Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina (debil) je hroznej debil, takže v Americe rozfláká svý auto a málem se zabije. Maminka nad takovym debilem už nechce držet ochranou ruku tak ho pošle do Tokya k otci. A pak tam furt nějak závodí za zvuků fakt děsný hudby. Pak potká fakt nádhernou holku, co chodí se zlym asiatem. Nevím jak už se to vyvíjelo dál, jelikož jsem to pak už jen proklikával díky nensnesitelně debilnímu herectví hlavního hrdiny a kokotovnímu scénáři. Každopádně jsem fandil tomu zlýmu asiatovi, protože jak opět musím připomenout hlavní hrdina (jak herec tak postava) je debil. Fakt zbytečný pokračování, bez návaznosti na sérii, akorát ten Vin Diesel na konci zahřeje u srdce. 1* za tu krásnou holku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// + nášlápnutej soundrack, netradiční prostředí, vtipné hlášky, nice baby a vytuněná auta, děj, zápletka, propracované charaktery, sympatický hlavní hero, Sony Chiba a Vin Diesel jako třešnička na dortu... -film není plný efektů, z té hudby a zvuků teď trošku nedoslýchám/// Neříkejte, že jsem jedinej, komu se film líbil. Jednička byla velké překvapení, dvojka byla velká sračka a trojka je hutná zábava. Tentokrát filmaři vsadili na neokoukané mladé tváře a je tedy otázkou vkusu, jak na vás zapůsobí. Mě osobně to nevadí, navíc mi hlavní hrdina sedl a i vedlejší herci oplývají charismatem a mají svoji postavu mnohdy propracovanou do hloubky. Málo kdy se mi stane, že mi na někom z plátna záleží a že s ním dokážu soucítit. Když mám tedy hodnotit obsazení, tak z čistého průměru jej tahá již zmíněné charaktery, Sony Chiba a především Vin Diesel, skoro sem až zamáčkl slzu. Děj, to je jedno velké překvapení, nevěděl jsem do čeho du. Mohlo to dopadnou stejně tak jako dvojka. Ale naštěstí hned od začátku jsem se ohromně bavil, především tomu dopomáhali vkusné glosy a vtípky, či hlášky a "škleby" hlavního hrdiny (Seana). Skončit film tak ve dvou třetinách, tak hodnotím děj nízko, avšak k závěru začne přituhovat, děj se začne dramatizovat a silně se o Seana bojím, navíc cítím chuť pomsty, stejně jako on. V případě, že máte rádi hudbu, tomuto filmu obvyklou, tak si sami jistě přidáte ke svému hodnocení hvězdičku (platí to i naopak). Já osobně si asi hned zítra, nebo jakmile vyjde běžím pro soundtrack k tomuto filmu, protože to je nátřesk, normálně i kvůli hudbě mám chuť jít na film znovu. Jinak film si nehraje na efekt, žádné pomrkávání na vnitřnosti aut, žádné speciální efekty, zde těžko říct zda je to na škodu, možná by to ubralo na přehlednosti, ale tak nějak mi trošku toho efektu chybí. Naštěstí to film vynahrazuje kamerou, která jakoby se nám snažila nabídnou všemožné pohledy na závody a především na trať, v tomto směru závěrečný závod je skutečně lahůdka. Pokud jste někdy hráli sérii NFS, budete zde jako doma, ale hlavně, běžte se do kina bavit, je to přecejenom film./// Celkem 92%/// Viděno podruhé 1.1.2007 na DVD ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatnej film. To by v tom ale nesměl hrát takovej neskutečnej debil jako Lucas Black. Nevim jestli je to jeho vina, nebo tu postavu takhle sprznili už scénaristi (asi od každýho trochu), ale takhle debilní a nesympatickou postavu (a herce) už jsem hodně dlouho neviděl.A když se k němu přidá ještě zlý asiat, tak to vypadá spíš jako nějaká parodie, než jako akční adrealinová jízda. Nicméně honičky docela šlapou, hezká holka tam taky je a hudba se dá taky občas poslouchat. Takže aspoň něco ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná jízda bez větších zádrhelů a nudných míst, kde ani předvídatelný příběh a neznámí herci herci vůbec nevadí. Scénář si bere některé detaily z originálu včetně překvapivého camea vy-víte-koho a i když k prvnímu dílu logicky nemůže dosáhnout, rád driftující odbočce trochu zvednu nízké hodnocení. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejslabší Rychle a zběsile. Kdyby mi někdo řekl, že plánuje pokračování série v hlavní roli s Paulem Walkerem a Vinem Dieselem bez Paula Walkera a Vina Diesela tak se mu vysměju. Lucas Black je snesitelný a Sung Kang je (poprvé a ne naposledy) je skvělý v roli Hana. Tento film ale začíná mít pořadný smysl až po sedmém (spíš už po závěru šéstého) dílu. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Povolení k natáčení v Tokiu nebylo možné získat, a tak štáb natáčel bez něj. Policie byla často natolik zdvořilá, že filmařům dovolila deset minut natáčet, než je poslala pryč. Režisér Justin Lin nevěděl, že studio najalo také "obětního beránka": kdykoli policie přišla někoho zatknout, obětní beránek se vydával za režiséra a strávil noc ve vězení. I tak se Hanův (Sung Kang) poslední závod nemohl kvůli praktickým omezením natáčet v Tokiu, a tak se natáčel v Los Angeles, jehož ulice byly doplněny rekvizitami a digitálním pozadím, aby to vypadalo jako v Tokiu. (ČSFD)
  • Po začáteční jízdě, kdy skončí všichni na policejní stanici, se Sean (Lucas Black) usměje a je vidět, že má plnou pusu krve a uražený kousek zubu. O chvilku později má zuby zcela v pořádku. (KajusaK)
  • Motor v rozbitém Nissanu Silvia S15, který při prvním driftu v Tokiu Sean (Lucas Black) řídil a později byl použit ve finálním závodě do Fordu Mustang Fastback, byl řadovým šestiválcem Nissan RB26DETT twin turbo. Nicméně Nissan Silvia S15 nikdy nebyl vyráběn s tímto typem motoru. Tento motor byl vyvinut jen pro modely Nissan Skyline GT-R. (ajaxx)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama