Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 598)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Scorseseho naspeedovaná režie a skvělí herci až do samého konce zvládnou maskovat fakt, že tahle zkazka o policajtech, krysách a skrytých agentech má možná až příliš triviální zápletku, ve které není narozdíl od Volavky místo na hlubší psychologii a překvapení. Přesto je to thriller, který se při neskutečném tempu vyprávění dá sledovat bez dechu a vychutnávat. Otázka zní, zda více než jednou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, musim říct, že jsem rozhodně čekal daleko víc od Scorsesho, sice natočil dobrý akční drama se slušnou atmosférou, ale jestli si myslí, že za tohle může dostat svýho prvního oscara ze režii, tak to se teda mýlí (Tak nakonec se nemýlil). Celej příběh se fakt neskutečně vleče, někdy skoro až uspává, hlavně v první poílovině, kdy se Scorsese snaží tak trochu rozmotat příběh, kterej zamotal hned na začátku, jenže jelikož sem z tý spousty recezní co o tom bylo napsáno věděl o čem to v podstatě je, tak sem se nic moc novýho nedozvěděl. Po tý první slabší hodince se to sice docela slušně rozjede a některý scény jsou natočený mistrovksy, tak to stejně nestačí, aby to bylo něco víc než jen další nadprůměrnej film, kterej by si teda moc velký ambice dělat neměl a závěr je sice slušnej masakr, ale tak moc děsně narychlo vytvořenej, že to nakonec taky moc dobrej dojem nenechá. Co se týče herců, tak samozřejmě zaujme Nicholson, kterej je výbornej, ale opět sem čekal ještě o něco víc, za to Di Caprio nezklamal a opět ukázal, že hrát umí, stejnětak v Mattu Damonovi něco je. Celkově je to dobrej film, ale na Scorseseho slabý ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobre natočené, dobre zostrihané, dobre ozvučené, dobre zahraté... a zarážajúco stupídne. Ani neviem, čo bolo trápnejšie, či tie homofóbne fuckovacie dialógy, alebo záverečná dvadsaťminútovka, ktorá sa počtom vybuchnutých hláv pokúsila tromfnúť Úsvit mŕtvych, alebo otravne sa škľabiaci Nicholson, či herecky načisto zlyhávajúci Damon... Za čo som vlastne dal tie 3*? Ach áno, za výbornú remeselnú formu. Sklamanie a film, ktorý viac nechcem vidieť. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Tohle je Amerika. Jestli nevyděláváš, seš debil." Parádní kriminálka se špičkovým ústředním hereckým trojlístkem (kterému zdatně přihrává hyperfuckující Wahlberg) a božími hláškami a dialogy, které ale chybí styl a drajv Goddfellas a Casina. Těm taky pomáhal fakt, že byly natočené podle skutečných událostí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Shore: 1. Comfortably Numb - Rogers Waters feat. Van Morrison & The Band ,2. Sail On, Sailor - The Beach Boys ,3. Let It Loose - The Rolling Stones ,4. Sweet Dreams - Roy Buchanan ,5. One Way Out - The Allman Brothers Band ,6. Baby Blue - Badfinger ,7. I'm Shipping Up To Boston - Dropkick Murphys ,8. Nobody But Me - The Human Beinz ,9. Tweedle Dee - LaVern Baker ,10. Sweet Dreams (Of You) - Patsy Cline ,11. The Departed Tango - Howard Shore Featuring Marc Ribot (dobro) and ,12. Beacon Hill - Howard Shore Performed by Sharon Isbin , ()

Galerie (204)

Zajímavosti (65)

  • Jack Nicholson (Costello) odmítl nosit čepici lokálního baseballového týmu Boston Red Sox, protože je zapřísáhlým fanouškem týmu New York Yankees. Mezi těmito týmy panuje velká rivalita. (kubsov)
  • Film sa skladá z 3200 záberov. (Biopler)
  • Jde o teprve druhý remake, který získal Oscara za nejlepší film. Prvním byl film Ben Hur (1959). (don corleone)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama