Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomedie, jak si nelze dělat iluze,v jejímž středu stojí postava psycholožky Hany, která se snaží řešit nejrůznější životní situace svých klientů, mladých i starých, bohatých i chudých, i duchem, do jejichž spletitých osudů se zapojuje také její vlastní životní příběh. Ve výrazných epizodách, v útržkovitém zachycení jednotlivých emociálních příběhů lásky opětované i neopětované, žárlivé i posesivní, zvrácené i altruistické, - všech těch touhou po lásce řízených osudů, které na sebe narážejí a vzájemně se proplétají i s životním příběhem samotné psycholožky - všech, které trápí potíže spojené se zaměstnáním, kteří trpí pocitem strachu, že neobstojí, díky nejrůznějším tlakům, příliš velkou zodpovědností, konflikty s kolegy, nejistotou pracovního místa, depresemi z pocitu přetížení i jednotvárností a nudou. Autoři chtějí postihnout celý rejstřík současné problematiky tak, aby v jejich spletité kumulaci vynikla směšnost i hrůza žabomyší existence mnohých z nás. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Věru Chytilovou jsem měl rád, ale její poslední dílo nestojí za nic. Sice jsem dal nakonec dvě hvězdy, ale ty jsou o dost menší než třeba u Panelstory (ten film přišel hnusný, ale má svoji vypovídací hodnotu a lze toho v něm spoustu nalézt). Hezké chvilky bez záruky mě štvaly svoji kamerou, povětšinou neoslovily obsazením, vytáčely hereckými výkony, nezaujaly (ne)příběhem a odpuzovaly celkovou atmosférou. Kromě odpudivé formy se přidal i nepřitažlivý obsah a na slabé hodnocení bylo spolehlivě zaděláno. Alespoň to rychle vymizí z hlavy a pokud bych si to někdy chtěl zopakovat (ztráta paměti?), tak mě můj komentář doufám odradí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ať dělám, co dělám, nemůžu přijít na to, proč jsem před časem film ohodnotil dvěma hvězdičkami. Scénář vyznívá dost jalově, dialogy jsou úplně mimózní a humor dosáhl vrcholu asi ve chvíli, kdy o sobě Polívka říká, že je podobný Polívkovi. Jestli jsem si z filmu něco odnesl, bylo to zjištění, že je práce psychologa mnohem nebezpečnější než práce pyrotechnika, a jediné, co jsem mohl ocenit byl fakt, že člověk s rozbordeleným životem a psychikou, radí jiným lidem, jak mají žít, aby jim bylo fajn. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Chytilová si furt drží celkem solidní filmovou laťku. I přes to, že je to film již podstatně slabší, než její dřívější počiny, ve filmu mohli být obsazeny krapet lepší herci a semtam propracovanější dialogy, jedná se o příjěmně koukatelný snímek s dobrou chytilovskou kamerou, i celkem dobře zkomponovanou hudbou (i když mladýho Krasue jinak dvakrát nemusím a jako zpěváka nemůžu vůbec). 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserku Veru Chytilovu /Dedictvi aneb Kurvahosi gutntag, Panelstory/ mam rad, ale mam obrovsky problem s jej tvorbou po roku 1999 a teda po reziserkinej 70 -ke. Cize filmy ako Vyhnani z Raje a tato ubohost. Nuda vladne filmu, herecke vykony su tragicke - snad len pan Polivka vie hrat, hral tu aj Ivan Vyskocil /Kandrt z Prodavaca Humoru/, prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch a emociach nemam rad. Dejova linia, to je tiez skor vakuum ako realita. Skoda : 6 % ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Na mě toto nepůsobí vůbec vtipně, ve vetšině situací spíš trapně. Nemohu zapřít skvělou hlavní roli. Dialogy jako ze života možná, ale trocha nadsázky jim nesluší. A když si k tomu přičtu nevhodnou kameru, která je roztřesená bez jakéhokoli uměleckého nebo výtvarného záměru, vyjde mi z toho rozpačitý podprůměrný snímek, na který s klidem můžu zapomenout hned, jak tohle dopíšu. 40% = 2/5 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Igor Bareš o natáčení jedné ze scén a o režisérce uvedl: „V jedné scéně jsme jedli a jí se to nelíbilo, jak do sebe láduju knedlíky. Tak na mě naléhala: ‚Žerte víc, jste málo prase!‘ Nechtěl jsem ji zklamat, tak jsem se snažil. A až po úspěšném natočení jsem jí řekl, že kvůli své nemoci, vážné Crohnově chorobě, při které je třeba přísná dieta, vlastně knedlíky vůbec nesmím. Pověděla mi ale, že jsem jí to měl říct, že by se to zvládlo jinak." (Zdroj: super.cz) (funhouse)
  • V čase 1:02:15 můžeme v zrcadle zahlédnout kameramana při práci. (klukluka)

Reklama

Reklama