Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autoři filmů Lhář, lhář a Božský Bruce tentokrát přinášejí bláznivou komedii o omylech a nedorozuměních, které kvůli své nebetyčné smůle způsobil bystrý, ale trochu líný Bartleby „B“ Gaines (Justin LongJeepers Creepers). Když se Bartleby a jeho kámoši ani na několikátý pokus nedostanou na univerzitu, přicházejí na způsob, jak tenhle menší problém vyřešit. Založí si svou vlastní školu! Jenže…vše se rozkřikne trochu víc, než původně mělo. Kolem školy se brzy prochází houfy koček v bikinách, u bazénu se koná nekonečný mejdan a Bartlebyho čekají velké starosti – jak přesvědčit studenty a úřady, že tahle falešná univerzita má něco do sebe! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už ten nápad mi přišel dost ujetej, ale fakt je, že jsem se párkrát docela zasmál, a to kravinám, ale zasmál. Jenže příběh je hodně bláznivej a když hlavní hrdina je hnusnej jak noc, což netvrdim že nejsem i já, a proto to můžu tvrdit, je škoda tohle házet do hnoje, právě proto, že je to tak šílené. Jenže to ani jinak nejde. To téma je fakt hodně šílený a nakonec to dopadne nedejbože tak nedůvěryhodně, že člověk, se kterym se život nesral, by se tomuhle všemu neskutečně vysmál. I tak je Bezva vejška docela dobře ujetá komedie, sice za dvě hvězdy, ale už za ten nápad stojí za to všecko vidět. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Typicky americká teenagerská komedie. Pokud jste alespoň dvě takové už viděli, odhadnete celý film se všemy zvraty už podle synopse, ne-li z plakátu. A o to jde, dostanete přesně to co chcete! Nic nepřebývá, nic nechybí a zrovna tenhle kousek, neobsahující nechutnosti a jiné debility je ukázkou, proč je tenhle žánr tak super. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Schommer : 1. U-Mass - The Pixies [3:02] ,2. Gravity Rides Everything - Modest Mouse [4:19] ,3. Declare Guerre Nucleaire - The Hives [1:35] ,4. Bole 2 Harlem - Bole 2 Harlem [4:09] ,5. Eleanor Rigby - David Schommer [3:57] ,6. TKO - Le Tigre [3:25] ,7. Where Do I Begin - The Chemical Brothers/Beth Orton [6:31] ,8. Sherman's Way - David Schommer [2:11] ,9. Keepin' Your Head Up - The Ringers [1:49] ,10. Don't You (Forget About Me) - David Schommer [1:57] ,11. Holiday - Weezer [3:23] ,12. Let The Drummer Kick - Citizen Cope [4:17] ,13. To Be Young - Ryan Adams [3:04] ,14. You Think We Suck - Ape Fight [2:19], ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborná teen komedie !! Absolutně nářezový Jonah Hill, který každým zjevením na scéně dělá jednak ze sebe ostudu, tak baví diváka, sympatický Justin Long, který především v závěru v soudním procesu pronese tak silný, emotivní a zdařilý monolog, že mi až tekly slzy a hlavně skvělý nápad tuhle komedii vyzdvihává hodně vysoko. Smál jsem se, bavil jsem se. Doporučuji! 85% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

To, v jakém duchu se začínají teenagerské komedie odehrávat, už začíná zavánět trapností. Dokud jde v žánru jen o základní biologické touhy, popřípadě školní ples, vítězný zápas, korunu královny krásy, zapadnutí do kolektivu nebo sbalení největší krásky, dá se odpustit hodně, ale když mi po pár minutách došlo, na čem bude založena celá zápletka, nechtěl jsem věřit. Takhle vyměklou a přitom na hlavu postavenou absurditu jsem snad ještě neviděl. Když hrdinové místo shánění obsahu přednášek a šprtání na zkoušky pozorují studentky v bazénu, je to pořád ucházející sranda, ale závěr onu příjemnou nadsazenost pohřbívá několik desítek metrů pod zem. Tklivá hudba, pohnutí porotci, shovívaví rodičové a nadšené plácání po zádech. A já zralý na hlasitý výsměch tvůrcům. Je to škoda, protože Justin Long hraje již v několikáté pochybné komedii, ale i přes nezpochybnitelný talent ne a ne dostat áčkovou příležitost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skrátka sa strašne ponižuješ.“ Mám rád Justina Longa, je mi strašne sympatický. V tejto snímke stvárňuje večného smoliara, zvyknutého na podceňovanie zo strany vlastných rodičov. Keď ho neprijmú na vysokú, rozhodne sa, že si s podobne odpísanými, skrachovanými existenciami, založí vlastnú. Klišé sú jedna vec (prekvapí niekoho, že na podvod zlý dekan nakoniec príde a všetko vrcholí v súdnej sieni, kde hrdina predvedie heroický monológ?), no sympatická atmosféra a fajn herci druhá. V smršti podarených postavičiek si každý nájde svojho favorita (kuchár, chlapčenská verzia Carrie Whitej). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne zajimavej napad, sice silne pritazenej za vlasy a o zaveru je rict tohle jeste slaby slovo, ale proste zajimavy a hlavne pohodove a zabavne natoceny. O nic tu vlastne nejde, proste parta lidi si uziva, ale desne prijemne se to sleduje, sem tam to rozesmeje a herci jsou sympataci v cele s fajnovym Longem, takze lepsi 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně takovej ten prototyp filmu, o kterým se řekne stupidní teenagerovskej, ale stejně se na něj budou všichni koukat, protože to je prostě pohodička film. A nezkazí to ani to jedno hyper mega giga klišé na konci, na který sem se ale připravoval celej film a tak sem to bez větší újmy na zdraví zvládnul celekm v pohodě ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kdo se alespoň chvíli flákal ve výběhu nějaké filozofické fakulty, tak ho zdejší zhmotnění vymyšlené vysoké školy nemůže urážet. Long a Hill jsou skvělý komediální tandem, který navíc dostal na ozdobu Lively. Fungovalo to už v časech školou povinných, ale po letech je to ještě lepší, protože se dostaví i kamarádka nostalgie. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru teenagerovských komedií určitě lehký nadprůměr, zejména díky Justinu Longovi, Jonahu Hillovi a fekálnímu humoru, který naštěstí zůstal celý film zavřený za dveřmi. :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z původně zamýšlené Potěmkinovy univerzity vznikne instituce poskytující vyšší vzdělání nepotlačením kreativity a vášně v srdci mladého člověka. Suchopárné americké školství budiž zachráněno! Absolutně naivní, v dobrém myšleno ničím nepřekvapující komedie, u které jsem s vděkem ocenil vyvarování se žánrových zvyklostí v podobě odpaňovacích snah, fekální bžundy, či jiné spermatické lograndy s jablečnými koláči a ukroucenými bradavkami. Jinak asi sen každého studenta, že ano? Já bych si na tabuli připsal předměty "Kouzlo pasivity při orálním sexu" a "5/12 dne zasvěť spánku".. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážející komedie, kterých v poslední době není mnoho. Slušné gagy (elektrošoky, poslední záběr...), nepřekážející Justin Long, příjemná Blake Lively, rychlý spád a krátká minutáž. To vše doplněno slušným soundtrackem, dobrým nápadem a nadprůměrnou režií. South Harmon Institute of Technology (S.H.I.T.) je škola mých snů. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Solidní herecké výkony, scénář vtipný a svižný, námět sice přehnaný a nijak geniální, ale fungovalo to, sice se zde nenachází nic co by diváka překvapilo, a některé vtípky vyzněly trapasem ticha, ale příjemně se na Bezva vejšku dívalo a proto hodnotím 2,5 hvězdičky… ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu blbost,ale mne to o sobotním večeru pobavilo.Jen ta Blake Lively mě nijak nepřesvědčila o tom,že umí hrát.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co jen na tohle říct? Jasně, je to bezva ujetá teenagerovská komedie, která je vtipná, je pohodová, je originální, je vydařená a je plná optimismu, elánu a energie. Takže samá pozitiva. Při jejím sledování jsem si prostě užíval každý okamžik, každou scénku, každý vynikající nápad. Tohle není jen obyčejná puberťácká komedie, tohle je prostě jedná dlouhá a úžasná jízda, u které jsem se velice bavil a kterou jsem si prostě a jednoduše užíval po celou dobu. A i když konec byl až příliš nereálný a klišovitý, ani to mi nezabránilo v tom, abych si tenhle film užil. Celé je to vlastně postavené na jednoduchém, ale zároveň geniálním nápadu, který tu ještě nebyl. Bartlebyho nevzali na žádnou vysokou školu, a tak ho napadne, že si založí vlastní falešnou školu. Kamarád mu pomůže vytvořit webovky, další kamarádka mu prozradí, kde najít vhodnou budovu, a už se to rozjíždí. Rodiče mu to uvěří a jsou šťastní, že se někam dostal. Jenže pak nastane problém. Dostaví se totiž dav lidí, kteří byli na tuto školu také přijati a které nikam jinam nevzali. Na falešném webu této školy totiž stačilo pro přijetí jen kliknout na jeden odkaz. Tohle je prostě geniální a vydařený nápad, který jsem si užíval a ze kterého jsem naprosto nadšený. Ať si říká kdo chce co chce, tak mně se tohle líbilo a tak to také patřičně ohodnotím nadprůměrnými čtyřmi hvězdičkami. Jednu hvězdičku totiž musím chtě nechtě srazit právě za ten až moc kýčovitý a nereálný konec, i když jsem se na něj připravoval celou dobu a i když jsem přesně takový konec čekal a byl jsem nakonec i rád, že přesně tento konec přišel, ale nicméně právě za to srážím tu hvězdičku. A navíc jsou tu filmy, které si pětihvězdičkové hodnocení zaslouží více. Ale i čtyři hvězdičky jsou krásné. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Dobře rozjetá komedie, časem ale trochu přejela. Nápad suprový. Vejška jen na oko, když Vás nechcou nikde přijmout, pořiďte si vlastní vysokou školu. Poctivě za tři. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemná komedie o vymyšlené vysoké, do které jsem měl místy chuť taky chodit. Příběh je to docela fajn, i když trochu ujetej a humorných scén je taky docela dost. Justin Long s Jonahem Hillem to navíc držej i v těch horších chvílích. Jako taková komediální jednohubka, od které moc nečekáte to prostě potěší. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Připravoval jsem si ledový obklady a Aspriny. To víte, na americký komedie, aby už člověk předem k lékaři objednaný byl (přehodťe si slova do správného pořadí). Ale Bezva vejška odpálkovala ty nechutný pochybnosti a takový ty vize typu: kaluže ejakulátů či scény "zahrajeme si na filozofy, abychom dali americkému publiku trochu toho tvůrčího nasměrování" byli zahnány do kouta. Justina Longa si už všímám opravdu dlouho. Baví mě jeho komediální projev a narozdíl od jeho prcičkovských kolegů nezabřednul v jednom žánru. Tenhle kluk je pro mě prototypem hocha budoucnosti (ÁÁÁÁnoooo). To, že Accepted má scénář, který by vymyslel i můj hafan je sice malou vadou na kráse, ale když já se bavil. Ba co víc, já bych to možná sjel ještě jednou.... Supééééér ()

Reklama

Reklama