Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Sidney spatne neumi, ale Vin me rozhodne prekvapil - to jsem po jeho akcnich kouscich necekal. Pekny chraplak v soudni sini a i na to, ze prakticky nesleze ze zaberu, pekne zmohutnel ;]], vypadalo mu nekolik rad vlasu, cele je to strasne dlouhe a divak pokrivene fandi te spatne strane z podsveti - ve chvili, kdy je zalobce ve vlne amoku jenom spokojene vrni a strani tem, co se nejen diky vypalnictvi na jeho rodicich dostali na vrchol potravniho retezce... Mno, podarilo se! ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Diesel naskočil a herecký motor se rozběhl ( a to ho nemusím ). Toť vše. Film je totiž jinak oslavou soudní ubohosti. Už se ani nedivím, že ženská, která k smrti usušila kočku v mikrovlnce, vysoudila na výrobci slušný prachy. Porota tam chodila jako do divadla a herecké výkony ocenila nevinou. Ještě horší je, že film je i oslavou gaunerů, nejhrubšího zrna, ze kterých dělá veselé sympaťáky a vydírání, drogy, podvody a vraždy, jsou vlastně jakousi klukovinou. Byli by Vám taky sympatičtí, kdyby na ty drogy co dodávají umřel někdo, koho máte rádi ? U nás už ta ,,spravedlnost,, taky funguje. Lidi co ukradli miliardy nás všech si vesele užívají a Ti co pomalují semafor, nebo nakreslí tykadla se zavřou. ()

Reklama

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film ako taky hodnotim bezpecnymi 3*. Sceny zo sudnej siene su dostatocne dramaticke a Vin Dieselove vystupy dostatocne vtipne na to, aby sa divak na filme bavil. V.D. je v pohode, clovek by mu tu zozral asi vsetko, ostatni herci nezaostavaju a ani ho nepredchadzaju. Avsak ako vravim, film ako taky. Ina vec je, samotny pripad, kedy banda mafianov, zodpovedna z najrozmanitejsej plejady zlocinov, je oslobodena vdaka porote unavenej zo za vlasy pritiahnutej obzaloby a nadopovanej vystupmi charizmatickeho "pseodohrdinu". Americky porotny system v trestnom prave sa moze zdat byt spravodlivy, avsak za urcitych (filmom prezentovanych) podmienok absolutne nedostatocny. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Je to tak jak se říká... kamarádi a rodina jsou nejvíc. Starouš Sidney Lumet předvedl že pořád umí, i když už mu pomalu táhne na devadesát. A Vin Diesel ukazuje, že umí hrát i jiné lidi než ultradrsné borce typu Riddicka nebo Doma Torretta. Hraje hodně na city a naplno využívá to, že je sympaťák každým coulem. Moc příjemný film, který i přes svou délku uteče jako voda. Navíc Vin ze sebe tím svým chraplákem sype jednu hlášku za druhou. Pošlete mě do basy. Nejsem vinnej, ale jsem zvyklej. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od úvodní scény poutavá podívaná s Lumetovou dokonale svižnou režií, super atmosférou a hlavně geniálním Dieselem, který mi svou kreací vyrazil dech. Na první pohled předvádí svůj standard, ale na ten druhý je vidět, že tohle není herec jen pro role typu rychlého a zběsilého Torreta, ale s trochou režijního otesání i charakterní umělec. Gangsterka, jakou jsem ještě neviděl. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama