Dramatický príbeh z prostredia detského mestečka v Zlatovciach pri Trenčíne. Približuje hlavné okruhy problémov a radostí, s ktorými sa deti a ich noví rodičia stretávajú na ceste k vzájomnému porozumeniu. (oficiální text distributora)
Môj obdiv patrí ku všetkým poctivým náhradným rodičom .... mne z mojich dvoch idú niekedy prasknôť nervy ...))) Veľmi kvalitný scenár doplnený solídnymi hereckými výkonmi...(17.10.2005)
ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 24.12.1978, pôvodný televízny film (autorka: Zora Krištúfková) - Aj dnes vysoko aktuálny príbeh o mládeži vyrastajúcej v pestúnskej starostlivosti a náhradných rodinách. V hlavnej úlohe mierne afektovaná ANDY TIMKOVÁ, známejšia dnes skôr ako moderátorka markizáckeho TELERÁNA. (1.8.2008)(1.8.2008)
Dosť citlivý príbeh o náhradnom rodičovstve a o duševných zraneniach osamelých detí. Aj keď sa ma táto problematika bytostne dotýka, film ma veľmi nenadchol. Námet vynikajúci, ale film mi pripadal dosť umelý, dokonalo pedagogický a....taký.....socialistický. Vadilo mi príliš časté spomínanie pedagogiky, citovanie Komenského, dokonalosť riešení a vadila mi aj réžia, ktorá bola bez nápadu. Za námet a z lásky k opusteným deťom, ktoré sú akýmkoľvek spôsobom súčasťou môjho sveta silné 4****.(2.4.2011)