Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (735)

genetique 

všechny recenze uživatele

Japonské šlapky, nadupané autá, parádna hudba, vkusná kamera, ale hlavne scenár deravý ako rešeto, prihlúple dialógy a nadčasová naivita a klišovitosť, to sú hlavné záchytné body tohto odvaru prvých dvoch častí. Ale musím uznať, že nápad bol sľubný. Zaujímalo by ma, koľko za tú minútku v závere skasol Vin. 55%. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Změna prostředí a změna hereckého obsazení? Proč ne, teda hlavně ta změna prostředí je parádní, ulice Tokya se mi opravdu líbí, celkově driftování je zábavnější než drag. Hlavní hrdina je docela sympaťák i ta borka ujde, nepostrádá to ten šmrnc z předešlých dílů jen je to "jiné". Opět rychlá kola, adrenalin a asijské kočenky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rozhodně žádný tragický díl, jak sem zpočátku očekával. Justin Lin není špatným režisérem a dokázal myslím sérii Rychle a zběsile vtisknout dva velice slušné díly. Nejslabším dílem z mého pohledu je tudíž díl druhý. Dost se mi líbilo že se konečně přestává závodit na těch přiblblých rovinkách, kde to je o tom kdo dříve zmáčkne zázračný čudlík. Tokijský drift je přece jen o technice především a například závěrečná honička v serpentýnách je výborná. Bohužel film notně srazil hodně špatný hlavní hrdina. 50% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jeden z očekávaných filmů tohohle roku, které myslím dopadlo podle prognóz. Film nabízí pěkná auta a sem tam se mihne pěkná slečna, ale stačí to? Ne. Dějová linka je totální kolaps, předvídatelnost, chybí napínavost a bohužel mě při mnoha pasážích připadalo, jako by to samo sebe parodovalo a hlavní motiv tohoto filmu závody, jsou bez dechu, těžce nezajímavé a totálně nepovedené. Ještě navíc jsem se divil, že do hlavní role vybrali takového neherce jako je Lucas Blafl, vůbec mě tam nepasoval a ty jeho úšklibky mě lezli krkem. Dalo se vůbec od tohoto škváru očekávat víc než jen nablýskané auta a slečny? No, kdo naivně očekávat bude, tak snad bude překvapen, ale já jsem překvapen nebyl a mé hodnocení je velice chlupatá 1 hvězdička... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po snesitelné dvojce jsem si myslel, že v Tokiu najde série nový smysl. No, podívejme, jak jsem se spletl. V Hollywoodu došlo ke zkratu mozků. Režijně a technicky jde samozřejmě o pěknou podívanou, ale za ten scénář a hlavně výběr charakterů bych střílel. Předtím byl Diesel skvělý, Walker ušel, Gybsona jsem snesl, ale zdejšího hrdinu bych nakopl do žeber. Jediná příjemná postava je zde Sung Kang, a kdepak skončí? Špatný vtip a zbytečný díl. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (39)

  • Jeden z členov Hanovej (Sung Kang) partie, ktorého je zároveň možné vidieť otvárať rampu aj hneď v úvodnej scéne z Tokia, kedy Sean (Lucas Black) prichádza prvýkrát do parkovacej garáže, sa zároveň objavuje aj ako jeden z pasažierov lietadla, ktorým Sean letí z Ameriky do Tokia. (Real Tom Hardy)
  • Motor v rozbitém Nissanu Silvia S15, který při prvním driftu v Tokiu Sean (Lucas Black) řídil a později byl použit ve finálním závodě do Fordu Mustang Fastback, byl řadovým šestiválcem Nissan RB26DETT twin turbo. Nicméně Nissan Silvia S15 nikdy nebyl vyráběn s tímto typem motoru. Tento motor byl vyvinut jen pro modely Nissan Skyline GT-R. (ajaxx)
  • Povolení k natáčení v Tokiu nebylo možné získat, a tak štáb natáčel bez něj. Policie byla často natolik zdvořilá, že filmařům dovolila deset minut natáčet, než je poslala pryč. Režisér Justin Lin nevěděl, že studio najalo také "obětního beránka": kdykoli policie přišla někoho zatknout, obětní beránek se vydával za režiséra a strávil noc ve vězení. I tak se Hanův (Sung Kang) poslední závod nemohl kvůli praktickým omezením natáčet v Tokiu, a tak se natáčel v Los Angeles, jehož ulice byly doplněny rekvizitami a digitálním pozadím, aby to vypadalo jako v Tokiu. (ČSFD)

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama