Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (182)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zápas s velmi předvídatelným výsledkem, leč zápas opět hraný od srdce a s plným nasazením . 60% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Tomurik ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Real Madrid, tým plný individuálních hvězd, kteří časem taky pochopili fakt, že bez spolupráce se ani pes neposere. Jenže v tomhle filmu to je bráno trochu z jiného konce. Také že musí, aby to trochu bylo efektivní, zábavné a emotivní zároveň. Zase je fakt, že z Muneze udělali sympaťáka, jak má být a i když trochu pookřál z prvního dílu, je třeba se se životem poprat a právě fakt, že jeho osobní příběh je druhá taková příběhová lajna, stojí za to vidět více než filmové fotbalové zápasy. A ač jich je dost, jsou efektivní až hrůza, většinou také nesmyslné a nereálné, což je místy taky dost zábavné. Což takhle cirka 5ti metrový ofsajd? Fakt, že každý gol se neobejde bez dlouhé individuální akce přes celé hřiště a tak dále. No, snad dodat jen jedno...těšte se na trojku, já se těším i tak. --- Dostáváš na talíř tak moc, tak si dej pozor, co ti padá přes okraj. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce přichází další díl, který navazuje, ale nechová se jako správné pokračování. Právě naopak kazí a ničí všechno co bylo tak krásně, naivně a dokonale nenuceně vybudováno prvním dílem. Z dvojky se stala velká reklama na Real Madrid a hlavní postavu. To je velká škoda, protože fotbalové zápasy jsou snímány velmi špatně mnohem hůře než v jedničce a všechno, co by herec Alessandro Nivola nedokázal kopnout je doděláno na počítači. To je velmi smutný fakt, když si uvědomíme, že vedle něj stojí David Beckham, Raúl nebo Zidane. Co zápas to hlavní postava skóruje většinou neskutečným gólem, který by se každý zapisoval do kroniky nejhezčích gólů historie fotbalu. Z hlavní postavy se tak stává naprostý Bůh, kterému je jedno jestli právě vystřídal 10 minut nebo 10 vteřin před koncem, ale stejně dá gól. Jeho psychologie je tak málo nastíněná, že to vypadá jako by si všechno měl divák domyslet sám. Místo, aby dvojka byla ukázkou tlaku na hráče, ukázkou co jsou za zvířata páni fotografové a jaké to je přestoupit do nejslavnějšího klubu světa film ukazuje jen to, že vámi milovaný Munez z jedničky se přes noc stal Bohem a vy by jste měli utíkat pro podpis a minimálně jeho dres... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Šlapající muzika, střih, fotbalové hvězdy a Real Madrid...Vše ostatní co se netýká fotbalu není nijak slavný. Oproti prvnímu dílu je tu víc fotbalu, ale na úkor příběhu. A jak ,,to" budete prožívat záleží spíš na věku. Pro děti ,,fotbalisty" by se mohl najít jaký si ,,motivační" stimul a my ostatní můžeme jen fotbalistům závidět možnost pracovat a bavit se zároveň... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mým snem je bydlet na stadionu Santiaga Bernabéua v Madridu, ale jestli je v tom nějaký problém, tak nepohrdnu ani Allianz arenou v Mnichově, stadionem Giuseppe Meazzy v Miláně, Old Traffordem v Manchesteru či Parkem princů v Paříži. Z výše uvedeného je patrné, že kdyby kamera neopouštěla zelený pažit, tak bych snímku střelil hlavičkou z penalty do šibenice pět hvězd, ale tohle bohužel není onanie nad Realem. Tady se plní výchovný účel, který dává naděje opáleným talentům z nerozvinutých ekonomik na to, že se místo stání ve frontách na sociální dávky mohou stát přeplacenými fotbalovými celebritami. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Proč já na tyhle blbosti vůbec koukám? Santiago Muňez přestoupí do Realu Madrid a začne se chovat jako debil a vo tom to je. Ale je fakt zábavný, že ten týpek pokaždý příde na hřiště tak 5 minut před koncem a pokaždý dá gól. Asi mu k tomu pomůže, že vždycky vytáhne ten svuj přívěšek a pokřižuje se. Kdybych byl rozhodčí, tak ho s tou machršňůrou na krku vůbec nepustim na hřiště. Jenže pak si zláme hnátu a trochu se to zkomplikuje. A do toho má ještě problémy se svou buchtou a ztracenou matkou a bratrem. No prostě scénář jak z telenovely a do toho hudba jak z telenovely. Nejvíc mě asi pobavily některý zápasy. Tak třeba Rosenborg Trondheim má krásnej stadion. Ve filmu to vypadalo jako nějaký hřiště na vesnici, na kterym se hraje tak maximálně okresní přebor. Navíc se hrálo prakticky po tmě. A šatna vypadala jak ubytovna pro ukrajince. Finále ligy mistrů pak byla totální komedie. Je to blbě sestříhaný, takže to vypadá, že si David Beckham nechal během zápasu několikrát přebarvit vlasy a totální záhadou pro mě je, proč byly některý záběry zrcadlově obrácený. Naprosto kouzelenej byl taky doprovodnej komentář. Týpek trefí břevno a komentátor řekne, že Casillas zachránil Real Madrid. Fakt lepší než komentář od Vaška Titlemozarta. Na konci mi jen chyběl rozhovor, kde by Muňez řek, že ten zápas byl takovej vyto... vyšperkovanej, takže se musí to... Místo toho se objevil nápis "to be continued". Radši nechci vědět, co bude příště. Jinak jsem si vzpomněl na jednu hlášku z filmu Torrente 3... "Jak může muj syn fandit tak posranýmu klubu jako je Real Madrid?" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ten kdo vyjmenuje základní sestavu Realu Madrid, tak si tenhle film určitě užije, jelikož zápasy jsou fakt výborně natočený, nasnímaný, energický, dokážou strhnout a hlavně jsou zábavný a napínavě podaný, i když je celkem jasný jak se to bude odvíjet a je celkem zřejmý, že se to nesmí brát moc vážně a nesmí se člověk divit, že góly tady obstarávaj hlavně herci, nikoli opravdový fotbalisti, to je prostě fakt a netřeba se v tom moc vrtat, ovšem fintiček hvězd Los Galacitcos si tady rozhodně divák užije docela dost. Co se týká toho mimofotbalovýho děje, tak o tom se radši ani nezmiňovat, sice to neni žádná gigantická hrůza, ale rodinný dramatický scénky si to neodpustí a neni to nic, co by stálo za nějakou větší pozornost. Celkově bych to viděl na podobný úrovni jako první díl, kterej byl možná propracovanější, ale tohle je podle mě zábavnější ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Dalo sa čakať, že po jedničke sa už nepodarí naladiť tú správnu atmosféru, ktorá panovala v jedničke. Ako je tomu stále, dvojka je komerčným ťahom ako hrom. Veľa ľudí tu prirovnáva príbech k mexickej telenovele, avšak práve tie elementy zachraňujú tento film od úplej reklamoidnosti na Audi, Nike a David B... Kuno Becker robil čo mohol, akurát si neviem predstaviť, čo sa bude diať po tom záverečnom výpise To be continued... Ááá ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poviem to takto. Ak po prvom filme povedal chlap, že sa na film pozeral len kvôli futbalovým scénam, nemusela to byť pravda. V tomto prípade je to pravda úplná. Už v jednotke bol jemný záchvev lacného príbehu, ale že to žmýkaním prachov dôjde až do takejto podoby, som nečakal. Prvým náznakom je hneď obal DVD, na ktorom figuruje veľký charakterový herec David Backham, namiesto Anny Friel, čisto dementný ťah. S príbehom by nebol problém, keby bol poriadne nad vecou a nebol tak krásne priehľadný. Inak to bolo v rámci možností sympatické, efektné, ale trojka sa už riešiť nemusela. Ale s natáčaním pokračovaní to je stará obohraná pesnička, ktorá sa očividne ešte mnohým páči. 65%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Od vcelku slušného prvního dílu je druhý díl špatným bratříčkem. Zápasy nenabízí nic zajímavého než pohledy na slavné hráče a pár povedených kousků. Čekal jsem, že příběh bude mizerný, a taky byl, ale od druhého dílu jsem očekával aspoň zajímavé fotbalové zápasy, ale bohužel bez napětí a nic neříkající. Kamera během utkání stála většinou za čárou, takže nic co byste před tím neviděli a když už se stalo, že poletovala kolem hřiště, tak to byl pouze počítačový efekt s herci(zlatí Vítězové a poražení). Film bez překvapení či originality. A ještě jeden zásadní problém, jež jsem měl už od prvního dílu, že s "herci" jako Alessandro Nivola a hlavně s Kuno Beckerem jsem vůbec nesympatizoval a nevěřil jsem jim, že fotbal hrát umějí. Jsem zklamán a víc jak jednu hvězdičku dát nemohu... ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Naleštěná reklama na patetické zpomalovačky a křižující se fotbalisty. Fotbal mám rád, tohle ne. Střih, hudba i celkový look odpovídají reklamě na libovolnou sportovní značku, pro stopáž to bohužel neplatí. Zvracel jsem ještě před závěrečným hvizdem. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal za tři, protože na rozdíl od prvního dílu to hodně ztratilo na příběhu a na tom, že tomu tolik neuvěříte. Jelikož jsem fanouškem Realu Madrid, a po ploše se pohybují skoro všechny jejich hvězdy, musím dát za čtyři. Snadněji se mi na to dívá. I když je samozřejmě blbost, že jak Santiago Munez tak jeho kamarád a spoluhráč z New Castlu United Gavin Harris se objeví čistě náhodou opět ve stejném klubu. A také, že mimo těchto dvou hráčů skóruje pouze Beckham. A také to, že se finále Ligi mistrů hraje doma na Realu Madrid. Jak už jsem viděl psát níže, ze Santiaga se stává jistota. Vždy se mu na trávníku střelecky daří a dává takové góly, jaké by ti nejlepší fotbalisté jen záviděli. Reklama na Real Madrid sponzorovaný Audi ( která vlastní Lamborghiny ) a Adidasem ( ne Nike jak psal Le_Chuck ). Na začátku máme možnost shlédnout Octavii, jako taxi. Filmy na pokračování filmy nemám moc rád, ale snad trojka která má být o šampionátu z Německa nedopadne ještě hůře a v koutku duše očekávám, že se kvalitou vrátí blíže k jedničče. Očekávám, že ve trojce nastoupí Harris za Británii a Munez za Mexiko a nebo za US? a samozřejmě že se proti sobě postaví ve finále Mistrovství světa, jak jinak ???? ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na britských ostrovech se zahradník Santiago Muňez naučil včas dávat míč od nohy a po pouhém roce driblování s míčem v dresu Newcastle United leží na stole nabídka od bílého baletu. Santiago touží po prohánění se s mičudou po pažitu na stadionu Santiaga Bernabeua a proto střídá Michaela Owena ve vysedávání na lavičce Realu Madrid. Při čutání do míče je cítit skutečná radost ze hry samotné, ať už se jedná o Ligu mistrů, zápas Primera division nebo o honění míče kluky na plácku. Santiagovi však rychle stoupl nosánek k oblakům, koupil nesmyslně velký barák, zbytečně rychlé auto a začal si zadělávat na slušné problémy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Góóól II představuje něco nového a přestup Santiaga do Realu, kde se musí poprat s velkou konkurencí. Stává se hodně slavným, rozpadá se mu vztah se snoubenkou a svého agenta který ho dostal na vrchol vyhodí. Druhý díl je o něco horší než první, ale pořád je velmi slušný... 7/10 = 75% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +více hrající na efekt, i zde najdeme několik známích tváří -slabší příběh/// Děj pokračuje tam kde první díl skončil. Narozdíl od něj však druhé pokračování nenabízí tolik nového a originálního, kolik nám toho přinesl první díl. Zde příběh pouze pokračuje. A když se na něj zadíváte s odstupem, tak zjistíte, že vám toho ve své stopáži moc nenabídne. Film může být kouzelný, pohádkový, dojemný. Jenže při srovnání s předešlím filmem je prostě slabší. A to je škoda, protože jsem se na něj těšil moc. Hodnotit potom samotné zpracování je dosti nelehké. Někoho tohle může urazit a nadruhou stranu spousta lidí tohle nebude řešit a vychutná si další dávku fotbalu. Já patřím někde mezi tyto 2 skupiny./// Celkem 65%/// ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hráči výjimečných kvalit, Santiago Munezovi, je anglický Newcastle již příliš malý, a tak přestoupí do slavného španělského Realu Madrid, aby zde spolu s tehdejšími ikonami, jako byli Beckham, Zidane, Ronaldinho a spol., pokusil i se svým kámošem na hřišti i mimo něj Gavinem Harrisem vybojovat titul v Lize mistrů. Druhé pokračování fotbalové pohádky je o chloupek lepší než jednička a přispívá k tomu poměrně reálné vykreslení fotbalového zákulisí, jako jsou strategie přestupů, otravní paparazzi i trenérské taktiky. Munez totiž od počátku svého přestupu funguje jako trenérův žolík, který má dar v posledních minutách rozhodovat důležité zápasy nebo je přímo otáčet. Míra uvěřitelnosti je sice nízká, ale jsme ve filmu a není to natočeno podle skutečných událostí. Vše je zaměřeno pouze na Ligu mistrů a jednotlivé zápasy jsou velmi dobře natočeny, goly jsou efektní a nechybí i autenticita, jak na hřišti, tak i na lavičce, protože Rutger Hauer v roli trenéra Realu předvádí velmi autentický výkon. Pro milovníky fotbalu dobrá volba a už se těším na třetí díl... ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Nevidět letošní finále LM, nevěřil bych na zázraky a hodnotil bych daleko skeptičtěji. Film je těžce podprůměrný, předvídatelný a není na něm nic zvláštního. Takže 2* za film a třetí za Real. Hala Madrid!!! 3*, 2.8.2014, tv ()

Reklama

Reklama