Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 1

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (432)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $4,775,656Tržby Celosvetovo $13,097,915Tržby za predaj DVD v USA $15,739,346 //počet predaných kusov 921,762║ no do kelu, tak Uwe Boll musí mať teda fakt dosť štedrého sponzora na svoje skvosty, nuž ale aspoň on musí byť zo sebou spokojný veď si natočil svojho Pána Prsteňov, slušný komparz, akcia újde, triky od priemerných až k úplne mizerných, obsadenie luxus /20%/ ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, v záchvatu diváckého optimismu, protože jinak se to vysvětlit nedá, že se dneska podívám na dobrodružnou fantasy, když už se televize překonala a neběží něco o doktorech v zahradě, na počátku, na konci nebo o lidech, co netrefí domů. Že se úplně originální vzhled padoušského vojska asi vymyslet nedá, bych brala jako věc danou a neplakala nad tím, náběh skřetů z Pána prstenů mě tedy nijak nezmátl. Nezmátlo mě ani objevení postaviček houpajících se na liánách, proč by Tarzan nemohl mít potomstvo s vílou Zvoněnkou, buďme přející. Spousta scén bojů v lese, přítomnost černocha, kde já už to viděla? Ach, starý dobrý Robin Hood. Nebo si to pletu a těm bojům bylo předlohou Dračí srdce? Záchrana milované ženy, no tak budu milosrdná a Ptáka Ohníváka sem nezatáhnu, dokonce nezmíním ani to zmizelé a záhadně objevené dítě, které je, věřte nebo ne, synem krále a první následník trůnu (Oidipe, zalez!), stejně jako z toho vynechám mágy, maggi a máky, protože ti byli všichni jedním slovem k sežrání. Po tom všem, co jsem neřekla, co bych k tomu řekla. Jason Statham je sympaťák, ale pro mě nebyl charismatický hrdina, kterému bych věřila tu schopnost strhnout za sebou dav. Jasoni, Jasoni, měl-li jsi tohle zapotřebí? Včetně toho patetického závěru, když své ženě sděluje, že už jí dlouho chce říct ... vybavila jsem si tu reklamu, kde po stejné hlášce muži začne kuňkat v žaludku vlivem žaludečních šťáv, což hbitě utlumí jakousi zázračnou tabletkou. Kdyby se tady stalo totéž, divák by byl po 127 minutách u obrazovky odměněn první věcí, kterou opravdu nečekal. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Bollovi se podařilo vystavět docela hezkej fantasy svět, lokace jsou krásný, kulisy - různý baráčky a rozhledny - stojej za to, výprava překvapivě slušná, masky skřetů taky neurazí a i na počítačích stvořený hrady a části pohoří nijak vizuálně neruší. Statham předvádí na plnej plyn tvrďácký gymnastický kousky, Loken se ladně spouští v lesích po liánách, meče a šípy sviští vzduchem, useknutý hlavy lítaj... Ale nějak tomu chybí ta správná atmosféra nebo co, prostě nebojujete společně s hlavním hrdinou, no a to potom není to pravý ořechový, že jo. Jen teď nevím, jestli za to může šíleně rušivej element v podobě lacinýho hudebního doprovodu, kterej byl ještě ke všemu nevšedně hlasitej a špatně použitej v jednotlivejch scénách a hrající téměř bez přestání(!), nebo chladnější herecký výkony... Abych dlouho nekecal, celkově z toho vychází neurážející slabší průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak nějak by vypadal LOTR, kdy na něj měl Jackson 24 hodin.. Jakmile jsem spatřil Kurýra s bumerangem u pasu, jak sklízí řepu za hudby ze seriálu Doktor z hor, řekl jsem si, že už nemůže být hůř. Chyba! Pan režisér začne vyprávět příběh na úrovni jedenáctiletého dítěte, co mu rodiče na pouti kupují dřevěné meče, Perlman s vizáží odulého W.Ferrella se ohání krumpáčem, který někdo ze štábu před 10 minutami zakoupil v Baumaxu, do toho se pokouší věštit čaroděj Liotta, v kterém baru to zase potáhne s kolegy až do rána a vše navíc dokonale pohřbí absolutně rušivá hudba, která nemíní přestat ani během dialogů. Suma sumárum, má první audience u krále braku Bollehlava I. dopadla přesně podle očekávání a já se budu nadále jeho království nevyčerpatelné žumpy vyhýbat. Jen by mě zajímalo, na co Uwe nalákal tolik známých hereckých tváří? Na kotel eintopfu a bavorské párečky? Nebo na ukázku sexy tance a jódlování v kožených kalhotách s kšandami? Vždyť ti nebožáci musejí vědět, do čeho jdou.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve jménu krávích lívanců! Uwe, udělej lidstvu službu a skoč už si někam - třeba do výtahové šachty, do Macochy nebo aspoň tou dutou hlavou do zdi! Kdyby stupidita nadnášela, tak by mi včera večer televize prorazila strop a opustila zemskou atmosféru. Což by mělo za následek zničení Země, protože by E.T. brali vyslání Tvého zvratku do vesmíru jako zvlášť brutální útok a jistě by se postarali, aby nepřežila jediná buňka z kohokoliv, co má s tvůrcem "Ve jménu krále" společný byť i jen živočišný druh, dost možná by pro sichr vyhubili veškeré savce! A víš, co je na tom nejsmutnější, Uwe (kromě toho, že Tví rodiče byli sourozenci... už několikátou generací)? Tohle ve skutečnosti ani není to nejhorší, čím ses na filmovém průmyslu provinil. Protože akcechtivá mrňata do 10-ti let věku mohou být spokojená - já bych tedy byla, i když ten v hadrech oděný plešatý dědek v hlavní roli by se mi nelíbil. "Dungeon Siege" je tupá německá mlátička, kdy hlavní hrdina se svou partou jde a kydlí tisíce příšer za hodinu. Do jisté míry je to i zábava, i když ji brzo utne nudný stereotyp. Její filmové zpracování má něco málo kladů: 1) hezkou výpravu 2) sem tam povedený efekt 3) spoustu více či méně známých herců. Poslední bod je obzvlášť zarážející - to vážně nevěděli, do čeho lezou, neznali jméno režiséra? Nebo jim bezprostředně hrozil osud žebráků a bezdomovců? Nevím, nakolik se na tom podepsal dabing a legrační dialogy, ale jejich herecké výkony stály za starou fekálii. Takobý vrchní záporák Rej Blijota cenil zuby v úsměvu, co měl být superpadoušský, no pořád vypadal superpedofilně. A k tomu dostal kostým, co Uwe čajznul z vedlejšího studia, kde se natáčel film o gestapácích. Neustále cukrkandlující hudba v pozadí mi dala úporně zavzpomínat na seriál "Dr. Quinnová". Hovínkem na tomto dortu ze zblitků byly bitevní scény: se spoustou nelogických manévrů (např. proč se pořád nějaké jednotky vysilovaly šplháním na stromy, když jedinou funkcí pak bylo ze stromů seskočit?), bojových kreací, z nichž by dostal mozkovou příhodu každý fyzik (angažováni létající ninja pingpongové) a s ohledem na nejmenší diváky chybí krev - tedy lidská krev, ze zlounů tryská ropa a stoupá černouhelný dým. No, Uwe, už jsem Tvou urážkou fantasy žánru zavraždila spoustu času, měla bych se věnovat něčemu smysluplnějšímu. 29% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • "Liek", ktorý Merick (John Rhys-Davies) podáva farmárovi (Jason Statham), bol v skutočnosti čaj zmiešaný s kečupom. Uwe Boll nechal zmes zámerne pripraviť takto, aby dostal od Jasona Stathama autentickú znechutenú reakciu. (Arsenal83)
  • Snímek se natáčel v kanadském okrese Sooke spadajícím pod Britskou Kolumbii od 3.6.2005. (Conspi)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama