Reklama

Reklama

Hráči

  • Velká Británie The Players
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1982, 7 min

Obsahy(1)

V kresleném tenisovém zápasu soupeří John McEnroe s Borgem a jejich boj se promění v nelítostnou válku supermoderních zbraní. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Surrealistická animovaná hříčka, kde se vzájemný souboj dvou tenisových hráčů mění v emotivní bitvu vedenou všemi myslitelnými prostředky i za cenu totálního zničení. Slavný film, který Sísovi otevřel dveře na západ a přispěl k jeho emigraci. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle není film, ale animační cvičení, které je zarámcované do podoby tenisového mače, v průběhu kterého se pořád něco morfuje (z míčku se stane boxerská rukavice, nebo dýka, z boxera king kong atp.). Ano, naanimováno to je sice zručně, ale prostě tomu chybí duše, film je vzácně nezajímavý a bez šťávy, navíc by rozhodně slušelo méně nápadů, ale větší propracovanost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mí to to víc nápadů, klidně dám 5*, protože to je skutečně zajímavé, akorát mě tam rušila ta přestávka, klidně by to šlo bez ní. Na rozdíl od Hlav to ale i o něčem je, má to zajímavý nápad a celkově to je celkem vydařené, akorát k dokonalosti něco chybí. 4* ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dva hráči tenisu mezi sebou postupně bojují všemožnými prostředky a vše se zvrhá do experimentálního prostoru. Hudební složka je dílem Jiřího Stivína. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Některé pasáže byly oživeny elektronickou animací. Film vznikl ve spolupráci Krátkého filmu Praha a studia Halas-Batchelorová (V.Británie). (Zdroj: kniha Panáčci na plátně). (M.B)

Reklama

Reklama