Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hostinci u Kolodějů slouží dvě hezká děvčata – mlsná Líza (A. Elsnerová) a falešná Berta (K. Trojanová). Líza ráda ochutnává z talířů, které jí nepatří. Berta má svého mládence Václava (M. Zounar), který na ní může oči nechat. Přesto závidí všechno všem a nejvíc Líze. Když se Berta dozví o kouzelné houbě, jež umí přičarovat lásku, ukradne ji a uvaří s přáním, aby se do ní zamiloval syn paní hostinské Jindřich (M. Kubec). Nejde jí tolik o mládence, jako o majetek. Nepřejícné děvče se totiž touží stát paní hostinskou. Jenže Líza ochutná jako první a fešný pan Jindřich se zamiluje do ní. To už ale Berta Líze neodpustí a podvodně Lízu obviní z krádeže. Jak dojde k napravení Líziny mlsnosti a Bertiny závisti a nepřejícnosti? (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Když se na mě tak křepce řehce, tak mi přinesla mi ty karbenátky, ale ať je to pořádná porce, mám hlad jako jezevec." Mužům, co si připadají vtipní a vypouštějí z úst nejapné poznámky a zejm. pokud nenechávají ruce v klidu (štípání do tváří a plácání přes zadek není, opravdu není nikomu příjemné), by se měl vyřezávat jazyk a přikovat ruce k tělu a to nejen v pohádkách. Není houba jako houba, některé houby jsou zjevně z umělé hmoty, ehm, třeba některé v téhle pohádce, větší už by byl snad jen atomový hřib. Nevím, kterou z těch dvou holek bych chtěla ve skutečném životě potkat méně, jestli tu, co by mi z kabátu na věšáku vybrala drobné z kapes, nebo tu, co by mi strkala pracky do jídla a užírala z mého talířku. Nejsem zrovna zdatný mykolog, ale wikipedia amanitu amorosu nezná, zato zná muchomůrku jízlivou, což je taky docela pohádkový název. Houbovous je dobrá pohádková postava, to "křoví" v hospodě taky, pominu-li působení houbového kouzla, je to uvěřitelné (ten kníratý úchyl by se mohl zamilovat i jen tak), ale místy všechny postavy v dobrém hereckém obsazení trochu přehrávají, až na Petra Kostku, u kterého jediného by to nevadilo, protože není "civilní" postava. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohádka. Povinnost pro všechny houbaře! Objevíte zatím neznáme druhy jako například muchomůrku láskyplnou nebo muchomůrku pravdomluvnou. Vystupují dvě půvabné hospodyňky Andrea Elsnerová a Klára Pollertová, dva parťáci ze slavného seriálu Chlapci a chlapi Mário Kubec a Martin Zounar a správná hospodská Blažka Holišová. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Nějaký dobrý hodnocení si ta pohádka zaslouží, když jsem jí dočuměl celou. Nevim, jak moc mohla učarovat dětem, ale mně přišla celkem koukatelná. Postava Houbovouse byla dobrá, zápletka minimálně slušná a houbovýho Václava mi bylo hrozně líto, že se zamiloval do mrchy. Srážim hvězdičku za obří pýchavku, kvalitu televizní jakosti (aspoň se vyvarovali jakýchkoli počítačových triků, to už by byl konec) a to, že pan Jindřich nebyl vůbec fešný a že zůstal pod zotročujícím kouzlem pravděpodobně do smrti - proti lásce fakt nic nemám, ale když je vlastně nedobrovolná? Co je to za etiku? Tak nevím, jestli v téhle pohádce nakonec nutně dobro zvítězilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka to vyloženě není špatná, pomáhá kombinace studia s lesními exteriéry. Ovšem výrazy jako "šlohla"... Zrovna Andea Elsnerová a její nevinný, romantický výraz je do pohádky jak dělaný. Pohádka disponuje kvalitními herci, takže i přes lehoulince slabší námět je koukatelná i přes kapánek přetaženou stopáž. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

příjemná pohádka, která se obejde bez princů, draků, čarodějů a obvyklých rekvizit. Zlo je napraveno a dobro dojde štěstí, skoro aniž by samo chtělo. Jen ten chudák Jindřich k tomu přijde jako slepej k houslím. Jak už píšou mnozí jiní, Kubec děsně přehrává, ale pohádka to naštěstí snese, jen ten zoufalý Zounarův projev už je dost na hraně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Námět na pohádku se v roce 2012 pod názvem „Amanitky už letos nerostou“ dočkal také rozhlasové podoby. (Přemek)

Reklama

Reklama