Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další díl oblíbeného cyklu je věnován komikovi Miloslavu Šimkovi, jehož povídky a hlášky se staly klasikou českého humoru a spolehlivě baví diváky i čtenáře desítky let. Ve filmu se dovíte víc o zákulisí vzniku legendárních scének a pořadů. Krok za krokem se rozkrývá civilní podoba Šimkova života, tolik skrývaná před veřejností. Ve filmu je použita řada autentických a dosud nepublikovaný audio a videozáznamů, které poskytli přátelé i příbuzní. Unikátní jsou dnes i záběry natočené jen několik týdnů před jeho smrtí. Původně šlo o vzpomínky na Jaroslava Foglara, hovor ale přešel i na další témata, která v konfrontaci s realitou nabyla na významu. Životní osudy pedagoga ve výslužbě dokreslují ukázky z divadelních představení, televizních pořadů i fotografie z rodinného archivu. Nechybí ani vzpomínky přátel a příbuzných, manželky, bratra, U. Klukové, P. Bobka, J. Krampola, L. Soboty, F. R. Čecha, M. Plzáka a dalších. Připravil P. Křemen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto dokumentu mě přepadly opravdu rozporuplné pocity. Je neoddiskutovatelným faktem, že po smrti Jiřího Grossmanna se Šimkova činnost ubírala malinko jiným směrem. (Nejdříve s koktajícím Sobotou -který mi ale mimochodem nevadil- a poté s Jiřím Krampolem - a s tím také některé scénky nebyly špatné.) Nejvíce zainteresovaní lidé však ale nebyli ochotni připustit ani malinký rozdíl mezi jeho více než čtyřicetiletou tvorbou. Jiří Krampol si vystační s prapodivným "neargumentem", že "Slávek dělal srandu jak se mnou, tak s Luďkem, tak s Jirkou G." a Zuzana Bubílková nebyla ke slovu puštěna vůbec, což sice není žádné terno, ovšem trošičku to zamrzí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strukturovaný pohled do soukromí Slávka Šimka. Některé výpovědi jsou velmi upřímné, emoce byly tehdy velmi napjaté, protože se točilo prakticky okamžitě po jeho smrti. Nicméně celé je to nutné brát s rezervou, jako všechny tyhle ostravské dokumenty. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Intelektuální humor. Dokázal se vyhnout závislostem. Slavnou knížku Putování s oslem jsem četl. Je to oslava svobody. Účastníci si v dokumentu stěžují, že byl výlet moc organizovaný. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument v rámci cyklu Životy slavných. Kvalitně, zajímavě i poutavě udělaný dokument o velkém baviči, ve kterém uvidíme pár záběrů se Šimkových pořadů a spoustu názorů jeho známých a spolupracovníků. Hudební režie: Josef Hofman ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled mj. do soukromého života oblíbeného komika. Ačkoli smysl pro humor mu byl vlastní, v soukromí měl velkou potřebu dominovat a zajišťovat se, ať to bylo nákupem realit, nebo mít za přátele jen osoby, které se mu podřídily. Lidi z okolí, vyjadřující jiný názor nebo nesouhlas, měl tendenci začít považovat za nepřátele. Všechna čest manželce a dlouholetým spolupracovníkům, já bych s takovým chlapem nevydržela. I když jeho scénky mám ráda. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šimek byl bezesporu legenda nejen televizní, ale především divadelní zábavy. On vlastně ani kamery nepotřeboval. Stačilo mu, když dělal legraci pro diváky v divadle. A když někdo viděl, že je o to takový zájem, tak to začal strkat i do televize. ()

OwlOfThebes 

všechny recenze uživatele

Když pominu působení se Zuzanou Bubílkovou, z dvojic Š+X mi Šimek vždycky přišel jako ten méně vtipný a ono to tak asi opravdu bylo. O to víc jsem ocenil, že se tenhle dokument věnuje víc jeho často nedoceněné roli manažera a impresária. ()

Reklama

Reklama