Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Hlavní postavou příběhu je Julia Jones, jejíž přízvisko je kombinací jmen herecké superstar Julie Roberts a fiktivní filmové postavy Bridget Jones. V samotné postavě se pak tyto dvě dámy, které publikum rádo sleduje v zamilovaných situacích, prolínají. "Jednu věc víme o Julii jistě - ať se ji snažíte srazit na kolena sebevíce, nikdy nezlomíte jejího ducha," říká režisér Aaron Seltzer. "Věří v opravdovou lásku a přes to prostě nejede vlak."

Jedním z filmů, jejichž dějové prvky se ukázaly být vhodnou předlohou šťavnaté parodie, byl komerční trhák Moje tlustá řecká svatba. Obdobné potíže při hledání pana Pravého způsobuje rodina také Julii v DĚSNÝM DOJÁKU - její rodiče vyžadují, aby si našla někoho, kdo má stejné kořeny. A vzhledem k tomu, že její rodina dává úplně novou dimenzi slovu multikulturalismus - otec je Afroameričan, matka Indka a sestra Japonka - není tento úkol nijak snadný. Julie zkrátka nemůže vyhovět všem.

Julie se upíná k ideálu opravdové lásky a tu nachází v muži jménem Grant Funkyerdoder, jehož filmaři pojmenovali na počest herce Hugha Granta a fiktivní postavy z filmů Fotr je lotr a Jeho fotr, to je lotr Grega Fockera. Z filmu Fotr je lotr si vypůjčili také americké rodiče velmi britsky založeného Granta - Bernieho a Roz, které původně ztvárnili Dustin Hoffman a Barbra Streisand. Než se Julii podaří najít v Grantovi lásku, hledá odbornou pomoc u schůzkologa Hitche, který je narážkou na loňskou komedii s Willem Smithem. Ten jí pomůže podstoupit úpravy zevnějšku, známé z pořadů typu "Vypadáš skvěle".

Archetypální postavou bývalé přítelkyně hlavního mužského hrdiny je v tomto filmu Andy v podání Sophie Monk. Tento motiv si film vypůjčil z komedie Svatba mého nejlepšího přítele, v němž si obdobnou postavu zahrála Cameron Diaz. Šílené autorské duo Aaron Seltzer a Jason Friedberg, které tvořilo třetinu scénáristického týmu úspěšné parodie Scary Movie: Děsnej biják, chce svým novým filmem DĚSNEJ DOJÁK potěšit všechny lidi, kteří romantické komedie milují - a také všechny ty, kteří je nenávidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Snůška samoúčelných nechutnostní a zmatených filmových citací, která je během 71 minut (Chewie, viděls director's cut? ;) přesně jednou vtipná a po zbytek času čistě k pláči. Bez nápadu, bez hereckých výkonů, nedomrlá, zhovadilá, trapná, otřesně natočená. 1* za Smithovic psychologickou poradnu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musel jsem přetrpět 82minut nevtipného a ubohého fekálního děje, abych se dočkal minuty 83 -poslední --Carmen Electry ve spodním prádle!!! Wauuu ! No docela doják ten můj koment , ne? ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $48,548,426Tržby Celosvetovo $84,795,656Tržby za predaj DVD v USA $18,760,285 //počet predaných kusov 1,049,988║ ....strašná blbosť, ktorá je len o niečo málo znesiteľnejšia než nasledujúce počiny režisérskej dvojice tohto filmu, pokiaľ vôbec sa toto dá považovať čo točia za režírovanie, fakt načali možné dno znesiteľnosti, "z minima pozerateľných obrázkov patrili sexi kosti Sophie Monk" /0%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Kitay: 1. Milkshake - Kelis ,2. Party Hard - The Perceptionists ,3. You're the First, the Last, My Everything - Barry White ,4. Toma - Pit Bull/Lil Jon ,5. Funhop - Todd Schietroma ,6. Do You Believe in Magic? - The Lovin' Spoonful ,7. Too Much Booty (In Da Pants) - Soundmaster T ,8. Break It On Down - Flii Stylz/Tenashus ,9. Baby Come Back - Player ,10. The Price is Right - David Kitay ,11. Break It Down - Alana D. ,12. Cone On Shake - Classic ,13. What Will You Do? - Sparklemotion ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy ste boli zasnúbení?“ – „Išlo skôr o sex.“ Hoci sa mi páčia inteligentné komédie MÔJ BRATRANEC VINNY, ZOOLANDER a TROPICKÁ BÚRKA, v poslednom čase zisťujem, že prestávam nenávidieť záchodové bláznivé komédie bez IQ, scenára a hereckých výkonov a že mi na nich spravidla neprekáža ani tak to, že sú v nich hovná, ale že je v nich MÁLO hovien. Zabite ma. Divák (niektorý) proste pri týchto sračkách fajn zrelaxuje. Samozrejme, musí zabudnúť na doby, kedy paródia mala rozpočet, kvalitný scenár a herci v nej podávali miestami takmer oscarové výkony. Dnes je tam natrepané všetko a najväčšou hviezdou v obsadení je Carmen Electra. Smršť primitívnych gagov je ale natoľko masívne mohutná, že zúbožený divák nezvládne situáciu a vyprskne od smiechu (sex-kocúr, Guča mužských chlpov, „Predstavte si chlpatú mrkvu.“, vyrážka, „Pripravil ho o panictvo.“). Nikdy si však asi nezvyknem na to, že noví tvorcovia paródií parodujú nielen vážne filmy (PÁN PRSTEŇOV, KING KONG, KILL BILL), ale i komédie; je bizarné robiť si srandu z vecí, ktoré boli vtipné už v originály (PÁN A PANI SMITHOVCI, ŤAŽKO ZAMILOVANÝ). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z tech druhu filmu, ktery jsou tak dementni, az jsou docela vtipny. Prvnich zhruba 20 minut je pekelne sviznejch, jeden for za druhym a docela slusny, ale v momente, kdy je dlouhej zaber na kocku na hajzlu, uz filmu trochu dojde stava a od ty doby uz se jedna o prumernou parodii, kde je sem tam nejakej dobrej vtip. Ale rozhodne bych podle hodnoceni cekal vetsi sracku, nejaky veledilo to neni, ale v ramci zanru to je slusnej prumer. Co se tyce pribehu, tak to je fakt "desnej dojak", takze se muzete tesit na ruzny scenky z romantickejch komedii, ktery vetsinu casu dobre drzej pohromade. Jenze to tvurcum nestacilo a tak museli sem tam hodit do deje nejakou radoby vtipnou scenku, ktera je tam navic a nema s dejem nic spolecnyho. Sesla se tady docela dobra parta hercu, ktera je pro danej zanr v pohode. Diky svy delce a docela slusnymu tempu jsem se nestih nudit a obcas jsem se i zasmal, takze nevidim duvod, proc tenhle film uplne odstrelit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si připadal jako na horský dráze. Některý scénky jsou na 5 hvězdiček, některý jsou zralý na odpad. Tzv. "fekální" humor je opět hojně zastoupen, ale mně tohle nevadí. Bohužel teda neznám některý filmy, který jsou zde parodovaný (Moje tlustá řecká svatba nebo Meet the Fockers), ale přesto jsem se docela zasmál. Když jsem viděl, jaký to tady má hodnocení, tak jsem čekal, že to bude mnohem horší. Nasraly mě jenom dvě věci. 1) Ve filmu hraje pořád nějakej příšernej hip-hop a RnB. 2) Původně jsem myslel, že Carmen Electra tady bude mít jednu z hlavních rolí a ona se tam objevila jenom na pár vteřin až v úplně poslední scéně. No aspoň něco... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu na Scary Movie ani zdaleka nemá, většina vtipů vyšumí do ztracena a některý sou skoro až trapný, ale zase na druhou stranu někdy jsem se docela i bavil. Velkej problém filmu je, že servíruje jednu parodující scénu za druhou a zvůtcům je celkem jedno jestli to vůbec souvisí s příběhem, prostě je napadlo nějaká vtipná scéna z nějakých romantických komedií a rovnou jí šoupli do příběhu, pak se z děsnýho bijáku stává jen sled nejrůznějších scének, který jsou jen tak lehce pospojovaný příběhem. Ale i tak to občas vtipný je, tak proto ty 2* ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

''Sakra, ta Scary movie je docela legrační záležitost a dokonce má i úspěch. Navíc parodovat nějaký jiný snímek přece nemůže být tak těžké... Dokonce se to zdá jako velice snadná cesta k úspěchu. Co kdybychom to zkusili také, jen místo hororu vezmeme romantické komedie?" Tak nějak takhle nejspíše přemýšleli dva chytráci, kteří se rozhodli natočit film s velice originálním názvem Date Movie. Vzít si na paškál romantické filmy se ovšem již pár minut od samotného začátku začne ukazovat jako opravdu špatná volba. Parodovat komediální scény totiž není nijak lehká věc a při nejlepším lze z dané situace vytěžit alespoň trapnou scénku, díky které divákovi alespoň trochu cukne koutek. Ono je slovo scénky vůbec u tohohle děsu příznačné, protože se skládá z více či méně zhovadilých scének, ale nechme toho, i tenhle film může přinést radost, tedy jen někomu. Například já jsem na něj šel jen pod podmínkou, že se přítelkyně podívá na Hills have eyes... :) 5% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na to, kam až to s jejich vynálezem zašlo, se bratři Lumiérové otáčí šest stop pod zemí jak vrtule od Messerschmittu.. Prdící, depilační a beďarový humor, jehož účinnost kdyby se monitorovala na přístroji podobně jako srdeční činnost, tak celých 79 minut budete civět na rovnou přímku dávno zesnulého pacienta. Hvězda za absenci explicitního zvracení a kadění, což je známka toho, že se invence autorů má v budoucnu od čeho odrazit.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No a je to tu znova. Ďalší "ťažký, hlboké posolstvo nesúci a hodnotný" vyrabovák príjemných a normálnych komédií a filmov. Už keď chce niekto robiť paródiu, tak nech si pozrie tento brak a uvidí ako to robiť rozhodne nemá. Každou minútou sa oddiaľuje možnosť poriadneho výbuchu smiechu, pár pousmiatí ale ledva stačí tak na 20%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Budu rozumný dám 3 ale nechápu jedno: Proč v takovýchto filmech mají scenáristé pocit, že jsou vtipné scénky na záchodě jak tam serou a prdí? ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ne, tento film není tak blbý až je vtipný, tenhle film je tak blbý, že chcete zabít jeho tvůrce. Nechápu, že v posledních letech se v podobných amerických parodiích (takovou dehonestaci si tento žánr nezaslouží, ale ono jich už bylo tolik, že další hřebík do rakve parodie tolik nevadí) humor vytváří takřka pořád stejným způsobem; fekály, nadměrnými velikostmi prsou, zadků a penisů, afektovaným tancem, sexuálními narážkami, pitvořením, společenskými trapnostmi a vtipy hodné animované grotesky pro tříleté děti. Děsnej doják je vlastně extraktem toho, co nesnáším, tak proč dávám tak vysoké hodnocení? Ono je tu totiž přecijenom pár momentů, které mohou vést až k pousmání, kdyby nebyly zase okamžitě zabity například nedostatečnou pointou či zbytečným nastavováním původně slibné myšlenky. Nejlepším vtipem tak pro mě byla podařená scénka na motorce, kdy hlavní postavu dublovala absolutně nepodobná kaskadérka. Bylo to vtipné, protože to byl vtip nenucený, na který nebylo předem ani potom upozorňováno a skončil v pravý čas, kdyby se takového schématu tvůrci drželi častěji, nemusel to být takový průser. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tuhle parodii jsem viděl více než před rokem, kdy jsem ještě neměl moc shlédnutých zde parodovaných filmů, zejména pak Fotr je lotr. Tudíž jsem nedocenil některé pasáže, které doceňuji teď a jako správný milovník parodií si prostě neodpusim zvýšení svého hodnocení. ()

petero 

všechny recenze uživatele

+ za tie prehodené kozy, Jinxesa na toalete a basketbal =), za prekvapivo sympatického Eddie Griffina a „vyzeráš ako šlapka“ Sophie Monk, - za nechutnosti, asi prvý krát som ľutoval že som počas filmu jedol =/. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to vážně neuvěřitelné, ale asi desetkrát jsem se (po novoročním ohňostroji a se dvěma promilemi v krvi) zcela upřímně zasmál! Tak teda PF 2015 a "jak na Nový rok, tak po celý rok"! ()

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama