Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inscenace Tvář za oknem nám přiblíží epizodu z mládí známého spisovatele Vojtěcha Martínka (1887–1960). Mladý Martínek tráví zimní prázdniny v Ostravě u bratra Rudolfa. Kamarád František jej pozve na zkoušku ochotnického představení Princezny Pampelišky, kde Vojtěch náhodou zahlédne za oknem tvář krásné dívky. Rozhodne se ji najít a s pomocí Františka ji objeví na hřbitově, kam dívka nosí květiny na hrob svých sourozenců. Vojtěch pozve Marii na další zkoušku, dívka ale nepřijde a při dalším setkání jej prosí, aby na ni zapomněl. Zamilovaný mladík se však nedá odradit… Do hlavních rolí obsadil režisér Alois Müller manželskou dvojici Marka Ebena a Markétu Fišerovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Stříbrný vítr s prvky sociálního dramatu v podání manželů Ebenových. Marek Eben je vynikající moderátor, jako o herci to o něm říci bohužel nemůžu. Hrát Martínka se stejnými výrazovými prostředky jako Válečka, mi přijde poněkud nekvalifikované. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Dosti dobře si nedovedu představit jít do kina na tento film a předčasně neodejít. Dvě hvězdy za autentické záběry ze šedesátých let. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Ani ty brambory se u toho škrábat nedaly. Mělo mě to varovat hned zpočátku. Kožený Eben to sráží z hlubokého podprůměru ještě níže pokud to tedy vůbec jde. Ztráta času na to koukat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama