Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

kingik 

všechny recenze uživatele

Hráči výjimečných kvalit, Santiago Munezovi, je anglický Newcastle již příliš malý, a tak přestoupí do slavného španělského Realu Madrid, aby zde spolu s tehdejšími ikonami, jako byli Beckham, Zidane, Ronaldinho a spol., pokusil i se svým kámošem na hřišti i mimo něj Gavinem Harrisem vybojovat titul v Lize mistrů. Druhé pokračování fotbalové pohádky je o chloupek lepší než jednička a přispívá k tomu poměrně reálné vykreslení fotbalového zákulisí, jako jsou strategie přestupů, otravní paparazzi i trenérské taktiky. Munez totiž od počátku svého přestupu funguje jako trenérův žolík, který má dar v posledních minutách rozhodovat důležité zápasy nebo je přímo otáčet. Míra uvěřitelnosti je sice nízká, ale jsme ve filmu a není to natočeno podle skutečných událostí. Vše je zaměřeno pouze na Ligu mistrů a jednotlivé zápasy jsou velmi dobře natočeny, goly jsou efektní a nechybí i autenticita, jak na hřišti, tak i na lavičce, protože Rutger Hauer v roli trenéra Realu předvádí velmi autentický výkon. Pro milovníky fotbalu dobrá volba a už se těším na třetí díl... ()

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Toto je ten najväčší zmrd spomedzi "filmov", ktorý som doposiaľ videl. Hlavný hrdina by sa mal bez pochýb premenovať na Kundo Becker. Jedna iracionálnosť striedala druhú takou rýchlosťou, že po 5 minútach bolo vymaľované a čo sa týka môjho názoru hotovo. Bola to urážka najsledovanejšej hry na svete v takom merítku, že by som neváhal osloviť exekutívu FIFA a požiadal ich o pomoc pri stiahnutí tohto bludu z obehu. Po pokutovom kope dojde k odkopu z vlastnej 16 na súperovu, kde medzitým dobehol pacient, ktorý má loptu za chrbtom a zrazu ju dáva z najoptimálnejšieho uhla do sitka, ach bože aké nereálne. Český dabing priateľky hlavného hrdinu bol celkom zvládnutý, pripadalo mi to ako keby ju nahovorila incestná Pocahontas. Emócie kožené sťa východonemecké dederonky a tie dialógy dosť nuda. Neviem, či sa podarí niekomu v budúcnu ďalekom budúcnu natočiť niečo čo prekoná toto veľdielo. Trojku by som nepozeral, ani keby ma rezali. Už som videl aj opicu hrať hokej, pobehovať primáta s Cantonom, ale toto ma dostalo na lopatky. Športová dráma to si robia prdel z obyčajných ľudí, pre niekoho možno zábavný kus, ale nebyť obrovskej nutričnej hodnoty v bielych Tesco lupienkoch a horizontálnej polohy náhľadu, asi by som už nebol medzi živými. Tímto by som sa rád poďakoval personálu internátu, ktorí mi vyšiel v ústrety a deň po zhliadnutí mi poskytol jednolôžkovú izbu na zotavenie a prehodnotenie svojich hodnôt. ale bolo dosť môjho názoru, pozrite si to a určite mi dáte za pravdu, že scénarista mal vyfúkanú hlavu ako Čarifuk. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Samotné fotbalové scény jsou fajn, i když ty goly by mohly padat trochu normálnější. Ale tak to by u britského filmu nemělo být překvapením. Tím je dost slabý příběh, protože všechno to řešení ztracené matky s malým bratrem lezlo na nervy. Kdyby se toto uplně vypustilo a mimofotbalové dění se zaměřilo čistě na Munezovo oblbnutí penězi a chování se jako idiot, tak by se hodnocení vyšplhalo výše. Alespoň že můžeme sledovat opravdu obrovské množství fotbalových hvězd, protože jinak to co nastartovalo v jedničce, se tímto dílkem zadrhává. Ovšem všechno je relativní, viz děsivý třetí díl. 70 % Oblíbená část- Van der Merweho rada Munezovi u baru před přestupovým rozhodnutím ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi velmi líbila, ale druhý díl by se dal shrnout jako jedno velké klišé. Dějová linie ze Santiagova nefotbalového života místy připomíná telenovelu se stokrát viděnými replikami. Fotbalová utkání vyvolávají na tváři fanouška ironický úšklebek. Někdy mi připadalo že sleduju některý z mnoha amerických rodinných filmů o baseballu. Všechny góly padají zásadně v poslední minutě, zvoleje (1x dokonce nůžkami) a přímo do šibenice :). ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanda fotbalu, ale první díl se mi i přesto hodně líbil. Tak jsem byl zvědav co ukáže pokračování... A nic extra převratného to nebylo. Samé záběry z profi utkání a svět bohatých chlapečků s nagelovaným čírem (čtěte: fotbalisti). Takže mi to přišlo hrozně dlouhé. Vystříhat všechny tady ty věci a věnovat se osobnímu příběhu a možná by to bylo fajn. Takhle mi to přišlo zbytečně vymělkované a tvoří to slabý průměr. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu David Beckham vyhraje s týmem Real Madrid Ligu mistrů. Ve skutečnosti však soutěž vyhrál pouze v dresu Manchesteru United. (ČSFD)
  • Ve filmu se objevuje hned několik skutečných fotbalistů, mezi nimi hvězdy Realu Madrid Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Iker Casillas nebo Roberto Carlos. (ricky4)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)

Reklama

Reklama