami, ale tu třetí dávám za "dramatičtější" momenty a žárlivé scény, které nakonec byly lepší než snaha o komedii. PS: Už mě unavují americké romantické komedie, které znázorňují, jak by se lidé měli mít rádi - neustále se pusinkovat a cukrovat a jak nastane první hádka, tak ihned rozchod. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (18)

  • Dupree (Owen Wilson) nosí v poslední třetině filmu triko s nápisem say hello to my little friend.Což je hláška Tonyho Montany (Al Pacino) z filmu Scarface. (dawe82)
  • V jedné scéně, když Dupree utíká po parkovišti a hledá Carla, můžete vidět žlutou dodávku z filmu Malá Miss Sunshine (r. Johnathan Dayton a Valerie Farie, 2006), který se tehdy natáčel ve stejných místech. (imro)
  • Carl (Matt Dillon) nosí hodinky značky Jaeger-LeCoultre Master Compressor. (dyfur)

Související novinky

Captain America 2 jako komedie?

Captain America 2 jako komedie?

08.06.2012

Tak to zřejmě ne, ale nadhled mu rozhodně chybět nebude. Do finálních rokování o režii (Joe Johnston se nevrátí) totiž vstoupili bráchové Joe Russo a Anthony Russo. Ti jsou známí především jako… (více)

Reklama

Reklama