Šumná Plzeň (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2004, 22 min

Radovan Lipus

• Aky

Celý tento cyklus mi učaroval mnohem méně, než si zasluhuje podle názoru ostatních zdejších uživatelů. Jako dokument je plytký, vybírá jednotlivé artefakty značně nahodile a celkově slouží spíše k exhibici pobíhajícícho a přehrávajícího Davida Vávry než podání obrazu města či kraje, který by měl být jeho středem.(26.9.2011)

Město, ve kterém se nachází několik zajímavých architektonických památek (zejména synagoga) a také město, ve kterém studuji na vysoké škole.(20.12.2008)

No asi takhle. Bydlím v PLzni. Celý svůj skoro jednadvacetiletý život. A Plzeň miluju. Jo fakt jo. Ona Plzeň mi sama nahrává. Jednou sem se tak vracela ze zrušený přednášky v osm ráno a na jedné zastávce byl chlápek v županu a bačkorách a na další pak týpek venčil malé růžové prasátko ve svetru. A pak si to město nemilujte, že jo? A to jsme se dostali k tomu, proč tento dokument hodnotím tak vysoce. Protože je úplně jedno, kdyby byl pitomý a nesmyslný (a že není), ale figuruje tam Plzeň a je tam hudba Demophobie. Já nedokážu pořádně vysvětlit, proč mám tu Plzeň tak ráda. Je mi tu prostě moc hezky. A je skvostná z jakékoliv stránky...(15.12.2011)

Žasnoucí a svým podáním originální David Vávra v cyklu povedených dokumentů o architektonických skvostech našich měst. Plzeň. [1O/1O](30.4.2007)

Podal mé město krásně.(4.10.2009)

Projížďka městem piva, šumnou Plzní se skvělým a erudovaným architektem Davidem Vávrou. Turistické zajímavosti mého rodného města v kostce. Jeden díl z poznávacího cyklu o městech České republiky.(11.5.2011)