Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Účastník ilegálních pouličních závodů Sean Boswell se po problémech s policií snaží začít nový život na opačném konci světa. Žádná auta, žádné závodění, je to jeho poslední šance. Ale ani v rozblikaném Tokiu se nechová jako vzorný student střední školy, i když to po něm jeho otec vyžaduje. Pronikne do světa drifterů, vyznavačů speciální automobilové disciplíny, kterou charakterizuje kouř z pálících se pneumatik. A problémy, jaké měl doma, jsou zpátky a bohužel několikanásobně větší. Cena za prohru v souboji s tokijským šampiónem v driftu, který má navíc vazby na japonskou mafii, je příliš vysoká. A podtrhuje ji fakt, že se Sean zakoukal do jeho přítelkyně. V tokijských ulicích bude brzy pořádně horko... (TV Nova)

(více)

Recenze (735)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vrcholně necharismatický hlavní hrdina v kombinaci s tupým scénářem a nudnou režií tvoří jedno z nejzbytečnějších pokračování posledních let. Nebýt toho jednoho pěkného skluzu skrz dav a závěrečných pěti minut, kdy se na chvilku do filmu vtírne feeling předchozích dílů, bylo by to na odpad... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Akční - závodnické scény sjou ve filmu udělaný dobře, včetně té poslední, která se jede za tmy, ale i tak je přehledná. Příběh je sice diravej jak rybářská síť a hlavní hrdinové maj k charisma fešáka, který se objeví v poslední scéně pořádně daleko, ale film jako celek nenudí a o to v podobných filmech jde především. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžko se zlobit na film, který je o závodění v nablýskaných autech, která řídí zlatá mládež (nesympatický kokotek included). Sporťáky se lesknou, holky v minisukních jsou hot a všechno je tak neskonale dementní, až je těžké tomu nepodlehnout. Že tady někdo rád Need for speed není pochyb, Prodigy – You’ll be under my wheels v tracklistu. Za takový povrchní kýč režiséra vykastrovat a nebo blahořečit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trojka využívá akorát známost předcházejících dílů jinak toho moc společného nemá. Maximálně tak poslední scénu, ve které se vyklube švihák Vin Diesel, což mě příjemně potěšilo. Škoda toho, že drifty jsou tak nudné závody jinak by to rozhodně stálo za povšimnutí. Aspoň, že poslední závod se upíná spíše na závodění než driftování a tak nakonec divák neodejde nespokojen. Celkově je to pro mě příjemné překvapení i přesto, že zde má tak nízké hodnocení. --- Má 500 koňí, výfuk od Borla a stovku udělá za 4,3 sekundy - Hmm zdá se, že sis přečetl příručku ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║Tržby USA $62,514,415║Tržby Celosvetovo $158,468,292▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,081,829 //počet predaných kusov 33,739║ Tržby za predaj DVD v USA $41,275,614 //počet predaných kusov 3,335,571║ Až neskutočne amatérsky, plochý, povrchný film. Justin Lin mal byť od série odstavený už tu. /30%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Panebože... dopadlo to jediným možným způsobem - naprostou katastrofou od první do poslední pneumatiky. Bez děje, bez nápadů a bez talentu. Všechno chybí a přesto se Justin Lin pokusil naplnit vakuem 104 minut. Začíná to bolet už po pěti minutách, kdy vyjde najevo, že v hlavní roli máme poleno, za kamerou režiséra, který neví kudy kam a někde ve vzduchu poletuje ten nejhorší scénář za posledních pár měsíců. Rychle a zběsile pochází z béčkových předků, ale oproti svým dvěma bratrům nenabízí už ani ty povrchní hodnoty (nablýskané káry, solidní honičky, thymolinové sympaťáky). Lucas Black v hlavní roli prostě čas od čas sedne do auta, vybourá se a nakonec se z něj mávnutím magické hůlky stane nejlepší závodník v celém Tokiu. Pokud scénáři takového béčka vyčtu nedostatek hloubky, znamená to jediné. Hollywood už zase tluče hlavou o dno. Dost mě mrzí, že u toho musím být. :) (3/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Smikující Faf? No prominte, ale myslel jsem, že tu někdo mluvil o pořádné jízdě a ne o levných hercích, nezajímavém prostředí(když pomineme všechny japonské školačky...) a s malým slibným cameem nakonci. Od prvního dílu ušla série FaF dlouho cestu od solidní zábavy, která "to myslí vážně" až k reklamě na i pod a věechno japonské. Konec jedné slibné závodnické série. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Zřejmě kouzlo nadupaných aut nějak nedokážu ocenit. A to i mimo plátno a obzvlášť poslední dobou. Možná i proto, že v autě do mě napumpuje adrenalin hlavně svítící kontrolka na benzín a zvědavé dotazy policejní hlídky ohledně náhradních žárovek, lékárničky atd. Vlastně nevím proč se na Fast and the Furious vůbec ještě dívám. V jedničce byl alespoň okouzlující blonďáček Paul Walker. A tady. I když Sean, ten má zase pozoruhodný talent na jazyky, vůbec jsem si nevšimla, že by měl nějaké problémy s výukou v japonštině :- ))). No nebudu v tom šťourat. Jdu se cournout pár kiláků po městě (pokusím se podle pravidel maximálně 50km v hodině) a jestli se ještě dnes, při té závratné rychlosti, stihnu vrátit, tak možná zvednu hodnocení i u téhle pitomosti a to čistě ze závisti. Teda ta japonština to byl výborný nápad!!! Na to si vzpomenu i po letech :- )))). Čímpak nás překvapí příště??? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina (debil) je hroznej debil, takže v Americe rozfláká svý auto a málem se zabije. Maminka nad takovym debilem už nechce držet ochranou ruku tak ho pošle do Tokya k otci. A pak tam furt nějak závodí za zvuků fakt děsný hudby. Pak potká fakt nádhernou holku, co chodí se zlym asiatem. Nevím jak už se to vyvíjelo dál, jelikož jsem to pak už jen proklikával díky nensnesitelně debilnímu herectví hlavního hrdiny a kokotovnímu scénáři. Každopádně jsem fandil tomu zlýmu asiatovi, protože jak opět musím připomenout hlavní hrdina (jak herec tak postava) je debil. Fakt zbytečný pokračování, bez návaznosti na sérii, akorát ten Vin Diesel na konci zahřeje u srdce. 1* za tu krásnou holku. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Super !! Ale ze všech tří dílu mne bavil nejméně :-( Takže trošku zklamání. Vin na konci filmu potěšl! ::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Teriyaki Boyz - "Tokyo Drift (Fast & Furious)" ,2. DJ Shadow feat. Mos Def - "Six Days" ,3. 5,6,7, 8's - "The Barracuda" ,4. Evil Nine - "Restless" ,5. Far East Movement - "Round And Round" ,6. N.E.R.D. - "She Wants To Move (DFA Remix)" ,7. Teriyaki Boyz - "Cho Large" ,8. Dragon Ash - "Resound" ,9. Julez Santana - "There It Go(The Whistle Song)" ,10. Don Omar - "Bandaleros" ,11. Don Omar - "Conteo" ,12. Brian Tyler feat. Slash - "Mustang Nismo" , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná jízda bez větších zádrhelů a nudných míst, kde ani předvídatelný příběh a neznámí herci herci vůbec nevadí. Scénář si bere některé detaily z originálu včetně překvapivého camea vy-víte-koho a i když k prvnímu dílu logicky nemůže dosáhnout, rád driftující odbočce trochu zvednu nízké hodnocení. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chlapče, vieš, kto ja som?“ – „Japonský Justin Timberlake?“ Príjemné prekvapenie, ale to by po príšernej a úplne zbytočnej dvojke s Walkerom bolo takmer všetko. Druhý diel prakticky so sériou RYCHLO A ZBESILO nemá nič spoločné, ak nerátame rýchle autá. Nielenže sa v ňom neobjaví žiadna zo známych postáv predchádzajúcich dvoch dielov (SPOILER no dobre, cameo má Vin Diesel, ale je to úplný koniec, scéna má dve minúty a s ústredným hrdinom prehodí asi 5 viet SPOILER), ale nejde ani o „klasické“ závody, ale o štýl, ktorý som doteraz nepoznal – tzv. driftovanie (toto pomenovanie sa dokonca dostalo do pôvodného amerického podnázvu). A hoci nie som žiadny fanúšik áut, celkom ma to zaujalo. Nečakane ma tiež zaujali sympatické herecké výkony (najmä Sung Kang je ako sebavedomý a vlasatý hrdinov mentor-rovesník a „medzi Dobrom a Zlom uväznený“ Han veľký talent), dobre nakrútené akčné scény a exotické Japonsko, v ktorého fascinujúcich reáliách sa dej odohráva. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Film, který více než na příběhu staví na nablýskaných tunningáčích a japonských kráskách. Efektních automobilových honiček je tu opravdu požehnaně, auta smykují, driftují, rozbíjejí se a srdce fanoušků a auto-nadšenců plesá. Lucas Black je drsňák k pohledání, filmem se prořítí/prořídí vcelku slušně. Výborné je závěrečné cameo Vina Diesela a plusem je raperský soundtrack. Jedničce se Tokijská jízda nevyrovná, ale dvojku odsunula hodně za sebe...158 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tokijská jízda je lepší než dvojka, ale jedničce se to nevyrovná ani za mák. Pro mě docela překvapení, protože jsem čekal něco mnohem horšího. Lucas Black se nevyrovná Vinu Dieselovi, ale určitě nezklamal. Navíc mihnutí Vina Diesela bylo příjemným překvapením. Ale na druhou stranu drifty nejsou taková zábava jako klasické závodění..... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi změna prostředí i nový pohled na stylovou jízdu. Již nestačí jezdit rychle a přesně řadit, je třeba se naučit také umění smyku. Přestože film má řadu pěkných audiovizuálních momentů a režisér svou zručnost rozhodně nezapře, příběh Tokijské jízdy je naprosto příšerný a postavy jakbysmet. Překvapuje mě, že franšíza tuto obludnost vůbec dokázala přežít. 4/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Čekal sem něco mnohem horšího. Tokijská jízda je o MNOHO lepší, než Dvojka. Mnohem méně digitálních efektů, takže závody působí tak nějak.. realističtěji. Navíc tvůrci evidentně uměli točit pěkné obrázky. Je zde několik vyloženě famózních záběrů, scén atd... Sony Chiba jako Jakuzák je skvělej, ostatní herci jsou také velmi dobří ( + jedno božské Cameo na konec ) a hlavně je to strasšná sranda. Největším mínusem filmu je nakonec fakt, že se menuje Rychle a Zběsile. Kdyby se tak nejmenoval, vůbec by to nevadilo. Dost odlišnej přístup tvůrců je jedině ku prospěchu. Vlastně je Rychle a Zběsile jedno z největších překvapení roku :) ()

Související novinky

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

Spin-off Rychle a zběsile má záporáka

06.07.2018

Speciální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) ze série Rychle a zběsile se již příští rok objeví ve vlastním spin-offu oficiálně nazvaném Hobbs and Shaw. Chystaný akčňák… (více)

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Budoucnost bude průměrná

Budoucnost bude průměrná

21.03.2008

Brett Ratner a Len Wiseman jsou jako bráchové. Oba rutinéři, kteří se vyšvihli na výsluní díky úspěšným, ale nikterak zázračným akčním sériím (Křižovatka smrti a Underworld), pak dostali šanci… (více)

Vydatné herecké posily...

Vydatné herecké posily...

05.10.2007

...dostalo hned několik filmových projektů, o nichž už ČSFD obšírněji informovala. Začněme hrdinskou fantasy na motivy příběhů Conanova otce Roberta E. Howarda Solomon Kane, kterou britský režisér… (více)

Reklama

Reklama