Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přesun do Japonska byl sice po slabším předchozím díle lehkým oživením, ale tentokrát už chybí celá původní parta. Hlavní postavy jsou ještě děti ze střední školy a zapojení Yakuzy působí směšně. Celá Tokijská jízda tak stojí mimo hlavní sérii, i když se ji na konci snaží naroubovat na původní linii. Až později se však ukázalo, že ve světě Rychle a zběsile 1+1 automaticky neznamená 2. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit s imfovou čtrnáct let starou recenzí (https://film.moviezone.cz/rychle-a-zbesile-tokijska-jizda/recenze?fbclid=IwAR2N4XNW-KpFiLfd16Baip1oljiso0jnqjffXp6uwkqDo0qBmmVWVu8mT48). Tokijská jízda málem zabila celou sérii Rychle a zběsile a při příštích projekcích ji budu vynechávat. Navíc je tu příšerný casting. Lucas Black se na roli osmnáctiletého fracka vůbec nehodí, postrádá jakékoli charisma a je dost ošklivý. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný športovo ladený akčný film, ktorý je už tretím dielom tejto priemernej série. Má iba obyčajný príbeh o mladíkovi, ktorý má zo všetkého najradšej rýchle autá a keď sa raz kvôli tomu dostane do problémov, je nútený odísť za svojim otcom do Japonska. Ale tu sa opäť dostáva do sveta rýchlych automobilov, no zároveň aj do problémov s miestnymi mladými zločincami. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, táto zápletka je už na prvý pohľad až príliš teenagerská a to moc nemusím. Kriminálna línia už ide úplne do úzadia a prednosť majú rýchle automobily, súperenie, priateľstvo, láska a podobné špecifické prvky tohto typu. Navyše mi vadí tá typická americká mentalita, Američan len príde do cudzej krajiny a neprejde ani deň a už si nájde najlepšie dievča, najlepšieho priateľa, samozrejme aj úhlavného nepriateľa, ktorého si znepriatelí len svojou vlastnou hlúposťou a namyslenosťou a už sa v celom miestnom podsvetí cíti ako doma, takže potom ani nedokážem hlavnému hrdinovi vôbec fandiť a prajem mu prehru vo všetkých ohľadoch. Takže skutočne celý hlavný dej ide mimo mňa, vôbec si ma to nezískalo a bolo mi úplne jedno, ako sa to skončí. Ale zase na druhú stranu to nemôžem ani úplne kritizovať, úvodná časť je celkom zábavná, celé sa to nesie v svižnom tempe a veľkým plusom je aj veľmi atraktívne prostredie Tokia, ktoré to po celý čas mimoriadne osviežuje, takže v konečnom dôsledku to na tú priemernú zábavu stačí. Akcie je tu pomerne dosť, ale je iba priemerná. Tvoria ju samozrejme hlavne automobilové naháňačky, ktoré sú veľmi dobre natočené a aj technicky kvalitne zvládnuté, pôsobia o dosť lepšie, než v predchádzajúcich dieloch, lenže veľkým problémom je, že im chýba nejaké lepšie dejové opodstatnenie. Jednoducho sledovať nejakú kvalitne zvládnutú naháňačku, v ktorej ale ide len o to, aby sa nejaký mladík predviedol pred rovesníkmi ma teda vôbec nezaujíma. A nanešťastie o tom sú prakticky všetky. Herecké obsadenie je iba priemerné, hlavný hrdina Lucas Black až na úvodnú časť nestojí za nič, ale celkom to zachraňujú vedľajšie postavy všetkých národností. Réžia a technická stránka sú štandardom tohto typu filmu, kvalitná vizuálna stránka, ale tým to aj končí. Toto tretie pokračovanie považujem za najslabšie z celej série a navyše je to aj po príbehovej stránke úplne zbytočný diel, ale zase kvôli svižnému tempu a prostrediu to na tú jednorazovú jednoduchú zábavu stačí. 51% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po snesitelné dvojce jsem si myslel, že v Tokiu najde série nový smysl. No, podívejme, jak jsem se spletl. V Hollywoodu došlo ke zkratu mozků. Režijně a technicky jde samozřejmě o pěknou podívanou, ale za ten scénář a hlavně výběr charakterů bych střílel. Předtím byl Diesel skvělý, Walker ušel, Gybsona jsem snesl, ale zdejšího hrdinu bych nakopl do žeber. Jediná příjemná postava je zde Sung Kang, a kdepak skončí? Špatný vtip a zbytečný díl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem něco mnohem horšího. Tokijská jízda je o MNOHO lepší, než Dvojka. Mnohem méně digitálních efektů, takže závody působí tak nějak.. realističtěji. Navíc tvůrci evidentně uměli točit pěkné obrázky. Je zde několik vyloženě famózních záběrů, scén atd... Sony Chiba jako Jakuzák je skvělej, ostatní herci jsou také velmi dobří ( + jedno božské Cameo na konec ) a hlavně je to strasšná sranda. Největším mínusem filmu je nakonec fakt, že se menuje Rychle a Zběsile. Kdyby se tak nejmenoval, vůbec by to nevadilo. Dost odlišnej přístup tvůrců je jedině ku prospěchu. Vlastně je Rychle a Zběsile jedno z největších překvapení roku :) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Třetí díl závodnické série zaostal za svými předchůdci už během prvního víkendu promítání (14. – 16. 6. 2006), protože v kinech USA vyjezdil jen 23,9 milionů amerických dolarů. Jednička přitom debutovala se 40 miliony a dvojka jich dokonce nasbírala během prvních třech dnů téměř 50. Tokijská jízda vydělala jen něco nad 63 milionů, což je přibližně polovina sumy každého z předcházejících filmů. (imro)
  • Volkswagen do filmu věnoval čtyři prototypy R32 a Tourany. Toyo přispělo 4 000 pneumatikami, z nichž byla použita sotva polovina. (HellFire)
  • Po začáteční jízdě, kdy skončí všichni na policejní stanici, se Sean (Lucas Black) usměje a je vidět, že má plnou pusu krve a uražený kousek zubu. O chvilku později má zuby zcela v pořádku. (KajusaK)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama