Reklama

Reklama

Skrytá identita

  • USA The Departed (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Oba pocházejí z chudinských bostonských čtvrtí, oba vystudovali policejní školu, každý však má jiný původ a jinou motivaci. Zatímco Colin Sullivan vyrostl pod ochranou psychopatického gangstera Franka Costella a k policii se dal proto, aby měl přístup k informacím a mohl ho včas varovat, Billy Costigan pochází z rodiny, kde byl každý nějak zapleten do podsvětí, a k policii nastoupil, aby se z tohoto prostředí vymanil. Dostane nabídku, aby jako tajný agent infiltroval zločineckou síť a pronikl až ke Costellovi. Když přijme, je po fingovaném prohřešku vyhozen od policie. Poté co si odsedí trest, upoutá na sebe gangsterovu pozornost. Podaří se mu projít všemi nástrahami a dostat se do jeho blízkosti. Problém je, že Costello zjistí, že má ve své blízkosti policejního informátora, a pověří Sullivana, aby ho našel. Costigan vypátrá, že gangster má u policie informátora a je odhodlán ho odhalit. Oba stoupají v kariérním žebříčku, snaží se odhalit jeden druhého a současně chránit své utajení. Navíc je ve hře ještě někdo, kdo hraje na obě strany. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 598)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skrytá identita je mimořádná hra kvalit. Setkají se tu taková jména jako poslední dobou u mě stále oblíbenější Leonardo DiCaprio, hollywoodský trasořitka Matt Damon, Boss Jack Nicholson, který se na roli záporáka těšil o to víc po delší komediové sérii, uřvaný Mark Wahlberg a řada dalších. Dokázali nakonec také upoutat diváky a i přesto, že je to pouze lehce namíchaný příběh asijské Volavky, stalo se to úspěšné opravdu dosti. Odemne to, ale dostalo tolik hvězd jako to dostalo Oscarů a řekl bych, že naprosto oprávněně. Sice příběh za to rozhodně stojí, Martin Scorsese natočil film přesně podle jeho míry, ale vidět něco, co jsem už jednou viděl v jiném podání není nic originální. Přesto byl oceněn takovou cenou jako je právě Oscar. Je fakt, že to za tu námahu stálo. Herců se objeví řada, zvratů obdobně a to je právě to, oč stojí tento film sledovat od začátku až do samotného konce. A také kvůli Jackovi Nicholsonovi, který si svojí roli jednoznačně užívá. Mimochodem pokud jste si všimli častého znázornění písmena X, tak je tu jako pocta filmu Zjizvená tvář od Howarda Hawkse a Howarda Hughese z roku 1932. X značí smrt. Stejně takovou, jaká se objevuje v tomto filmu, zákeřná, důsledná a nekompromisní. --- Možná že jo, možná že ne, možná že hovno. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný. Tak by se dal popsat tento film, který mi ještě hodně dlouho zůstane v paměti. Skvělý Leonardo DiCaprio, překvapivý Matt Damon a stále ve formě hrající Jack Nicholson to vše pod taktovkou Martina Scorseseho. No to přeci nemohlo dopadnout špatně. A nedopadlo:-) Doporučuju všem. Moc pěknej film. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší dílo v mistrově kariéře. Scorsese se zjevně definitivně vyčerpal, protože jeho volná předělávka Volavky prohrává nejen s originálem co se "šťávy" týče, ale i s běžnou produkcí. Skrytá identita nemá drive, postavy jen přichází a zase odchází na scénu, odhrkají své dialogy, načechrávají je vtípky a rádoby zajímavými hláškami o "ku*dách", které Nicholsonovi moc nelze věřit, a překombinovaný scénář při tom jen pomalu a pomalu plyne. Scorsese se snaží zrychlovat film bezdůvodnými švenky uvnitř dialogů, ale je to jen marné tajtrlíkování okolo vykastrované látky. Konec je k tomu nechutně překombinovaný a celá látka velice vratká v logice (Nicholson by byl hlupák, kdyby netušil; policie naivní...). Myslel jsem, že se Letec příliš nepovedl. Na rozdíl od Departed ale jeho vznik šlo nějak obhájit. Tohle je ale zbytečný film, který se dostal v zámoří na výsluní snad jen díky neznalosti originálu a velkým hereckým jménům. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Rozporuplná akční mafiánská krimi slavného Scorseseho s řadou špičkových hvězd. Po začátku Skryté identity se na nás však začne chrlit neuvěřitelná záplava vulgarit, nepřehledný děj plný postav, z nichž každá druhá má nebo může mít dvě tváře a dva pány, potoky krve a rychle narůstající řada mrtvol. Zatímco Coppolův Kmotr dokázal prostředí mafie vykreslit s noblesou, tady marně soudíme, zda jsou mafiáni i policie vůbec příčetní a duševně zodpovědní za své činy. Na druhou stranu, napětí postupně graduje, motivace postav se projasňuje, především DiCaprio a tradičně Nicholson hrají (jako) o život. V závěru film přináší zajímavá rozuzlení v duchu antické tragédie a nejlepších tradic westernu. Přesto se mnou film nedokázal pocitově nijak pohnout. A to se mi u filmů oceněných Oscarem za nejlepší film roku rozhodně nestává. Tři a půl hvězdičky, z nostalgie a kvůli DiCapriovi zaokrouhluji nahoru. Trailer: http://www.csfd.cz/film/221020-skryta-identita-departed-the/videa/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Teraz budem na Martina trošku prísnejší. Ale bude to tým, že 'Internal Affairs' už ponúkli skoro všetko, čo táto prerábka mohla. Extra ponuku tvorili len herci, obzvlášť Nicholson v roli ďalšieho bad-guya opäť na vyočenie a zrozumiteľnejší priebeh, čo bude asi nečínskymi menami. Od drámy to má ale určite ďaleko, čo mi aj mierne vyhovovalo, ak by do toho vtiahol čosi komornejšie, asi by som nebol taký nadšený. A obsah je klasická ale kvalitná porcia napätia, plná zvratov s koncom nad rámec uspokojivým. 80%. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (65)

  • Jde o teprve druhý remake, který získal Oscara za nejlepší film. Prvním byl film Ben Hur (1959). (don corleone)
  • Skrytá identita je jedním z nejoblíbenějších filmů fotbalisty Franka Lamparda. Bývalá hvězda londýnského týmu Chelsea se nechala slyšet, že si mnohdy snímek pouští před důležitým zápasem jako motivaci. (betyn)
  • Ve scéně, kdy Colin Sullivan (Matt Damon) stojí před policejní budovou a chystá se na pohovor u zvláštní vyšetřovací jednotky, je možné najít jistou záběrovou podobnost s filmy o Jamesi Bondovi. Tím myšleno úzký kruhový záběr, který se postupně rozšiřuje. Tento druh záběru je použit téměř u všech úvodu Jamese Bonda a je jakousi „ochrannou známkou“ této série. (LucasAbelle)

Související novinky

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Mark Wahlberg je „desperado“

Mark Wahlberg je „desperado“

19.12.2012

Ale nebude mít kytarové pouzdro s bouchačkami. Spíš kufry plné kokainu. Ve filmu studia Paramount American Desperado si totiž zahraje Jona Robertse, známého drogového dealera ze sedmdesátých let.… (více)

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

Scorsese a DiCaprio jsou závislí

28.08.2011

Jeden na druhém a tentokrát i na hazardu. A připojí se i William Monahan (foto), scenárista oscarové Skryté identity. Žádný div, že opět půjde o remake – tentokrát filmu The Gambler z roku 1974. Jeho… (více)

Reklama

Reklama