Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Získejte zpět prsten! Film PÁN FANOUŠKŮ: SPOLEČNÍCI PRSTENU mapuje s humorným nadhledem 50 let, po kterých Pán prstenů autora J. R. R. Tolkiena ovlivňuje světovou popkulturu. Dobu, během níž napříč časem i napříč kulturami dynamický příběh okouzlil miliony Ringers. Ve spolupráci s TheOneRing.net a s komentářem hvězdy celé trilogie Dominicem Monaghanem vznikl mnoha cenami ověnčený průkopnický film, který mapuje vlivy Tolkienovy nové mytologie, přináší úchvatné obrazy i animace a otevřené rozhovory s takovými velikány jako jsou Peter Jackson, Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Clive Barker, David Carradine a spousta dalších. A k tomu všemu zástupy poblázněných a báječných Ringersobdivujících film všude od Střední Ameriky až po Středozem. Nadupaný rockový soundtrack, na kterém se Tolkienem nechali inspirovat různí hudební velikáni (Rush) a úplně nová úchvatná hudba celý zážitek ještě umocňuje. PÁN FANOUŠKŮ: SPOLEČNÍCI PRSTENU geniálně zachycuje skutečný rozsah fenoménu Pána prstenů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Kouzelnik7 

všechny recenze uživatele

Dozvěděl jsem se pár zajímavých informací o vlivu knih Pán prstenů na různé generace lidí. I rozhovory s herci a tvůrci filmů byly fajn. Ale většinu času zabrali fanoušci se svými názory. Větší koncentraci magorů (tzv. fanoušků) jsem v žádným dokumentu zatím neviděl. Prodat barák abych jel na Nový Zéland na premiéru filmu je ultra magořina. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Trojzväzkový román profesora J.R.R.Tolkiena "Pán Prsteňov" som kompletne prečítal snáď desať krát, ak nie viac. No a určite ešte po ňom v blízkej budúcnosti siahnem. Fascinujúce dielo. Preto sa asi aj ja môžem označiť titulom "Ringer". Tak si hovoria ľudia, ktorým výrazným spôsobom zasiahol Tolkienov román do života. Dal im niečo krásne, otvoril nové obzory. V tomto dokumente sa ku tomu priznalo viacero známych hollywoodskych osobností. *** ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Veľa mladých Američanov v mojich knihách nachádza to, čo ja nie.“ Neviem krátko a výstižne napísať, o čom tento dokument je ani či to vôbec JE dokument. Sú to „hovoriace hlavy“? Ak áno, čo tu potom robí Cameron Crowe alebo David Carradine, ktorí s fenoménom Pána prsteňov nesúvisia? Je to ohliadnutie za 60. rokmi? Za sedemdesiatimi? Za zúfalými pokusmi previesť Tolkiena na filmové plátno? O kulte, ktorý Jacksonova trilógia vyvolala? Ak chodíte na školu, vyžadujúcu od vás domácu úlohu na tému “Tolkien a Hollywood“, tak tento nadhľadom a informáciami naprataný dokument odporúčam. Milé, príjemné, vtipné, s niekoľkými skvelými mementami (Dr. Spock, Denník plastikových hračiek). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic zasadniho se nekona, ale zaroven to neni nastavovana kase a opakovani veci z jinejch dokumentu, protoze tady se probira dopad LOTRa na spolecnost, od jeho prvniho vydani az po premieru Navratu krale. Sice mi to misty prislo uz krapet prehnany a misty mi ty lidi prisli jako fakt skutecny magori, ale vetsinu casu je z filmu (dokumentu) cejtit, jak maj tvurci LOTRa radi. A par zajimavejch informaci se precejen clovek dozvi. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pána prsteňov milujem, v dokumente boli skutočne dobré informácie, ktoré zaujali a sám by som sa k nim nejako zvlášť nedostal, ale to podanie bolo žalostné. Počas pozerania som niekoľko zaspal a neustále nič nehovoriace výpovede ultimate fans ma nezaujali. Hlavne ma naštvalo prezentovanie fan-artu "Tajné denníky spoločenstva" ako to najlepšie...fuj!!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Průvodcem dokumentu je Dominic Monaghan, ve filmu představitel hobita Smíška Brandoráda. (Olík)
  • Herce z filmové série Pán prstenů v tomto dokumentu nadabovali do češtiny většinou dabéři, kteří jim propůjčili hlas i v české verzi filmu. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama