Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

JFL 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudní síně zpravidla pojednávají o svědomitém obhájci, který hájí právo a odhaluje prohřešky proti morálce. Režisér Sidney Lumet se vždy zaměřoval na nejednoznačné, ale přesto charismatické postavy. Jeho soudní film si za hrdinu bere výřečného prosťáčkovského mafiána, který v reálném procesu s dvaceti členy mafiánské rodiny obhajoval sám sebe a jehož zásluhou byli nakonec všichni zproštěni viny. Hrdina ve vynikajícím podání Vina Diesela má tolik šarmu, drzosti a odzbrojující bezprostřednosti, že i divák zapomene, že sleduje padoucha. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to taký nezvyk, aby mal vo filme Vin Diesel dlhšie vlasy, ale asi o to to zahral lepšie.Vin ukazuje, že vie zahrať aj vo filmoch, v ktorých nepotrebuje búchačky či veľké bicepsy.Dej je podla skutočnej udalosti a o to je to zaujímavejšie.Scenár je chvála bohu prekvapivo dobrý a film tak funguje skvelo po celý čas.Treba pochváliť aj skvelý strih, ktorý pri dĺžke 125 minút, film poháňa stále vpred a nemá tak žiadne výrazné nudné scény.Vin Diesel je charizmatický človek a vďaka nemu som sa dostal do filmu na celý čas. 85% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som dospelý uvedomelý človek, rovnako ako Sidney Lumet, tak si teraz nebudem myslieť, že mafiáni sú vlastne ťažkí vtipní pohoďáci, ktorí si dajú občas koks a nejaký ten grupáč. Taktiež sa nebudem rozplývať nad Dieselovým výkonom a diviť sa, akého výkonu je schopný, pretože je to herec a to, že hraje v akčných filmoch automaticky neznamená, že nevie podať výborný výkon v niečom umeleckejšom. Vadí mi, že je ústredná zápletka, teda či je Jack mafián alebo nie je, respektíve aký podiel viny má na zločinoch v nej páchaných, málo výživná. Točíme sa stále dokola v rečníckych frázach, ktorými jediným korením je Jackov zmysel pre humor. Trochu rozprávkové poňatie možno prisúdiť určitej Lumetovej sentimentalite, vyplývajúcej z jeho veku a z toho, že sa mu už nechce stále riešiť závažné problémy spoločnosti. Find me guilty si treba radšej užiť ako komédiu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)

Reklama

Reklama