Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

HAL 

všechny recenze uživatele

Až se bude při posledním soudu rozhodovat o nejhorším obsazení hlavní role v akčním filmu všech dob, tak Lucas Black má první pozici jistou - tak ošklivému a zoufale nesympatickému nýmandovi nepatří do ruky volant, ale maximálně tak smeták a práce podřadného uklízeče. Navíc tu z něj dělá neschopné jelito i stupidní scénář filmu, neb v něm hlavní hrdina pravidelně v každém závodě řídí hůř než Forrest Gump po lobotomii a likviduje jedno auto za druhým, aby z něj pak najednou v tom finálním byl jako zázrakem nejlepší jezdec na kontinentu. Ale i přesto si Tokyo Drift pověst jednoho z nejhorších akčních filmů poslední dekády nezaslouží, i přes mizerně obsazenou hlavní roli, dementní scénář, mimo akci nudnou režii a nejodpudivější soundtrack všech dob... i přesto je pořád o dost zábavnější než odporná dvojka. Jednak tím že svou bizarností zkrátka ani nemůže nudit, a jednak tím že akční závody jsou překvapivě docela fajn. Justin Lin sice na počátku své kariéry nepopiratelně byl těžká lama, ale tady už pomalu začal vystrkovat růžky s pár velice zajímavými nápady a schopně dynamickou akcí. Jako rozcvička před velkým během v podobě čtvrtého a hlavně pátého dílu serie tedy relativně snesitelné. A pro příznivce Need for Speed: Underground také zajímavé tím v jaké symbióze herní a filmová série jsou - první Underground vysloveně stavěl na nápadech Fast and Furious, zatímco Tokyo Drift zase obráceně otevřeně vykrádá Underground 2 - neb právě odtud přišly závody s japonskými miniautíčky se kterými se jezdí zásadně dveřmi napřed a spotřeba pneumatik na kilometr se blíží dvucifernému číslu. 5/10 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný športovo ladený akčný film, ktorý je už tretím dielom tejto priemernej série. Má iba obyčajný príbeh o mladíkovi, ktorý má zo všetkého najradšej rýchle autá a keď sa raz kvôli tomu dostane do problémov, je nútený odísť za svojim otcom do Japonska. Ale tu sa opäť dostáva do sveta rýchlych automobilov, no zároveň aj do problémov s miestnymi mladými zločincami. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, táto zápletka je už na prvý pohľad až príliš teenagerská a to moc nemusím. Kriminálna línia už ide úplne do úzadia a prednosť majú rýchle automobily, súperenie, priateľstvo, láska a podobné špecifické prvky tohto typu. Navyše mi vadí tá typická americká mentalita, Američan len príde do cudzej krajiny a neprejde ani deň a už si nájde najlepšie dievča, najlepšieho priateľa, samozrejme aj úhlavného nepriateľa, ktorého si znepriatelí len svojou vlastnou hlúposťou a namyslenosťou a už sa v celom miestnom podsvetí cíti ako doma, takže potom ani nedokážem hlavnému hrdinovi vôbec fandiť a prajem mu prehru vo všetkých ohľadoch. Takže skutočne celý hlavný dej ide mimo mňa, vôbec si ma to nezískalo a bolo mi úplne jedno, ako sa to skončí. Ale zase na druhú stranu to nemôžem ani úplne kritizovať, úvodná časť je celkom zábavná, celé sa to nesie v svižnom tempe a veľkým plusom je aj veľmi atraktívne prostredie Tokia, ktoré to po celý čas mimoriadne osviežuje, takže v konečnom dôsledku to na tú priemernú zábavu stačí. Akcie je tu pomerne dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju samozrejme hlavne automobilové naháňačky, ktoré sú veľmi dobre natočené a aj technicky kvalitne zvládnuté, pôsobia o dosť lepšie, než v predchádzajúcich dieloch, lenže veľkým problémom je, že im chýba nejaké lepšie dejové opodstatnenie. Jednoducho sledovať nejakú kvalitne zvládnutú naháňačku, v ktorej ale ide len o to, aby sa nejaký mladík predviedol pred rovesníkmi ma teda vôbec nezaujíma. A nanešťastie o tom sú prakticky všetky. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavný hrdina Lucas Black až na úvodnú časť nestojí za nič, ale celkom to zachraňujú vedľajšie postavy všetkých národností. Réžia a technická stránka sú štandardom tohto typu filmu, kvalitná vizuálna stránka, ale tým to aj končí. Toto tretie pokračovanie považujem za najslabšie z celej série a navyše je to aj po príbehovej stránke úplne zbytočný diel, ale zase kvôli svižnému tempu a prostrediu to na tú jednorazovú jednoduchú zábavu stačí. 51% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná jízda bez větších zádrhelů a nudných míst, kde ani předvídatelný příběh a neznámí herci herci vůbec nevadí. Scénář si bere některé detaily z originálu včetně překvapivého camea vy-víte-koho a i když k prvnímu dílu logicky nemůže dosáhnout, rád driftující odbočce trochu zvednu nízké hodnocení. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí a změna hereckého obsazení? Proč ne, teda hlavně ta změna prostředí je parádní, ulice Tokya se mi opravdu líbí, celkově driftování je zábavnější než drag. Hlavní hrdina je docela sympaťák i ta borka ujde, nepostrádá to ten šmrnc z předešlých dílů jen je to "jiné". Opět rychlá kola, adrenalin a asijské kočenky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// + nášlápnutej soundrack, netradiční prostředí, vtipné hlášky, nice baby a vytuněná auta, děj, zápletka, propracované charaktery, sympatický hlavní hero, Sony Chiba a Vin Diesel jako třešnička na dortu... -film není plný efektů, z té hudby a zvuků teď trošku nedoslýchám/// Neříkejte, že jsem jedinej, komu se film líbil. Jednička byla velké překvapení, dvojka byla velká sračka a trojka je hutná zábava. Tentokrát filmaři vsadili na neokoukané mladé tváře a je tedy otázkou vkusu, jak na vás zapůsobí. Mě osobně to nevadí, navíc mi hlavní hrdina sedl a i vedlejší herci oplývají charismatem a mají svoji postavu mnohdy propracovanou do hloubky. Málo kdy se mi stane, že mi na někom z plátna záleží a že s ním dokážu soucítit. Když mám tedy hodnotit obsazení, tak z čistého průměru jej tahá již zmíněné charaktery, Sony Chiba a především Vin Diesel, skoro sem až zamáčkl slzu. Děj, to je jedno velké překvapení, nevěděl jsem do čeho du. Mohlo to dopadnou stejně tak jako dvojka. Ale naštěstí hned od začátku jsem se ohromně bavil, především tomu dopomáhali vkusné glosy a vtípky, či hlášky a "škleby" hlavního hrdiny (Seana). Skončit film tak ve dvou třetinách, tak hodnotím děj nízko, avšak k závěru začne přituhovat, děj se začne dramatizovat a silně se o Seana bojím, navíc cítím chuť pomsty, stejně jako on. V případě, že máte rádi hudbu, tomuto filmu obvyklou, tak si sami jistě přidáte ke svému hodnocení hvězdičku (platí to i naopak). Já osobně si asi hned zítra, nebo jakmile vyjde běžím pro soundtrack k tomuto filmu, protože to je nátřesk, normálně i kvůli hudbě mám chuť jít na film znovu. Jinak film si nehraje na efekt, žádné pomrkávání na vnitřnosti aut, žádné speciální efekty, zde těžko říct zda je to na škodu, možná by to ubralo na přehlednosti, ale tak nějak mi trošku toho efektu chybí. Naštěstí to film vynahrazuje kamerou, která jakoby se nám snažila nabídnou všemožné pohledy na závody a především na trať, v tomto směru závěrečný závod je skutečně lahůdka. Pokud jste někdy hráli sérii NFS, budete zde jako doma, ale hlavně, běžte se do kina bavit, je to přecejenom film./// Celkem 92%/// Viděno podruhé 1.1.2007 na DVD ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • V scéne, kedy sa prvý krát objaví Twinkie (Shad Moss), obeduje Sean (Lucas Black) paličkami, pričom v jednom zábere v nich drží sústo, v ďalšom sú prázdne a následne v nich opäť drží sústo. (N0X.)
  • Jeden z členov Hanovej (Sung Kang) partie, ktorého je zároveň možné vidieť otvárať rampu aj hneď v úvodnej scéne z Tokia, kedy Sean (Lucas Black) prichádza prvýkrát do parkovacej garáže, sa zároveň objavuje aj ako jeden z pasažierov lietadla, ktorým Sean letí z Ameriky do Tokia. (Real Tom Hardy)
  • Všechny závodnické kousky ve filmu jsou dílem profesionálních řidičů bez použití počítačů. (imro)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama