Reklama

Reklama

Zlověstné ticho

  • USA Dead Silence (více)
Trailer

Novomanželé Jamie a Lisa Ashenovi si vybudovali nový život daleko od svého rodného města Ravens Fair v ospalém, skoro zapomenutém místě, kde je pozdě v noci slyšet podivné šeptání a kde se vyprávějí strašidelné historky z minulosti. Jednoho večera dostanou podivný balíček. V něm je dřevěná loutka Billy, která je spojena s legendou o břichomluvkyni Mary Shawové, zavražděné před mnoha lety v jejich rodném městě. Ještě tentýž večer je Lisa brutálně zavražděna. Jamie ji najde na posteli s vytrženým jazykem. Stává se hlavním podezřelým, ale vyšetřující detektiv nemá dostatečné důkazy, tak ho musí propustit. Jamie je rozhodnut, že Lisino tělo pohřbí v rodném městečku, kde se po příjezdu usmíří s nemocným otcem a seznámí se s jeho novou mladou ženou. Jamie je stále zdrcen ztrátou své ženy a pořád nechápe, proč a kdo by ji mohl zabít. Všechno se mu zdá podivné a zahalené tajemstvím, a když mu hrobník připomene pověst o Mary Shaw a ukáže mu snímky mnoha zavražděných, kteří dopadli stejně jako Lisa, je odhodlaný záhadě přijít na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

Falko 

všechny recenze uživatele

O napätie tu nie je nudza, hudba je podobne temna, ako aj v serii SAW, ale netreba od scenara nic ocakavat. Ak sa chcete divat na horor, lebo sa tesite, ze vas tu prekvapi scenar, tak sa radsej na to nedivajte. Ak sa chcete len pobavit a jednoducho sa trosku nechat vystrasit, tak tento ducharsky kusok by mohol byt niecim pre vas a okrem toho nie su tu ziadne hektolitre krvi, to plati hlavne pre Madison :-) ________ Ryan Kwanten - (Jamie Ashen) +++ Amber Valletta - (Ella Ashen) +++ Donnie Wahlberg - (Det. Lipton) +++ Michael Fairman - (Henry Walker) +++ Joan Heney - (Marion Walker) +++ Bob Gunton - (Edward Ashen) +++ Laura Regan - (Lisa Ashen) +++ Dmitry Chepovetsky - (Richard Walker) +++ Judith Roberts - (Mary Shaw) +++ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní konec, jinak však jedno hlasité "ale". Wanovi jsem dnes ochotný odpustit hodně, ovšem takto hloupoučkého, drze naivního hororového zplozence opravdu ne. Tohle nezachrání ani pomrkávající provázání mytologií s parádním (Jig)SAW - sorry. Snaží se to být spíš děsně napínavé než strašidelné, ničemu potom nepomáhá ani zbytečná digitalizace několika panoramatických scén. Jo, bez kina to holt asi není ono. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Wan si chtěl vyzkoušet klasické budování atmosféry pomocí osvědčených žánrových prostředků a hodinu se mu to dařilo na výbornou. U žádného letošního filmu jsem se ještě tak příjemně nebál. Bohužel, ke konci atmosféru hatí zbytečný polda, opravdu ubohé digitální triky a pointa, respektive její předvedení ala Saw. Škoda, kdyby se režisér držel při zemi celý film, moh všem teenagerům předvést, jak vypadá atmosférický horror staré školy. Takhle se mu to podařilo pouze polovičatě. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 roky před intenzivně hrůzným a děsivým Insidious (2010) si Wan střihl tento velmi podobný snímek, který mi málem úplně unikl. Musím říct, že jako film, jako celek, se mi film líbil a působil na mne lépe než zmíněný "extreme shocking" Insidious. Ovšem i tak dávám o hvězdu míň, přece jen jsem se u něj příliš nebál. Ale opravdu jsem se kochal!! Úžasná atmosféra, úžasný vizual, kamera, hudba, zvukové efekty a naprosto DOKONALÝ závěr!!! Film působí docela uceleně, není to jen soubor na sebe navazujících lekaček. Nejsem na tenhle typ hororů, ale tohle je paráda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, když člověk stojící za boomem hororových jatek zkusí přijít s filmem od první chvíle staromódním, atmosférickým a vizuálně vytříbeným. Škoda, že stejné potěšení jako obrazová stránka, neposkytuje i příběh. Ten je totiž slušně praštěný a přeplněný klišé i na subžánr horor s vraždící loutkou. Výsledkem je tedy čistě fanouškovská záležitost pro hororové znalce. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Existují dvě verze říkanky o Mary Shaw (Judith Roberts). Ve filmu zazněla: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children only dolls. And if you see her in your dreams, do not ever, ever scream." Naopak v traileru je možno slyšet: "Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. And if you see her do not scream, she'll rip your tongue out at the seam." (Mrs.Blue)
  • Billy nie je iba meno bábky z tohto filmu, ale aj meno bábky, ktorú používa Jigsaw v sérii Saw. (Mihail123)

Související novinky

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

Rychle a zběsile 7 v režii hororového krále?

12.04.2013

„Vroom Vroooom..." napsal na Twitteru James Wan, momentálně asi nejuznávanější hororový režisér. Vyděsil nás s prvním Saw i Zlověstným tichem, ale opravdu se proslavil až za pár babek natočeným, ale… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

MacGyver míří na plátna kin

MacGyver míří na plátna kin

14.11.2012

A na rozdíl od neúspěšné a ne moc povedené parodie MacGruber se tentokrát ponese ve vážnějším duchu. Tedy, pokud jste schopni brát vážně příběh o chlápkovi, kterého vysadíte s ešusem a nožem… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama