Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dříve než se pustím do samotného snímku bych trochu polemizoval s – nejen zdejší – kritikou tohoto snímku. Pokud vezmeme v potaz všechny díly série a budeme hodnocení jeho kvality stupňovat jen a pouze na základě samotných dílů, pak je nutné všímat se zejména přístupu k látce v každém filmu. Vážení, tohle je třetí díl série Rychle a zběsile, opravdu vidíte nějaký smysl v porovnávání příběhů, scénářů nebo podobných věcí? Já tedy ne! Tady totiž jde o úplně něco jiného. Mám pocit, že většina kritiků, ať jich zdejších „vyšších“ uživatel nebo recenzentů v odborných periodikách, se snaží tenhle snímek shodit jen na základě podivných úvah o neexistující psychologické rovině, plytkosti příběhu, či nesoustředěnosti na vývoj charakterů a vztahů mezí hrdiny. Sakra, lidi, vždyť tohle přeci není žádný „intoušký“ film pro pseudointelektuály, ale jeho naprostý protipól. Není pak hloupé vytýkat naprosto zbytečné věci, o které v tomhle nejde? Vždyť Rychle a zběsile: Tokijská jízda je adresována „obyčejným“ diváků, kteří se chtějí jen zabavit, těm které nezajímá vybroušená psychologická rovina a ani úchvatná pointa, tady jde jen o jedno: Zabavit diváka a nabídnout mu jednoduchou zábavu! A to se tomuto snímku rozhodně povedlo. Hrdinové hláškují, jednotlivé postavy se „stírají“, jsou tam pěkná auta – rychlá a řádně upravená -, svalnatí chlapi, pěkné holky a hlavně rychlá jízda plná adrenalinu, to ostatní zde jde do pozadí, příběh se odehrává někde „mimo“, je nepodstatný, ale přesto si s ním Justin Lin velmi dobře poradil. Je třeba vyzdvihnout jisté věci, třeba že věci, jejichž funkčnost není až tak nutná, jsou zde dobře odvedenou prací, herci hrají, hudba v záběru sedí a děj je dynamický, rychle ubíhá a nenudí. Rozhodně nechci psát, že je Justin Lin skvělý režisér, lhal bych, ale jako klipař, který si někde nakrade pár nápadů pracuje velmi dobře. To právě díky němu je Tokijská jízda tak povedeným filmem. Skvělá je tu jak vizuální stránka, tedy nádherné město, cool hrátky s obrazem, skvěle nasnímané záběry závodů, tak i „přidané“ okecávací pasáže. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WINNER... GETS... ME..." ------------- Moje najmilovanejšie F/F vôbec, kde sa proste stretlo až príliš mnoho faktorov, kvôli ktorým táto láska funguje. Zasadenie do Tokia, iný svet, odlišná auto-moto kultúra, kolíska driftu, otvorená brána do JDM sveta, Lucas Black, Nikki a jej famózne nohy hneď v úvode, neustále prežúvajúci Han, Jordan XXI Varsity Red, bombastický tracklist, ktorý si idem s úsmevom na tvári už niekoľko rokov (počnúc sviežou japonskou 'The Barracuda' cez klasiku menom Teriyaki Boyz až po neskutočne trefnú 'Bawitdaba' Kida Rocka, ďalej 'There It Go' z Dispetu, 'Ooh-Aah' alias "my life be like" a zabudnúť nemôžem ani na jednu z mojich najobľúbenejších skladieb vôbec – 'Six Days'), je takým menším neoficiálnym pokračovaním Better Luck Tomorrow, je druhým a zrejme posledným, kde som mal vyslovene pocit, že autá v ňom hrajú hlavnú rolu, no a keď už sme pri tých autách a táto filmová séria by mala byť predovšetkým o nich, tak práve v tomto ohľade je mi Tokyo Drift srdcu najbližšie, pretože... no, veď posúď sám – Mona Lisa driftu Silvia S15, dar z nebies menom VeilSide Fortune RX-7, brutálnym zvukom ovenčené Fairlady Z, diabolské Evo IX APR, VeilSide NSX, takmer zabudnutá šedá Silvia S15 Spec-R, myslím, že už nie je nutné pokračovať a predmetný obraz je vykreslený. Podobne ako pri Disturbii, aj tento film som videl viackrát než desať a rozhodne nespomaľujem. Taktiež dopĺňam zhliadnutie bonusmi a audiokomentárom režiséra. -------- Bonusy: 20 minút odstránených scén, The Real Drift King, Cast Cam, The Japanese Way, Drifting School, Han's Last Ride, Tricked Out to Drift -------- K tým odstráneným scénam len v rýchlosti – väčšinu času, čo sledujem takéto scény, prídu mi v konečnom dôsledku zbytočné, nič nemeniace, neprínosné a v zásade mi nevadí, že sa odstránili, no tu som zostal celkom ako obarený, keďže veľa z nich dosť silným spôsobom mení celý dej filmu, vysvetľujú niektoré iné scény a najmä ozrejmujú reakcie postáv vo filme v daných situáciách, ktoré na prvý pohľad neboli jasné, takže celkom nechápačky, že takéto vecičky boli zmazané, nuž ale čo už. -------- Taktiež v rýchlosti ešte dve dodatočné odporúčania na podobné záležitosti: dokument Outsiders: Japan z dielne Driftworks a nakoniec hongkonskú variáciu z pohľadu policajta – Che shou. --------- PS: S komentom absolútne nie som spokojný, ale keď už je taký dlhý ako hovno, tak ho mazať nejdem. Sayonara... ♪♫ ------------ (20.9.2020) Keďže posledné dni dejovo chronologicky sledujem jeden F/F film každý deň, nedalo sa neobísť ani Tokijskú jazdu, ktorú som ale sledoval viac menej obligátne, keďže som ju pozeral tri mesiace dozadu. Zaujímavé zakomponovanie do šestky a sedmičky, to sa musí nechať (možno lacné, to áno), no a k filmu samotnému som sa vyjadril už vyššie, takže tu to ukončím. --- (x) (∞2007-2014) (30.1.2015) (26.12.2016) (2.2017) (4.4.2020) (20.9.2020) (25.10.2023, sk dab) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po snesitelné dvojce jsem si myslel, že v Tokiu najde série nový smysl. No, podívejme, jak jsem se spletl. V Hollywoodu došlo ke zkratu mozků. Režijně a technicky jde samozřejmě o pěknou podívanou, ale za ten scénář a hlavně výběr charakterů bych střílel. Předtím byl Diesel skvělý, Walker ušel, Gybsona jsem snesl, ale zdejšího hrdinu bych nakopl do žeber. Jediná příjemná postava je zde Sung Kang, a kdepak skončí? Špatný vtip a zbytečný díl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapče, vieš, kto ja som?“ – „Japonský Justin Timberlake?“ Príjemné prekvapenie, ale to by po príšernej a úplne zbytočnej dvojke s Walkerom bolo takmer všetko. Druhý diel prakticky so sériou RYCHLO A ZBESILO nemá nič spoločné, ak nerátame rýchle autá. Nielenže sa v ňom neobjaví žiadna zo známych postáv predchádzajúcich dvoch dielov (SPOILER no dobre, cameo má Vin Diesel, ale je to úplný koniec, scéna má dve minúty a s ústredným hrdinom prehodí asi 5 viet SPOILER), ale nejde ani o „klasické“ závody, ale o štýl, ktorý som doteraz nepoznal – tzv. driftovanie (toto pomenovanie sa dokonca dostalo do pôvodného amerického podnázvu). A hoci nie som žiadny fanúšik áut, celkom ma to zaujalo. Nečakane ma tiež zaujali sympatické herecké výkony (najmä Sung Kang je ako sebavedomý a vlasatý hrdinov mentor-rovesník a „medzi Dobrom a Zlom uväznený“ Han veľký talent), dobre nakrútené akčné scény a exotické Japonsko, v ktorého fascinujúcich reáliách sa dej odohráva. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s imfovou čtrnáct let starou recenzí (https://film.moviezone.cz/rychle-a-zbesile-tokijska-jizda/recenze?fbclid=IwAR2N4XNW-KpFiLfd16Baip1oljiso0jnqjffXp6uwkqDo0qBmmVWVu8mT48). Tokijská jízda málem zabila celou sérii Rychle a zběsile a při příštích projekcích ji budu vynechávat. Navíc je tu příšerný casting. Lucas Black se na roli osmnáctiletého fracka vůbec nehodí, postrádá jakékoli charisma a je dost ošklivý. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Během natáčení poslali kaskadéři na vrakoviště více než 100 aut. (imro)
  • Režisér Christopher Nolan je velkým fanouškem série Rychle a zběsile. Jako svůj nejoblíbenější díl pak označil Tokijskou jízdu. (mokki5)
  • VeilSide RX-7, které řídí Han (Sung Kang), bylo speciálním autem, které vyhrálo ocenění „Best of Show 2005“ na autosalonu v Tokiu. Jeho cena činí 150 000 amerických dolarů, z čehož jen interiér stojí 20 000 dolarů. Universal ho dostal za 50 000 dolarů a předělal kompletně jak interiér, tak vnější nástřik. (HellFire)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama