Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet má se soudními dramaty svoje zkušenosti a leckdo vnímá tenhle kousek jako přímou návaznost na legendární 12 rozhněvaných mužů. Lumet patrně chtěl svůj film pojmout jako hold americkému soudnímu systému založenému na funkci laických porot rozhodujících o vině a nevině - podobně jako svou uznávanou klasiku. Přinejmenším pro mě ale představuje tenhle snímek pravý opak, tzn. varování před fungováním laických porot, které se velice snadno dají zmanipulovat, a advokáti ve snaze na ně zapůsobit mění soudní síň ve frašku. Necítil jsem žádné sympatie k hlavnímu hrdinovi, který, jak správně podotkl žalobce, není spolu s ostatními obviněnými ničím jiným než bezohledným zločincem a soudní verdikt považuju za výsměch pojmu spravedlnost. Navíc více než dvouhodinová stopáž je pro prostředí jediné soudní místnosti přece jen příliš. Někoho možná nadchne fakt, že oblíbený hrdina akčních filmů se dokáže taky slušně vypořádat s charakterní rolí, ale v tomhle případě jsem už dávno věděl, že Diesel hrát umí a využívat ho výhradně v blbých akčních filmech je trochu škoda. Celkový dojem: 55 %. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Toto nie je ten starý Vin Diesel, ako ho všetci poznajú a väčšina ním opovrhuje (a zabúda, že jeho kariéra začala na festivaloch Cannes a Sundance a nie na súťaži Mr. Universe). Rolu Jackieho zvládol s nonšalantnou gráciou, vynikajúco interpretujúc ducha talianskeho mafiána, ktorého osobnosť formuje viacero protichodných vášní – šesť tried základnej škody verzus prefíkanosť a skúsenosti, výbušnosť verzus racionalita, loajalita verzus skutočné pocity, rodinná spolupatričnosť verzus zrada blízkych. Pre mňa bol vierohodný až-až a aj keď filmy zo súdneho prostredia nie sú moja špecialita, ani minútu som sa nenudila. Veľkým dielom k tomu prispeli ďalšie skvelé herecké výkony, hlavne v podaní Linusa Roachea, Rona Silvera a Petera Dinklagea. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SOPRANOVCI+KOKAIN Vin Diesla som si ako (asi väčšina jeho fandov) obľúbil ako drsného hláškara, ktorý svojou charizmou robí z béčkových projektov "čosi viac". Ale rovnako som si pamätal jeho scénu z Vojaka Ryana a že dôvod prečo si ho Spielberg vybral, určite neboli svaly. V tomto filme Vin naplno prejavil svoju "hravosť" a polokomickú figúrku gangstra Jackieho naplňuje životom. Rovnako ako je sympatická jeho postava porote, je Dieslovo herectvo sympatické divákovi. Napriek tomu, že ide "len" o ďaľší (kvalitný) film o súdnom procese, je podaný vtipne a pri tom dostatočne vážne. Ak sa niekomu zdalo, že Vinove projekty su primálo "poctivé", tu je dokonalá ukážka solídneho filmu aj pre "náročnejšieho" diváka... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Americký justiční systém se svou dementní porotou je něco, co má k opravdové spravedlnosti hodně daleko. Zvlášť když o vině a nevině rozhodují uklízečky, popeláři, kuchařky a pokrývači, kteří jsou jistě znalí faktů, objektivní, neúplatní a za každých okolností poplatní zákonům. Film fajn, ale jinak fraška. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama