Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile s podtitulem "Tokijská jízda" naráží na impotentní scénář. Má vynikající začátek s automobilovým závodem, slabší prostředek a vynikající závěrečnou scénu, ve které se objevuje Vin Diesel. Scénář je jinak hodně triviální a jediným originálním výplodem je výraz "driftování" vozu, znalcům nemusím vysvětlovat. Neokoukaný Lucas Black není úplně špatný, ale na to, že má představovat ani ne 18 letého týpka, vypadal poněkud starší. Jeho postava se hned po příjezdu do Japonska zaplete s pochybnými existencemi a jde z maléru do maléru a vždy mu to jako zázrakem projde. Aby to nebylo málo, tak si ho všichni nevysvětlitelně oblíbí, svěří mu drahé bouráky, aby s nimi jezdil a závodil, a hlavnímu záporákovi pochopitelně nepadne do oka, protože jde po jeho atraktivní holce, a tak se stačí poprat, a pak si o svou čest i zazávodit na náročné horské silnici, kterou doposud sjel pouze ten záporák, ale tentokrát ji už nesjede a sjede ji ultrakladný Black. Takže scénář odhadnutelný a i současně příšerný. Ovšem velkým plusem je režie Justina Lina, která má propracovaný vizuál, dynamické akční scény a pár dalších nápadů se sem taky vejde. Nablýskaná fára, pěkné holky a dost to drhne, když se ke slovu nedostane akce a hrdinové ve filmu právě "nedriftují". 5/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Let’s Dance pre chlapcov. Rovnako blbé, len spotené telá vystriedali nablýskaní tátoši. Oproti ušmudlanej dvojke je toto aspoň poriadne eye candy, bez výrazne trapneho momentu a s Lucasom Blackom, ktorý ač sa na Diesela nechytá (koniec rulez), tak charizmy má aj za ulízaného Walkera. Že sa Lin sústredil na auta a príbehovú omáčku pribežne docucával z prsta, filmu len prospelo. Decko velí zaokrúhliť nahor. 55%. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Japonské šlapky, nadupané autá, parádna hudba, vkusná kamera, ale hlavne scenár deravý ako rešeto, prihlúple dialógy a nadčasová naivita a klišovitosť, to sú hlavné záchytné body tohto odvaru prvých dvoch častí. Ale musím uznať, že nápad bol sľubný. Zaujímalo by ma, koľko za tú minútku v závere skasol Vin. 55%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až se bude při posledním soudu rozhodovat o nejhorším obsazení hlavní role v akčním filmu všech dob, tak Lucas Black má první pozici jistou - tak ošklivému a zoufale nesympatickému nýmandovi nepatří do ruky volant, ale maximálně tak smeták a práce podřadného uklízeče. Navíc tu z něj dělá neschopné jelito i stupidní scénář filmu, neb v něm hlavní hrdina pravidelně v každém závodě řídí hůř než Forrest Gump po lobotomii a likviduje jedno auto za druhým, aby z něj pak najednou v tom finálním byl jako zázrakem nejlepší jezdec na kontinentu. Ale i přesto si Tokyo Drift pověst jednoho z nejhorších akčních filmů poslední dekády nezaslouží, i přes mizerně obsazenou hlavní roli, dementní scénář, mimo akci nudnou režii a nejodpudivější soundtrack všech dob... i přesto je pořád o dost zábavnější než odporná dvojka. Jednak tím že svou bizarností zkrátka ani nemůže nudit, a jednak tím že akční závody jsou překvapivě docela fajn. Justin Lin sice na počátku své kariéry nepopiratelně byl těžká lama, ale tady už pomalu začal vystrkovat růžky s pár velice zajímavými nápady a schopně dynamickou akcí. Jako rozcvička před velkým během v podobě čtvrtého a hlavně pátého dílu serie tedy relativně snesitelné. A pro příznivce Need for Speed: Underground také zajímavé tím v jaké symbióze herní a filmová série jsou - první Underground vysloveně stavěl na nápadech Fast and Furious, zatímco Tokyo Drift zase obráceně otevřeně vykrádá Underground 2 - neb právě odtud přišly závody s japonskými miniautíčky se kterými se jezdí zásadně dveřmi napřed a spotřeba pneumatik na kilometr se blíží dvucifernému číslu. 5/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zoufalost, v níž se skloubí imbecilní scénář, s loserovskou režií bez výrazných momentů a nejhorší herecký výkon hlavního hrdiny za posledních deset let. Lucas Black je necharismatický, jednorozměrný týpek, který se umí akorát divně mračit a vymlátit se svojí károu každou překážku, která mu NÁHODOU stojí v cestě. Pakliže nadbytek jódu způsobuje kretenismus, tak Justin Lin a celý jeho tým museli během natáčení vyšňupat několik kil, jinak není možné, aby přišel na trh s tak bezvýznamným a tristním výsledkem , jehož světlými body jsou tak akorát šťabajzna ve vedlejší roli, průlet mobilem a závěrečné cameo. Závěrečná jízda v horách je tak adrenalinová, až jsem málem usnul, fakt super. ;) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. června 2006 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Režisér Christopher Nolan je velkým fanouškem série Rychle a zběsile. Jako svůj nejoblíbenější díl pak označil Tokijskou jízdu. (mokki5)
  • VeilSide RX-7, které řídí Han (Sung Kang), bylo speciálním autem, které vyhrálo ocenění „Best of Show 2005“ na autosalonu v Tokiu. Jeho cena činí 150 000 amerických dolarů, z čehož jen interiér stojí 20 000 dolarů. Universal ho dostal za 50 000 dolarů a předělal kompletně jak interiér, tak vnější nástřik. (HellFire)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama