Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak si potomstvo vyžádalo i další díl a jak to tak vypadá už asi celé sérii neuteču. Ale tentokráte musím uznat, že mne to dost bavilo. Výměna lokací a přesun do Japonska  bylo docela příjemným zpestřením. Nevím, ale ta barevná vytuněná auta mi tak nějak lépe zapadají do ultramoderních ulic lidského mraveniště jménem Tokio, než na americké dálnice a zapadlé okresky. A aby se tu jen nezávodilo, je ti zápletka jak jinak než se samotnou Yakuzou. Ano je to zase tak trochu pohádka, kterak zlobivý Amík ve světě ke štěstí a princezně přišel, ale takový už je koncept této série. Opět mne potěšila klasická americká autíčka, hlavně ten nádherný Mustang na konci. Jestli jsem v NFS někdy něco nesnášel, byly to úkoly v driftování. Nejde mi to ani na PC, proto jsem s údivem sledoval tu parádní jízdu ve filmu. Jako by běžící dítě za sebou táhlo na provázku kačera a on vymetal zatáčky naprosto dokonale pouhým smýkáním... Secvičit to muselo dát hodně práce a velký respekt k řidičům. A tak tentokráte přihodím hvězdičku navíc i proto, že mně to celé včetně hudby bavilo a je to tu totálně podhodnocené! Řadím za 4 * * * *. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatnej film. To by v tom ale nesměl hrát takovej neskutečnej debil jako Lucas Black. Nevim jestli je to jeho vina, nebo tu postavu takhle sprznili už scénaristi (asi od každýho trochu), ale takhle debilní a nesympatickou postavu (a herce) už jsem hodně dlouho neviděl.A když se k němu přidá ještě zlý asiat, tak to vypadá spíš jako nějaká parodie, než jako akční adrealinová jízda. Nicméně honičky docela šlapou, hezká holka tam taky je a hudba se dá taky občas poslouchat. Takže aspoň něco ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 8/10/// + nášlápnutej soundrack, netradiční prostředí, vtipné hlášky, nice baby a vytuněná auta, děj, zápletka, propracované charaktery, sympatický hlavní hero, Sony Chiba a Vin Diesel jako třešnička na dortu... -film není plný efektů, z té hudby a zvuků teď trošku nedoslýchám/// Neříkejte, že jsem jedinej, komu se film líbil. Jednička byla velké překvapení, dvojka byla velká sračka a trojka je hutná zábava. Tentokrát filmaři vsadili na neokoukané mladé tváře a je tedy otázkou vkusu, jak na vás zapůsobí. Mě osobně to nevadí, navíc mi hlavní hrdina sedl a i vedlejší herci oplývají charismatem a mají svoji postavu mnohdy propracovanou do hloubky. Málo kdy se mi stane, že mi na někom z plátna záleží a že s ním dokážu soucítit. Když mám tedy hodnotit obsazení, tak z čistého průměru jej tahá již zmíněné charaktery, Sony Chiba a především Vin Diesel, skoro sem až zamáčkl slzu. Děj, to je jedno velké překvapení, nevěděl jsem do čeho du. Mohlo to dopadnou stejně tak jako dvojka. Ale naštěstí hned od začátku jsem se ohromně bavil, především tomu dopomáhali vkusné glosy a vtípky, či hlášky a "škleby" hlavního hrdiny (Seana). Skončit film tak ve dvou třetinách, tak hodnotím děj nízko, avšak k závěru začne přituhovat, děj se začne dramatizovat a silně se o Seana bojím, navíc cítím chuť pomsty, stejně jako on. V případě, že máte rádi hudbu, tomuto filmu obvyklou, tak si sami jistě přidáte ke svému hodnocení hvězdičku (platí to i naopak). Já osobně si asi hned zítra, nebo jakmile vyjde běžím pro soundtrack k tomuto filmu, protože to je nátřesk, normálně i kvůli hudbě mám chuť jít na film znovu. Jinak film si nehraje na efekt, žádné pomrkávání na vnitřnosti aut, žádné speciální efekty, zde těžko říct zda je to na škodu, možná by to ubralo na přehlednosti, ale tak nějak mi trošku toho efektu chybí. Naštěstí to film vynahrazuje kamerou, která jakoby se nám snažila nabídnou všemožné pohledy na závody a především na trať, v tomto směru závěrečný závod je skutečně lahůdka. Pokud jste někdy hráli sérii NFS, budete zde jako doma, ale hlavně, běžte se do kina bavit, je to přecejenom film./// Celkem 92%/// Viděno podruhé 1.1.2007 na DVD ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $62,514,415║Tržby Celosvetovo $158,468,292▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,081,829 //počet predaných kusov 33,739║ Tržby za predaj DVD v USA $41,275,614 //počet predaných kusov 3,335,571║ Až neskutočne amatérsky, plochý, povrchný film. Justin Lin mal byť od série odstavený už tu. /30%/ ()

venus 

všechny recenze uživatele

S výběrem hlavního hrdiny tvůrci pohořeli... Lucas Black má 24 let a hrál 17ti letého kluka, co miluje rychlou jízdu a závody. Vůbec mi to nesedělo. Hlavní příběh je taky špatný tah - jednoduchý, předvídatelný... Na tento film se dá dívat jen kvůli autům. Takové nádherné káry se jen tak nevidí. Adrenalinové závody si milovník aut taky určitě užije. Mě se ta motorová část filmu líbila, ta druhá je o ničem. Takže když to shrnu: Kdo nemá rád auta, tak ať se na to raději nedívá. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Při natáčení v Los Angeles najal štáb 600 asijských statistů, aby vyvolali dojem, že se točí v Tokiu. Nakoupili proto v Japonsku množství aut, tamější vozidla totiž mají volant na pravé straně. V Tokiu se nakonec přeci jen některé scény točily. (imro)
  • Sean Boswell (Lucas Black) řídí ve filmu postupně vozy Chevrolet Monte Carlo z roku 1971, Ford Mustang Fastback z roku 1967, Mitsubishi Lancer Evolution IX GSR z roku 2006, Nissan Silvia S-15 z roku 2001 a také Nissan Silvia S-15 Spec-R. Dále jsou vidět ve filmu vozy jako Dodge Viper SRT-10 z roku 2003 (Clay - Zachery Ty Bryan), Honda NSX NA1 (1991), Mazda RX-7 Veilside FD (Han - Sung Kang), Mazda RX-7 Type RS FD z roku 2000 (Takashi - Brian Tee), Mercedes-Benz S-Klasse W140 (Deckard Shaw - Jason Statham), Nissan Fairlady Z Z33, model 2002 a 2003 (Takashi, Morimoto - Leonardo Nam), Nissan Silvia S13, Nissan Skyline GT-R R33, Plymouth Road Runner z roku 1970 (Dominic - Vin Diesel), Toyota Chaser JZX100 z roku 1996 (Morimoto), Volkswagen Touran Typ 1T z roku 2005 (Twinkie - Shad Moss) a Mazda RX-8 FE3S (Neela - Nathalie Kelley). (ajaxx)
  • Původně se počítalo s návratem Vina Diesela do role Dominica Toretta, ale herec se nedohodl se studiem. Po špatných testovacích projekcích společnost Universal Pictures požádala Diesela, aby se objevil aspoň v malé roli a zvýšil tak kasovní potenciál filmu. Herec souhlasil s účastí, pokud se společnost Universal vzdá práv k filmové sérii Riddick, v níž hraje hlavní roli. To se i stalo a Diesel tak mohl natočit Riddicka (2013) ve vlastní produkci. (S.W.A.T)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama