Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně žádný tragický díl, jak sem zpočátku očekával. Justin Lin není špatným režisérem a dokázal myslím sérii Rychle a zběsile vtisknout dva velice slušné díly. Nejslabším dílem z mého pohledu je tudíž díl druhý. Dost se mi líbilo že se konečně přestává závodit na těch přiblblých rovinkách, kde to je o tom kdo dříve zmáčkne zázračný čudlík. Tokijský drift je přece jen o technice především a například závěrečná honička v serpentýnách je výborná. Bohužel film notně srazil hodně špatný hlavní hrdina. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Japonské šlapky, nadupané autá, parádna hudba, vkusná kamera, ale hlavne scenár deravý ako rešeto, prihlúple dialógy a nadčasová naivita a klišovitosť, to sú hlavné záchytné body tohto odvaru prvých dvoch častí. Ale musím uznať, že nápad bol sľubný. Zaujímalo by ma, koľko za tú minútku v závere skasol Vin. 55%. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný športovo ladený akčný film, ktorý je už tretím dielom tejto priemernej série. Má iba obyčajný príbeh o mladíkovi, ktorý má zo všetkého najradšej rýchle autá a keď sa raz kvôli tomu dostane do problémov, je nútený odísť za svojim otcom do Japonska. Ale tu sa opäť dostáva do sveta rýchlych automobilov, no zároveň aj do problémov s miestnymi mladými zločincami. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, táto zápletka je už na prvý pohľad až príliš teenagerská a to moc nemusím. Kriminálna línia už ide úplne do úzadia a prednosť majú rýchle automobily, súperenie, priateľstvo, láska a podobné špecifické prvky tohto typu. Navyše mi vadí tá typická americká mentalita, Američan len príde do cudzej krajiny a neprejde ani deň a už si nájde najlepšie dievča, najlepšieho priateľa, samozrejme aj úhlavného nepriateľa, ktorého si znepriatelí len svojou vlastnou hlúposťou a namyslenosťou a už sa v celom miestnom podsvetí cíti ako doma, takže potom ani nedokážem hlavnému hrdinovi vôbec fandiť a prajem mu prehru vo všetkých ohľadoch. Takže skutočne celý hlavný dej ide mimo mňa, vôbec si ma to nezískalo a bolo mi úplne jedno, ako sa to skončí. Ale zase na druhú stranu to nemôžem ani úplne kritizovať, úvodná časť je celkom zábavná, celé sa to nesie v svižnom tempe a veľkým plusom je aj veľmi atraktívne prostredie Tokia, ktoré to po celý čas mimoriadne osviežuje, takže v konečnom dôsledku to na tú priemernú zábavu stačí. Akcie je tu pomerne dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju samozrejme hlavne automobilové naháňačky, ktoré sú veľmi dobre natočené a aj technicky kvalitne zvládnuté, pôsobia o dosť lepšie, než v predchádzajúcich dieloch, lenže veľkým problémom je, že im chýba nejaké lepšie dejové opodstatnenie. Jednoducho sledovať nejakú kvalitne zvládnutú naháňačku, v ktorej ale ide len o to, aby sa nejaký mladík predviedol pred rovesníkmi ma teda vôbec nezaujíma. A nanešťastie o tom sú prakticky všetky. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavný hrdina Lucas Black až na úvodnú časť nestojí za nič, ale celkom to zachraňujú vedľajšie postavy všetkých národností. Réžia a technická stránka sú štandardom tohto typu filmu, kvalitná vizuálna stránka, ale tým to aj končí. Toto tretie pokračovanie považujem za najslabšie z celej série a navyše je to aj po príbehovej stránke úplne zbytočný diel, ale zase kvôli svižnému tempu a prostrediu to na tú jednorazovú jednoduchú zábavu stačí. 51% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WINNER... GETS... ME..." ------------- Moje najmilovanejšie F/F vôbec, kde sa proste stretlo až príliš mnoho faktorov, kvôli ktorým táto láska funguje. Zasadenie do Tokia, iný svet, odlišná auto-moto kultúra, kolíska driftu, otvorená brána do JDM sveta, Lucas Black, Nikki a jej famózne nohy hneď v úvode, neustále prežúvajúci Han, Jordan XXI Varsity Red, bombastický tracklist, ktorý si idem s úsmevom na tvári už niekoľko rokov (počnúc sviežou japonskou 'The Barracuda' cez klasiku menom Teriyaki Boyz až po neskutočne trefnú 'Bawitdaba' Kida Rocka, ďalej 'There It Go' z Dispetu, 'Ooh-Aah' alias "my life be like" a zabudnúť nemôžem ani na jednu z mojich najobľúbenejších skladieb vôbec – 'Six Days'), je takým menším neoficiálnym pokračovaním Better Luck Tomorrow, je druhým a zrejme posledným, kde som mal vyslovene pocit, že autá v ňom hrajú hlavnú rolu, no a keď už sme pri tých autách a táto filmová séria by mala byť predovšetkým o nich, tak práve v tomto ohľade je mi Tokyo Drift srdcu najbližšie, pretože... no, veď posúď sám – Mona Lisa driftu Silvia S15, dar z nebies menom VeilSide Fortune RX-7, brutálnym zvukom ovenčené Fairlady Z, diabolské Evo IX APR, VeilSide NSX, takmer zabudnutá šedá Silvia S15 Spec-R, myslím, že už nie je nutné pokračovať a predmetný obraz je vykreslený. Podobne ako pri Disturbii, aj tento film som videl viackrát než desať a rozhodne nespomaľujem. Taktiež dopĺňam zhliadnutie bonusmi a audiokomentárom režiséra. -------- Bonusy: 20 minút odstránených scén, The Real Drift King, Cast Cam, The Japanese Way, Drifting School, Han's Last Ride, Tricked Out to Drift -------- K tým odstráneným scénam len v rýchlosti – väčšinu času, čo sledujem takéto scény, prídu mi v konečnom dôsledku zbytočné, nič nemeniace, neprínosné a v zásade mi nevadí, že sa odstránili, no tu som zostal celkom ako obarený, keďže veľa z nich dosť silným spôsobom mení celý dej filmu, vysvetľujú niektoré iné scény a najmä ozrejmujú reakcie postáv vo filme v daných situáciách, ktoré na prvý pohľad neboli jasné, takže celkom nechápačky, že takéto vecičky boli zmazané, nuž ale čo už. -------- Taktiež v rýchlosti ešte dve dodatočné odporúčania na podobné záležitosti: dokument Outsiders: Japan z dielne Driftworks a nakoniec hongkonskú variáciu z pohľadu policajta – Che shou. --------- PS: S komentom absolútne nie som spokojný, ale keď už je taký dlhý ako hovno, tak ho mazať nejdem. Sayonara... ♪♫ ------------ (20.9.2020) Keďže posledné dni dejovo chronologicky sledujem jeden F/F film každý deň, nedalo sa neobísť ani Tokijskú jazdu, ktorú som ale sledoval viac menej obligátne, keďže som ju pozeral tri mesiace dozadu. Zaujímavé zakomponovanie do šestky a sedmičky, to sa musí nechať (možno lacné, to áno), no a k filmu samotnému som sa vyjadril už vyššie, takže tu to ukončím. --- (x) (∞2007-2014) (30.1.2015) (26.12.2016) (2.2017) (4.4.2020) (20.9.2020) (25.10.2023, sk dab) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zoufalost, v níž se skloubí imbecilní scénář, s loserovskou režií bez výrazných momentů a nejhorší herecký výkon hlavního hrdiny za posledních deset let. Lucas Black je necharismatický, jednorozměrný týpek, který se umí akorát divně mračit a vymlátit se svojí károu každou překážku, která mu NÁHODOU stojí v cestě. Pakliže nadbytek jódu způsobuje kretenismus, tak Justin Lin a celý jeho tým museli během natáčení vyšňupat několik kil, jinak není možné, aby přišel na trh s tak bezvýznamným a tristním výsledkem , jehož světlými body jsou tak akorát šťabajzna ve vedlejší roli, průlet mobilem a závěrečné cameo. Závěrečná jízda v horách je tak adrenalinová, až jsem málem usnul, fakt super. ;) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Všechny závodnické kousky ve filmu jsou dílem profesionálních řidičů bez použití počítačů. (imro)
  • Po začáteční jízdě, kdy skončí všichni na policejní stanici, se Sean (Lucas Black) usměje a je vidět, že má plnou pusu krve a uražený kousek zubu. O chvilku později má zuby zcela v pořádku. (KajusaK)
  • Během natáčení poslali kaskadéři na vrakoviště více než 100 aut. (imro)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama