Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

sheen 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí a změna hereckého obsazení? Proč ne, teda hlavně ta změna prostředí je parádní, ulice Tokya se mi opravdu líbí, celkově driftování je zábavnější než drag. Hlavní hrdina je docela sympaťák i ta borka ujde, nepostrádá to ten šmrnc z předešlých dílů jen je to "jiné". Opět rychlá kola, adrenalin a asijské kočenky. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WINNER... GETS... ME..." ------------- Moje najmilovanejšie F/F vôbec, kde sa proste stretlo až príliš mnoho faktorov, kvôli ktorým táto láska funguje. Zasadenie do Tokia, iný svet, odlišná auto-moto kultúra, kolíska driftu, otvorená brána do JDM sveta, Lucas Black, Nikki a jej famózne nohy hneď v úvode, neustále prežúvajúci Han, Jordan XXI Varsity Red, bombastický tracklist, ktorý si idem s úsmevom na tvári už niekoľko rokov (počnúc sviežou japonskou 'The Barracuda' cez klasiku menom Teriyaki Boyz až po neskutočne trefnú 'Bawitdaba' Kida Rocka, ďalej 'There It Go' z Dispetu, 'Ooh-Aah' alias "my life be like" a zabudnúť nemôžem ani na jednu z mojich najobľúbenejších skladieb vôbec – 'Six Days'), je takým menším neoficiálnym pokračovaním Better Luck Tomorrow, je druhým a zrejme posledným, kde som mal vyslovene pocit, že autá v ňom hrajú hlavnú rolu, no a keď už sme pri tých autách a táto filmová séria by mala byť predovšetkým o nich, tak práve v tomto ohľade je mi Tokyo Drift srdcu najbližšie, pretože... no, veď posúď sám – Mona Lisa driftu Silvia S15, dar z nebies menom VeilSide Fortune RX-7, brutálnym zvukom ovenčené Fairlady Z, diabolské Evo IX APR, VeilSide NSX, takmer zabudnutá šedá Silvia S15 Spec-R, myslím, že už nie je nutné pokračovať a predmetný obraz je vykreslený. Podobne ako pri Disturbii, aj tento film som videl viackrát než desať a rozhodne nespomaľujem. Taktiež dopĺňam zhliadnutie bonusmi a audiokomentárom režiséra. -------- Bonusy: 20 minút odstránených scén, The Real Drift King, Cast Cam, The Japanese Way, Drifting School, Han's Last Ride, Tricked Out to Drift -------- K tým odstráneným scénam len v rýchlosti – väčšinu času, čo sledujem takéto scény, prídu mi v konečnom dôsledku zbytočné, nič nemeniace, neprínosné a v zásade mi nevadí, že sa odstránili, no tu som zostal celkom ako obarený, keďže veľa z nich dosť silným spôsobom mení celý dej filmu, vysvetľujú niektoré iné scény a najmä ozrejmujú reakcie postáv vo filme v daných situáciách, ktoré na prvý pohľad neboli jasné, takže celkom nechápačky, že takéto vecičky boli zmazané, nuž ale čo už. -------- Taktiež v rýchlosti ešte dve dodatočné odporúčania na podobné záležitosti: dokument Outsiders: Japan z dielne Driftworks a nakoniec hongkonskú variáciu z pohľadu policajta – Che shou. --------- PS: S komentom absolútne nie som spokojný, ale keď už je taký dlhý ako hovno, tak ho mazať nejdem. Sayonara... ♪♫ ------------ (20.9.2020) Keďže posledné dni dejovo chronologicky sledujem jeden F/F film každý deň, nedalo sa neobísť ani Tokijskú jazdu, ktorú som ale sledoval viac menej obligátne, keďže som ju pozeral tri mesiace dozadu. Zaujímavé zakomponovanie do šestky a sedmičky, to sa musí nechať (možno lacné, to áno), no a k filmu samotnému som sa vyjadril už vyššie, takže tu to ukončím. --- (x) (∞2007-2014) (30.1.2015) (26.12.2016) (2.2017) (4.4.2020) (20.9.2020) (25.10.2023, sk dab) ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po naprosto nudné a bezadrenalinové dvojce je tu Tokyo Drift, kde se s ničím neserou....Fast and the Furious je přece kurva o autech a pořádných závodech...v jedničce to byly hlavně dragy a sprinty...ve dvojce byly pro změnu jen sprinty (a to ještě k tomu jen na začátku...zbytek filmu se člověk už jenom nudil) a ve trojce to jsou drifty a sprinty....a že jich tu teda je. Jak říkám, komu se líbí pořádná akce a vizuálně přitažlivé závody...tak se u Tokyo drift bude náramně bavit....ostatní to budou posílat do pyče (tam je zas budem posílat my...co se bavili). Tahle brainless jízda je prostě rychlá a zběsilá...přesně jako název filmu! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak si potomstvo vyžádalo i další díl a jak to tak vypadá už asi celé sérii neuteču. Ale tentokráte musím uznat, že mne to dost bavilo. Výměna lokací a přesun do Japonska  bylo docela příjemným zpestřením. Nevím, ale ta barevná vytuněná auta mi tak nějak lépe zapadají do ultramoderních ulic lidského mraveniště jménem Tokio, než na americké dálnice a zapadlé okresky. A aby se tu jen nezávodilo, je ti zápletka jak jinak než se samotnou Yakuzou. Ano je to zase tak trochu pohádka, kterak zlobivý Amík ve světě ke štěstí a princezně přišel, ale takový už je koncept této série. Opět mne potěšila klasická americká autíčka, hlavně ten nádherný Mustang na konci. Jestli jsem v NFS někdy něco nesnášel, byly to úkoly v driftování. Nejde mi to ani na PC, proto jsem s údivem sledoval tu parádní jízdu ve filmu. Jako by běžící dítě za sebou táhlo na provázku kačera a on vymetal zatáčky naprosto dokonale pouhým smýkáním... Secvičit to muselo dát hodně práce a velký respekt k řidičům. A tak tentokráte přihodím hvězdičku navíc i proto, že mně to celé včetně hudby bavilo a je to tu totálně podhodnocené! Řadím za 4 * * * *. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Teriyaki Boyz - "Tokyo Drift (Fast & Furious)" ,2. DJ Shadow feat. Mos Def - "Six Days" ,3. 5,6,7, 8's - "The Barracuda" ,4. Evil Nine - "Restless" ,5. Far East Movement - "Round And Round" ,6. N.E.R.D. - "She Wants To Move (DFA Remix)" ,7. Teriyaki Boyz - "Cho Large" ,8. Dragon Ash - "Resound" ,9. Julez Santana - "There It Go(The Whistle Song)" ,10. Don Omar - "Bandaleros" ,11. Don Omar - "Conteo" ,12. Brian Tyler feat. Slash - "Mustang Nismo" , ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. června 2006 v Universal City v Kalifornii. (Varan)
  • Během natáčení poslali kaskadéři na vrakoviště více než 100 aut. (imro)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama