Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film, který více než na příběhu staví na nablýskaných tunningáčích a japonských kráskách. Efektních automobilových honiček je tu opravdu požehnaně, auta smykují, driftují, rozbíjejí se a srdce fanoušků a auto-nadšenců plesá. Lucas Black je drsňák k pohledání, filmem se prořítí/prořídí vcelku slušně. Výborné je závěrečné cameo Vina Diesela a plusem je raperský soundtrack. Jedničce se Tokijská jízda nevyrovná, ale dvojku odsunula hodně za sebe...158 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Akční - závodnické scény sjou ve filmu udělaný dobře, včetně té poslední, která se jede za tmy, ale i tak je přehledná. Příběh je sice diravej jak rybářská síť a hlavní hrdinové maj k charisma fešáka, který se objeví v poslední scéně pořádně daleko, ale film jako celek nenudí a o to v podobných filmech jde především. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejslabší Rychle a zběsile. Kdyby mi někdo řekl, že plánuje pokračování série v hlavní roli s Paulem Walkerem a Vinem Dieselem bez Paula Walkera a Vina Diesela tak se mu vysměju. Lucas Black je snesitelný a Sung Kang je (poprvé a ne naposledy) je skvělý v roli Hana. Tento film ale začíná mít pořadný smysl až po sedmém (spíš už po závěru šéstého) dílu. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s imfovou čtrnáct let starou recenzí (https://film.moviezone.cz/rychle-a-zbesile-tokijska-jizda/recenze?fbclid=IwAR2N4XNW-KpFiLfd16Baip1oljiso0jnqjffXp6uwkqDo0qBmmVWVu8mT48). Tokijská jízda málem zabila celou sérii Rychle a zběsile a při příštích projekcích ji budu vynechávat. Navíc je tu příšerný casting. Lucas Black se na roli osmnáctiletého fracka vůbec nehodí, postrádá jakékoli charisma a je dost ošklivý. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Teriyaki Boyz - "Tokyo Drift (Fast & Furious)" ,2. DJ Shadow feat. Mos Def - "Six Days" ,3. 5,6,7, 8's - "The Barracuda" ,4. Evil Nine - "Restless" ,5. Far East Movement - "Round And Round" ,6. N.E.R.D. - "She Wants To Move (DFA Remix)" ,7. Teriyaki Boyz - "Cho Large" ,8. Dragon Ash - "Resound" ,9. Julez Santana - "There It Go(The Whistle Song)" ,10. Don Omar - "Bandaleros" ,11. Don Omar - "Conteo" ,12. Brian Tyler feat. Slash - "Mustang Nismo" , ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • V scéne, kedy sa prvý krát objaví Twinkie (Shad Moss), obeduje Sean (Lucas Black) paličkami, pričom v jednom zábere v nich drží sústo, v ďalšom sú prázdne a následne v nich opäť drží sústo. (N0X.)
  • Povolení k natáčení v Tokiu nebylo možné získat, a tak štáb natáčel bez něj. Policie byla často natolik zdvořilá, že filmařům dovolila deset minut natáčet, než je poslala pryč. Režisér Justin Lin nevěděl, že studio najalo také "obětního beránka": kdykoli policie přišla někoho zatknout, obětní beránek se vydával za režiséra a strávil noc ve vězení. I tak se Hanův (Sung Kang) poslední závod nemohl kvůli praktickým omezením natáčet v Tokiu, a tak se natáčel v Los Angeles, jehož ulice byly doplněny rekvizitami a digitálním pozadím, aby to vypadalo jako v Tokiu. (ČSFD)
  • Během natáčení poslali kaskadéři na vrakoviště více než 100 aut. (imro)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama