Reklama

Reklama

O Mikešovi

(seriál)
  • čeština O kocouru Mikešovi a jeho přátelích
Animovaný / Komedie / Pohádka
Československo, (1971–1976), 2 h 44 min (Minutáž: 6–8 min)

Režie:

Josef Kluge

Předloha:

Josef Lada (kniha)

Scénář:

Josef Brukner

Hudba:

Miloš Vacek

Hrají:

Karel Höger
(další profese)

Série(3) / Epizody(26)

Recenze (55)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavný animovaný pohádkový seriál o mluvícím kocourovi dělají krásným především dvě věci. Ta první jsou úžasné malby Josefa Lady. Jeho kresby se mi vždycky líbily. Na jedné straně jednoduché, na druhé promyšlené, a přitom tolik malebné. Tou druhou je samozřejmě hlas Karla Högera. Pohádky to byly jednoduché. Přesně tak, aby je děti chápaly. Na některých povahách se projevovaly i klasické české vlastnosti, ale ono to češství bylo Ladovi vrozené. Stejným způsobem představoval typické Čechy a jejich vlastnosti a neřesti i v seriálu o kmotře lišce či v jiných pohádkách. Ale vždy způsobem humorným a laskavým, takže pohádky vždy (ne)byly určeny výhradně dětem, ale pobavili se i starší ročníky… K jeho dílům se vždy rád vracím, protože ten typ laskavého humoru přívětivého pro všechny věkové skupiny se dneska už nedělá. ()

Petr59 

všechny recenze uživatele

Hodně lidem se to líbí, mě však moc ne. Přišlo mě to takové suché, hodně dětské, pro mě nezáživné. Nemá to třeba tak špatné příběhy, ale podlě mě, je to ne příliš dobře zpracovaný večerníček. ()

Tristesse 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Disney ! Není nad ladovskou poetiku a humor. (Stačí mi ta úvodní znělka se zvířecí kapelou a už se můžu potrhat smíchy :-)). A pan Höger byl nejenom vynikající herec, ale i skvělý vypravěč, který ještě umocnil kouzlo milých postaviček. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Český večerníček,na který se můžu podívat i dnes.Mikeš je klasika,která už zabavila několik generací a dost jich má ještě před sebou.Jen si vždy při shlédnutí kladu otázku,jak tvůrci přišli na jméno pro malého bíleho kocoura =Nácíček ? :) ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

V Hlušicích u Ševců, měli jednoho kocourka. Jmenoval se Mikeš, a uměl mluvit jako člověk! Ostatně co je na tom divného, známe přece papoušky napovídají toho víc než dost, kos zase docela obstojně prozpěvuje všelijaké písničky, a nic nevadí že nemají slova, ani psi nejsou tak docela němí, alespoň kašlat a kýchat umějí líp než kdekterý řečník, tak proč by Pepík Ševců nemohl naučit mluvit kocoura? Přesně těmihle humornými slovy začínal tenhle Český, humorný, kreslený, večerníček pro děti  z úst samotného pana Josefa Lady který vytvořil knižní předlohy a podle které potom vzniknul tenhle večerníček o mluvícím kocourovi Mikešovi. To bylo tak milé, že citliví člověk, to nemohl nemilovat, v současné době ale jak jde na dětech a jejich rodičích vidět (Jaký rodič, takové dítě) se citlivost nesmí nejspíš projevovat nebo se jen ztrapníte, protože jsou všichni nejspíš odchovaní na (kriminálkách, hororech, p...u). ()

Plesnivka 

všechny recenze uživatele

Klika, že mám malý děti a můžu na to koukat s nima. Samotnýmu by mi to bylo hloupý si to pustit a tím pádem bych o hodně přišel. Jednoznačně za pět v českejch ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Další povedený večerníček. Ale když mi jich máme tolik a je to nejlepší disciplína českého filmu, tak konkurence je nemilosrdná :-) ()

Reklama

Reklama