Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká loupež malých kluků.  I počátkem 90. let vznikaly filmy dnes zcela zapomenuté. Patří mezi ně i Parta za milión, která se snažila navázat za tradici dětských příběhů. Obohatila se kriminální zápletkou o poštovní loupeži, která se však udála jen z legrace - a tudíž se vlastně nic nestalo. Výchovné tendence jsou sice záměrně potlačeny, avšak mírně cynický nadhled postrádá aspoň špetku nápaditosti a zábavnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Mně ten děj připadl někdy trochu podivný. Je možné, že jsem občas ztratil pozornost, protože jsem se v něm někdy špatně orientoval. Jinak kluci měli říz, mluva nevybraná, myslím, že to bylo vcelku trefné. Méně trefná byla zápletka, té by neuvěřil ani dement. Má to i trošku spád, je to i trošku zábavné. Podívat se můžete, nepokouše vás to. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle už je přece jenom trochu silnější káva. Parta kluků naplánuje loupež pošti ,chtějí ukráct jen dopisy ,ale jsou považováni za skutečné zloděje a místo dopisů jim na poště dají peníze a hodně. Když to později zjistí je tu dilema co s penězma? A začíná strkanice . Jenže ještě je tu druhá parta ,která nevěří ,že by to mohli udělat. Začínají se rozdělovat peníze a utrácet. Jenže začínají taky nevinný lidé putovat za mříže pro podezření z krádeže. Dokonce díky tomu zemře i pes. A kluci si začnou uvědomovat ,že je na čase peníze vrátit jenže je musí zase dát dohromady což není tak jednoduché. Trochu až moc vážné na děti. A málo dotažené. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že děti se tu oslovují tak jak to v realitě chodí, říkají si vole, hajzle, vyser si voko atd. Ovšem v ději jsem se chvilkama mírně ztrácel, což asi u dětského filmu není úplně dobře. Ono to vlastně pro děti tak úplně není. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Porevoluční zapomenutý dětský snímek ukazující typickou dětinskou naivitu. Parta kluků si vezme plastové pistolky a jdou vyloupit poštu, aby získali zpátky dopis, který nemá být odeslán. A ouha, oni si odnesou peníze a skoro milion. Což o to, dějově v rámci zápletky to představa není špatná, ale že by ono vyloupení bylo opravdu tak jednoduché? Snímek je živý, nenáročný a plný typických klukovských lumpáren, což ukazuje především na klasické neustálé soupeření dvou part. Vyšetřování probíhá, zatýkáni jsou nevinní lidé a tak se chlapci rozhodnou peníze vrátit. Způsob provedení je typický dle přirozené dětské fantazie. Nakonec, přeci jen se jedná o jednoduchý a právě dětský film, takže berme takovýto počin shovívavě. ()

TommmyT 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Jako malej jsem na to koukal, není to vysloveně špatné, ale rozhodně jsou i lepší filmy pro děti a mládež. Zápletka, že děti přepadnou poštu (kvůli dopisu, ale nechtěně si odnesou peníze), nevím zda je vhodná pro děti. Možná jen ten konec, že ty peníze chtějí vrátit. Celkově film neurazí, dá se to zkouknout až do konce, ale nečejte od toho víc než tři hvězdičky. ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se částečně v Kroměříži. Zverex a samoobsluha sídlí na dnešním Riegerově náměstí, stejně jako pošta, která je pak na rohu se Šafaříkovou ulicí. Na začátku filmu běží děti přes Velké náměstí. Železniční most je na trati Kroměříž-Kojetín, vede přes řeku Moravu a je na Chropyňské ulici. Škola byla natáčena v prostorách tehdejší 4. ZDŠ Dukelských hrdinů, dnes Justiční akademie na Masarykově náměstí. (cundak)
  • Natáčelo se na Zlínsku či na slušovickém dostihovém závodišti. (M.B)

Reklama

Reklama