Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Gól 2, vyzerá presne tak ako dvojky vyzerajú. Po napočudovanie vydarenej 1 príde takéto niečo. Musí sa uznať, že sa zabavíte, začínate čoraz viac milovať Gavina Harrisa( aspoň teda ja), čoraz viac vám ale lezie na nervy hlavný hrdina. Je to v podstate zaujímavý príbeh o tom, ako človeku stúpne do hlavy sláva a potom ju nedokáže z hlavy vyliať. Celkovo to bolo dobré, veľmi pekné góly, prijateľný scenár a úžasný soundtrack. Nepriaznivo na mňa pôsobí dĺžka filmu a niektoré výbočky z hlavného deja, ktoré film nadarmo spomaľujú a robia ho viac premýšľacím, ako sme očakávali. Flm Gól si zapíname asi pre futbal a nie pre nejaké rodinné záležitosti hlavného hrdinu.60% ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Menší úpadek ve srovnání s jedničkou ale i tak docela povedené pokračování. Opět musí Santiago řešit osobní i fotbalové problémy. Pravdou je, že když se tenhle borec objeví na hřišti, většinou na pár posledních minut, dá vítězný gol a to stylem Top golu do šibenice. Takový Zidane nebyl ani v jednom zápase vidět... Hodně jednostraně zaměřeno jen na jednu postavu, jednoho fotbalistu. Jsem zvědavý na trojku, ale zázrak od ni neočekávám... Góóól! II bude ale pro fotbalové fandy asi vždycky povedeným kouskem. Silnější tři hvězdy. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce přichází další díl, který navazuje, ale nechová se jako správné pokračování. Právě naopak kazí a ničí všechno co bylo tak krásně, naivně a dokonale nenuceně vybudováno prvním dílem. Z dvojky se stala velká reklama na Real Madrid a hlavní postavu. To je velká škoda, protože fotbalové zápasy jsou snímány velmi špatně mnohem hůře než v jedničce a všechno, co by herec Alessandro Nivola nedokázal kopnout je doděláno na počítači. To je velmi smutný fakt, když si uvědomíme, že vedle něj stojí David Beckham, Raúl nebo Zidane. Co zápas to hlavní postava skóruje většinou neskutečným gólem, který by se každý zapisoval do kroniky nejhezčích gólů historie fotbalu. Z hlavní postavy se tak stává naprostý Bůh, kterému je jedno jestli právě vystřídal 10 minut nebo 10 vteřin před koncem, ale stejně dá gól. Jeho psychologie je tak málo nastíněná, že to vypadá jako by si všechno měl divák domyslet sám. Místo, aby dvojka byla ukázkou tlaku na hráče, ukázkou co jsou za zvířata páni fotografové a jaké to je přestoupit do nejslavnějšího klubu světa film ukazuje jen to, že vámi milovaný Munez z jedničky se přes noc stal Bohem a vy by jste měli utíkat pro podpis a minimálně jeho dres... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za tři, protože na rozdíl od prvního dílu to hodně ztratilo na příběhu a na tom, že tomu tolik neuvěříte. Jelikož jsem fanouškem Realu Madrid, a po ploše se pohybují skoro všechny jejich hvězdy, musím dát za čtyři. Snadněji se mi na to dívá. I když je samozřejmě blbost, že jak Santiago Munez tak jeho kamarád a spoluhráč z New Castlu United Gavin Harris se objeví čistě náhodou opět ve stejném klubu. A také, že mimo těchto dvou hráčů skóruje pouze Beckham. A také to, že se finále Ligi mistrů hraje doma na Realu Madrid. Jak už jsem viděl psát níže, ze Santiaga se stává jistota. Vždy se mu na trávníku střelecky daří a dává takové góly, jaké by ti nejlepší fotbalisté jen záviděli. Reklama na Real Madrid sponzorovaný Audi ( která vlastní Lamborghiny ) a Adidasem ( ne Nike jak psal Le_Chuck ). Na začátku máme možnost shlédnout Octavii, jako taxi. Filmy na pokračování filmy nemám moc rád, ale snad trojka která má být o šampionátu z Německa nedopadne ještě hůře a v koutku duše očekávám, že se kvalitou vrátí blíže k jedničče. Očekávám, že ve trojce nastoupí Harris za Británii a Munez za Mexiko a nebo za US? a samozřejmě že se proti sobě postaví ve finále Mistrovství světa, jak jinak ???? ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že s prvním dílem se to srovnávat nedá, ale snímek má pořád svoji kvalitu a dobré fotbalové scény. Mnozí zde píšou, že je to příběh jak z telenovely. Ano, máte pravdu. Kariéra Santiaga rapidně vzrostla, až podezřele rychle:) Jenomže si musíme uvědomit, že kdybychom měli čekat, než se dostane z Newcastlu do Realu Madrid a mělo by to být podle reality, tak by se muselo natočit alespoň 10 dílů "Mexické vlny":) Hodnotím horšími čtyřmi hvězdami. [možný spoiler] Výtku mám k zakončení filmu "pokračování příště", problém tkví v tom, že 3. díl nějak nenavazuje na tento díl druhý!!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)
  • V šatni Realu Madrid pred finálovým zápasom Ligy Majstrov je možné vidieť dresy domácich s logom LFP (Španielska futbalová federácia). To sa však smie objaviť iba v zápasoch domácej ligy, nie v súťažiach pod záštitou UEFA. (MikaelSVK)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama