Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (735)

sheen 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí a změna hereckého obsazení? Proč ne, teda hlavně ta změna prostředí je parádní, ulice Tokya se mi opravdu líbí, celkově driftování je zábavnější než drag. Hlavní hrdina je docela sympaťák i ta borka ujde, nepostrádá to ten šmrnc z předešlých dílů jen je to "jiné". Opět rychlá kola, adrenalin a asijské kočenky. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná jízda bez větších zádrhelů a nudných míst, kde ani předvídatelný příběh a neznámí herci herci vůbec nevadí. Scénář si bere některé detaily z originálu včetně překvapivého camea vy-víte-koho a i když k prvnímu dílu logicky nemůže dosáhnout, rád driftující odbočce trochu zvednu nízké hodnocení. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WINNER... GETS... ME..." ------------- Moje najmilovanejšie F/F vôbec, kde sa proste stretlo až príliš mnoho faktorov, kvôli ktorým táto láska funguje. Zasadenie do Tokia, iný svet, odlišná auto-moto kultúra, kolíska driftu, otvorená brána do JDM sveta, Lucas Black, Nikki a jej famózne nohy hneď v úvode, neustále prežúvajúci Han, Jordan XXI Varsity Red, bombastický tracklist, ktorý si idem s úsmevom na tvári už niekoľko rokov (počnúc sviežou japonskou 'The Barracuda' cez klasiku menom Teriyaki Boyz až po neskutočne trefnú 'Bawitdaba' Kida Rocka, ďalej 'There It Go' z Dispetu, 'Ooh-Aah' alias "my life be like" a zabudnúť nemôžem ani na jednu z mojich najobľúbenejších skladieb vôbec – 'Six Days'), je takým menším neoficiálnym pokračovaním Better Luck Tomorrow, je druhým a zrejme posledným, kde som mal vyslovene pocit, že autá v ňom hrajú hlavnú rolu, no a keď už sme pri tých autách a táto filmová séria by mala byť predovšetkým o nich, tak práve v tomto ohľade je mi Tokyo Drift srdcu najbližšie, pretože... no, veď posúď sám – Mona Lisa driftu Silvia S15, dar z nebies menom VeilSide Fortune RX-7, brutálnym zvukom ovenčené Fairlady Z, diabolské Evo IX APR, VeilSide NSX, takmer zabudnutá šedá Silvia S15 Spec-R, myslím, že už nie je nutné pokračovať a predmetný obraz je vykreslený. Podobne ako pri Disturbii, aj tento film som videl viackrát než desať a rozhodne nespomaľujem. Taktiež dopĺňam zhliadnutie bonusmi a audiokomentárom režiséra. -------- Bonusy: 20 minút odstránených scén, The Real Drift King, Cast Cam, The Japanese Way, Drifting School, Han's Last Ride, Tricked Out to Drift -------- K tým odstráneným scénam len v rýchlosti – väčšinu času, čo sledujem takéto scény, prídu mi v konečnom dôsledku zbytočné, nič nemeniace, neprínosné a v zásade mi nevadí, že sa odstránili, no tu som zostal celkom ako obarený, keďže veľa z nich dosť silným spôsobom mení celý dej filmu, vysvetľujú niektoré iné scény a najmä ozrejmujú reakcie postáv vo filme v daných situáciách, ktoré na prvý pohľad neboli jasné, takže celkom nechápačky, že takéto vecičky boli zmazané, nuž ale čo už. -------- Taktiež v rýchlosti ešte dve dodatočné odporúčania na podobné záležitosti: dokument Outsiders: Japan z dielne Driftworks a nakoniec hongkonskú variáciu z pohľadu policajta – Che shou. --------- PS: S komentom absolútne nie som spokojný, ale keď už je taký dlhý ako hovno, tak ho mazať nejdem. Sayonara... ♪♫ ------------ (20.9.2020) Keďže posledné dni dejovo chronologicky sledujem jeden F/F film každý deň, nedalo sa neobísť ani Tokijskú jazdu, ktorú som ale sledoval viac menej obligátne, keďže som ju pozeral tri mesiace dozadu. Zaujímavé zakomponovanie do šestky a sedmičky, to sa musí nechať (možno lacné, to áno), no a k filmu samotnému som sa vyjadril už vyššie, takže tu to ukončím. --- (x) (∞2007-2014) (30.1.2015) (26.12.2016) (2.2017) (4.4.2020) (20.9.2020) (25.10.2023, sk dab) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Až se bude při posledním soudu rozhodovat o nejhorším obsazení hlavní role v akčním filmu všech dob, tak Lucas Black má první pozici jistou - tak ošklivému a zoufale nesympatickému nýmandovi nepatří do ruky volant, ale maximálně tak smeták a práce podřadného uklízeče. Navíc tu z něj dělá neschopné jelito i stupidní scénář filmu, neb v něm hlavní hrdina pravidelně v každém závodě řídí hůř než Forrest Gump po lobotomii a likviduje jedno auto za druhým, aby z něj pak najednou v tom finálním byl jako zázrakem nejlepší jezdec na kontinentu. Ale i přesto si Tokyo Drift pověst jednoho z nejhorších akčních filmů poslední dekády nezaslouží, i přes mizerně obsazenou hlavní roli, dementní scénář, mimo akci nudnou režii a nejodpudivější soundtrack všech dob... i přesto je pořád o dost zábavnější než odporná dvojka. Jednak tím že svou bizarností zkrátka ani nemůže nudit, a jednak tím že akční závody jsou překvapivě docela fajn. Justin Lin sice na počátku své kariéry nepopiratelně byl těžká lama, ale tady už pomalu začal vystrkovat růžky s pár velice zajímavými nápady a schopně dynamickou akcí. Jako rozcvička před velkým během v podobě čtvrtého a hlavně pátého dílu serie tedy relativně snesitelné. A pro příznivce Need for Speed: Underground také zajímavé tím v jaké symbióze herní a filmová série jsou - první Underground vysloveně stavěl na nápadech Fast and Furious, zatímco Tokyo Drift zase obráceně otevřeně vykrádá Underground 2 - neb právě odtud přišly závody s japonskými miniautíčky se kterými se jezdí zásadně dveřmi napřed a spotřeba pneumatik na kilometr se blíží dvucifernému číslu. 5/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z očekávaných filmů tohohle roku, které myslím dopadlo podle prognóz. Film nabízí pěkná auta a sem tam se mihne pěkná slečna, ale stačí to? Ne. Dějová linka je totální kolaps, předvídatelnost, chybí napínavost a bohužel mě při mnoha pasážích připadalo, jako by to samo sebe parodovalo a hlavní motiv tohoto filmu závody, jsou bez dechu, těžce nezajímavé a totálně nepovedené. Ještě navíc jsem se divil, že do hlavní role vybrali takového neherce jako je Lucas Blafl, vůbec mě tam nepasoval a ty jeho úšklibky mě lezli krkem. Dalo se vůbec od tohoto škváru očekávat víc než jen nablýskané auta a slečny? No, kdo naivně očekávat bude, tak snad bude překvapen, ale já jsem překvapen nebyl a mé hodnocení je velice chlupatá 1 hvězdička... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Režisér Christopher Nolan je velkým fanouškem série Rychle a zběsile. Jako svůj nejoblíbenější díl pak označil Tokijskou jízdu. (mokki5)
  • Během natáčení poslali kaskadéři na vrakoviště více než 100 aut. (imro)
  • Volkswagen do filmu věnoval čtyři prototypy R32 a Tourany. Toyo přispělo 4 000 pneumatikami, z nichž byla použita sotva polovina. (HellFire)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama