Míša Kulička (TV seriál)
Miško Guľôčka
Loutkový / Pohádka
Československo, 1973, 7x26 min
Libuše KoutnáObsah
Loutkový seriál o jednom nezbedném medvídkovi.
Názvy jednotlivých epizod:
(Karlos80)
AngelAngie
Klasika.(14.10.2008)
Karlos80
Další s pohádek které jsem v dětství miloval. Klasický český loutkový-animovaný seriál, který se tuším naposledy vysílal snad někdy před dvěma roky, a nebýt té poměrně dlouhé stopáže jednotlivých částí, tak by snad uspěl i jako Večerníček..? Poctivá česká loutková práce s nápadem, vtipem a celkově velice milým zpracováním, něco málo to mělo, nebo takhle určitě se jím nechala režisérka Libuše Koutná později inspirovat např. u Včelích medvídků. Ten zrzavej Vasil co chtěl ulovit jeho mámu, ten byl doopravdy good. Výtečný komentář i hudba a samotnou předlohou byli Menzelovi knížky "Míša Kulička v rodném lese" a "Míša Kulička v domě hraček" obě z roku 1939 s Trnkovými vůbec prvními ilustracemi.(24.4.2007)
gudaulin
V raném dětství patřil tento sedmidílný seriálek k mým oblíbeným pořadům a Hlinomazův hlas ubručeného Vasila jsem přímo zbožňoval, takže po pravdě řečeno mám silné nutkání přidat minimálně jednu hvězdičku z čisté nostalgie, jenže způsobem zpracování,tedy vedením loutek,tempem vyprávění a délkou jednotlivých dílů odpovídá Míša pořadům z počátku 70. let. Dnes je to prostě příliš pomalé...Není náhodou,že mé děti se u Míši vyloženě nudí a to nejsou právě příznivci disneyovských grotesek. Celkový dojem 40 %.(29.4.2007)
3DD!3
Čekal na mě v telce vždycky když jsem přišel ze školky. Na to se nezapomíná.(5.7.2010)
Flego
Úžasný rozprávkový seriál o medvedej rodinke. Keď ma chcete dostať na "bábkový" príbeh, použite Miška Gulôčku...:))(22.8.2007)
Maemi
Jako malá jsem to nesnášela. V hlavní roli hloupoučký, naivní Míša, co v jednom kuse hledá maminku. Bez něčeho takového bych se klidně obešla.(23.7.2008)
anderson
Réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = SVäTOPLUK ŠABLATÚRA (8.2.2009)(8.2.2009)
blackrain
Některé večerníčky nestárnou a proplouvají zvolna generacemi lidského pokolení. Na každém divákovi zanechají nějakou nesmazatelnou stopu. Příběhy s Míšou Kuličkou sledovala už moje mamka a já jsem u něho taky proseděla nějakou tu dobu.(3.6.2010)
YURAyura
10/10 Kult meho detstvi - uz aby to nekdo vydal na DVD a ja se na to mohl zase podivat...(9.1.2008)
JARDAHONDA
Loutkový seriál,který jsem sledoval ve školce..Malému Míšovi jsem vždy fandil,občas se dostal do nesnázích,kde mu,ale byla na blízku jeho maminka..Střapatý Vasil neměl chybu :)(24.7.2011)
fuckme
Míši mi bylo opravdu někdy hodně líto, hlavně když ztratil maminku, to jsem probrečel celý den, i když ji nakonec našel.(26.8.2007)
pávek
Hudba: Vadim Petrov(27.8.2008)
Attta
Jako děcko jsem to měl hodně rád, to je prostě klasika, ale co o tom napsat teď v dospělosti vážně netuším. Ale určitě je to pro děcka lepší, než nějací Pokémoni nebo takové ty ostatní trapné nesmysly.(24.7.2011)
Cement73
Miško Guľôčka ma dostal už len svojim menom. Jeho "dobrodružstvá" a večné zásahy jeho starostlivej mamy a bláznivý strýko Vasil... Detstvo kde si???(16.2.2009)
jilda
Jako malý kluk jsem to doslova hltal, tak krásně a roztomile udělané pohádky je poklad našeho filmu. A Vasil s dabingem pana Hlinomase tomu dodal šťávu.(20.3.2006)
Kovaja
Vzpomínka na mládí.nejde hodnotit jinak než plnou palbou.Nejlepší je pro mě jednoznačně první díl v rodném lese,pak to trošičku klesá ale stejně supr:-)))(14.10.2008)
Brejlil
Míša Kulička. Depresivní příběhy medvídka, který se vždycky nějak dokázal ztratit, poulil ta svá očka na svět a pořád hledal maminku. A strýc Vasil? To byl taky dobrák.(29.10.2011)
Fredy176
z plného hodnocení musím ubrat jednu hvězdičku kvůli Vasilovi- jako malej jsem se ho bál(31.7.2008)
filmator
Dávám plný počet, protože jako malej jsem to žral. Nejlepší ovšem je, že z toho seriálu mi v hlavě utkvěly jen zlomky, jméno Míša Kulička a Zajíček Jácíček. Dle svědků (rodiče) jsem byl z MK ve svých cca třech letech jako pominutej. Takže pro určitou věkovou skupinu je to jistě ideální dílko :-) Zničte Teletubbies a exportujte Míšu Kuličku!!!(28.10.2008)
Alexandre
Jako malý jsem na tom až neuvěřitelně ulítával a každý díl jsem si musel nahrávat a dívat se na to znovu.(20.1.2010)