Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (274)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $1,173,643Tržby Celosvetovo $2,636,637 ║ Vin Diesel a jeho šlapanec úplne vedľa, z tými vlasami vypadá fakt otrasne, toho Taliana mu fakt ťažko uveriť ako herecky sa snaží a nie je to úplne zle ale celé to je dejovo podané v tak fádnej plochej nezáživnej réžii až hrôza. Tento film riadne zbrzdil Dieselovi kariéru, môže byť rád že úplne neodpísal, veď 2roky po filme nikde poriadne nehral. /25%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Mimochodem, chcete právníka?“ ,,Právníka? Právě jsem kvůli tomu hovadu vyfasoval 30 let za blbej drogovej kšeft......“ . Hlavním plusem filmu je (kromě Vin Diesla samozřejmě), že se jde bez zbytečnýho zdržování na věc. Tedy na soudní proces. Na proces, ze kterého se stal cirkus. A my díky všem, kteří se na snímku podíleli, máme možnost sledovat vše podstatné, co se tehdy událo. Díky režii S.Lumeta , který maximálně využil námět, jsme vtaženi do soudního drama, za které by se nemusel stydět žádný filmař. Vše pěkně odsejpá a je to většinou velmi zajímavé a také zábavné. A není divu, že všichni stáli na straně obžalovaných. V.Diesel se role zhostil velmi dobře i když velkej herec z něj asi nikdy nebude. Ale tato role mu sedla perfektně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od úvodní scény poutavá podívaná s Lumetovou dokonale svižnou režií, super atmosférou a hlavně geniálním Dieselem, který mi svou kreací vyrazil dech. Na první pohled předvádí svůj standard, ale na ten druhý je vidět, že tohle není herec jen pro role typu rychlého a zběsilého Torreta, ale s trochou režijního otesání i charakterní umělec. Gangsterka, jakou jsem ještě neviděl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ešte pred niekoľkými rokmi som ľutoval, že favorizovanejším kandidátom na trón Kráľa akčného žánru sa stal pred Vinom Dieselom skôr Dwayne Johnson (i keď, to je diskutabilné...), ale nech si to len The Rock nechá, pretože zrejme nikdy nebude schopný a hlavne ochotný riskovať tak, ako Vin Diesel. Ten milo robí všetko preto, aby svetu ukázal, že nie je len tupý búchač. Že na to má, potvrdil v mojich očiach predovšetkým až práve úlohou mafiána, ktorého Boh opustil a Satan sa zľakol. Musím povedať, že som od takejto kombinácie žánrov nič dobré nečakal a pozrite, sladký filmový život. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudní síně zpravidla pojednávají o svědomitém obhájci, který hájí právo a odhaluje prohřešky proti morálce. Režisér Sidney Lumet se vždy zaměřoval na nejednoznačné, ale přesto charismatické postavy. Jeho soudní film si za hrdinu bere výřečného prosťáčkovského mafiána, který v reálném procesu s dvaceti členy mafiánské rodiny obhajoval sám sebe a jehož zásluhou byli nakonec všichni zproštěni viny. Hrdina ve vynikajícím podání Vina Diesela má tolik šarmu, drzosti a odzbrojující bezprostřednosti, že i divák zapomene, že sleduje padoucha. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

I když tady ještě není Diesel takový fešák jako je teď, musím uznat, že je to dost možná jeho nejlepší role. Filmy jako je tenhle musí mít svého charismatického hrdinu, jinak by nikoho nezajímaly. Vin Diesel to zvládl skvěle a s nadhledem. Jeden z těch lepších od soudu. 4* ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet má se soudními dramaty svoje zkušenosti a leckdo vnímá tenhle kousek jako přímou návaznost na legendární 12 rozhněvaných mužů. Lumet patrně chtěl svůj film pojmout jako hold americkému soudnímu systému založenému na funkci laických porot rozhodujících o vině a nevině - podobně jako svou uznávanou klasiku. Přinejmenším pro mě ale představuje tenhle snímek pravý opak, tzn. varování před fungováním laických porot, které se velice snadno dají zmanipulovat, a advokáti ve snaze na ně zapůsobit mění soudní síň ve frašku. Necítil jsem žádné sympatie k hlavnímu hrdinovi, který, jak správně podotkl žalobce, není spolu s ostatními obviněnými ničím jiným než bezohledným zločincem a soudní verdikt považuju za výsměch pojmu spravedlnost. Navíc více než dvouhodinová stopáž je pro prostředí jediné soudní místnosti přece jen příliš. Někoho možná nadchne fakt, že oblíbený hrdina akčních filmů se dokáže taky slušně vypořádat s charakterní rolí, ale v tomhle případě jsem už dávno věděl, že Diesel hrát umí a využívat ho výhradně v blbých akčních filmech je trochu škoda. Celkový dojem: 55 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Riddick se vynořil z Černočerné tmy a jako elegantní a svérázný gangster se dostal až před soud, jehož doba trvání se vepsala do Guinnesovy knihy rekordů. Proslovy Vina Diesela jsou vskutku trefné a odvážné, a z rukávu sype jednu hlášku za druhou. Role mu skvěle sedla a ve společnosti výborného scénáře se mu podařilo hrdě zvítězit:) "Seber si ten kufřík a pakuj se z mý cely", "Pošli mi účet a já si s ním vytřu prdel, bude ti to stačit?" :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No ja sa stavím, že keby bol toto Vinov prvý film a diváci by ho nemali zafixovaného inak, tak v mnohých prípadoch by boli hodnotenia vyššie. Ale tí ktorí videli 'Boiler Room', si určite povedia, že to teda nebola len náhoda, že Vin, keď chce, tak dokáže. Áno hrať! Príjemne a s ľahkosťou. A k filmu len toľko, že spracované to mohlo byť aj napínavejšie, dramatickejšie. Režijne však kvalitné, oslovila ma kamera. Atmosféra je odľahčená drsnou kriminálkou, ktorej záver nemohol byť divácky príťažlivejší. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Je to tak jak se říká... kamarádi a rodina jsou nejvíc. Starouš Sidney Lumet předvedl že pořád umí, i když už mu pomalu táhne na devadesát. A Vin Diesel ukazuje, že umí hrát i jiné lidi než ultradrsné borce typu Riddicka nebo Doma Torretta. Hraje hodně na city a naplno využívá to, že je sympaťák každým coulem. Moc příjemný film, který i přes svou délku uteče jako voda. Navíc Vin ze sebe tím svým chraplákem sype jednu hlášku za druhou. Pošlete mě do basy. Nejsem vinnej, ale jsem zvyklej. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Toto nie je ten starý Vin Diesel, ako ho všetci poznajú a väčšina ním opovrhuje (a zabúda, že jeho kariéra začala na festivaloch Cannes a Sundance a nie na súťaži Mr. Universe). Rolu Jackieho zvládol s nonšalantnou gráciou, vynikajúco interpretujúc ducha talianskeho mafiána, ktorého osobnosť formuje viacero protichodných vášní – šesť tried základnej škody verzus prefíkanosť a skúsenosti, výbušnosť verzus racionalita, loajalita verzus skutočné pocity, rodinná spolupatričnosť verzus zrada blízkych. Pre mňa bol vierohodný až-až a aj keď filmy zo súdneho prostredia nie sú moja špecialita, ani minútu som sa nenudila. Veľkým dielom k tomu prispeli ďalšie skvelé herecké výkony, hlavne v podaní Linusa Roachea, Rona Silvera a Petera Dinklagea. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dokažte mi vinu, nebo držte hubu! No co vám budu povídat tahle ukecaná story mě moc nechytla a Vin Diesel mě opravdu nepřesvědčí o tom, že by disponoval něčím jako je herecký talent. Smůla.30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy S. Lumeta, prevažne tie staršie, sú takmer bez výnimky stávkou na istotu. Nechápem, že som tak dlho film prehliadal. Vin Diesel ma až tak neláka a meno režiséra som sa dozvedel iba nedávno. A to rozhodlo. Príspevok S. Lumeta k žánru "mafiánsky film" je dosť netypický. Máme sieň plnú mafiánov, ale nie je to mafiánsky film v pravom zmysle. Takmer celý sa odohráva v súdnej sieni, interiéroch a kanceláriách sudcov, prokurátorov, obhajcov a sem tam i väzenskej cely, kde je ako jediný z hromady obvinených strčený Jack. Neuveriteľných 627 dní trval proces, v ktorom sa Jack ako jediný obhajoval sám a nemusí sa za to hanbiť. Občas prestrelil, občas pobavil, ale svoju obhajobu zvládol. Vin Diesel sa tu predstavil vo svojej životnej úlohe, povedzme takej solídnej, akú by si vážil každý herec. Lumet dokázal natočiť výborný mafiánsky film takmer bez jediného výstrelu. 80%. ()

Reklama

Reklama