Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

tak po pěti letech zpátky koukám :D ...velmi slušný seriál. výborný scénář, výborná výprava (konečeně barevný řím - lidé vždy milovali barvy: řím nebyl alabastrový a středověk nebyl hnědo-šedý). škoda jen, těch kostýmů

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

že něco tak absurdního jako "leather armor" nikdy neexistovalo těm stupidním kostymérům už asi nikdo nevymluví...navíc co má být ten všudypřítomný kus kůže na předloktí? to je rekvizita jak z filmů s charltonem hestonem. lidé v antice tohle nenosili. když už  tak měli kovové náramky vetšinou ve formě normálních kruhů pokud víme. jediní kdo používali pásy kůže na předloktí byli lučištníci a to z praktických důvodů - když se tětiva po výstřelu vrátí zpět, tak vás udeří do předloktí

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Wulz

Já měl nejradši dvojku Eirene a Tituse Pulla. Fakt mi ho bylo líto, že jí ta čuba zabila. Furt jsem doufal, že jí ukřižuje za to, až se to dozví. A jsem rád, že jí jentak pohodil do řeky. Eirene byla moje nejoblíbenější postava.

Ale co se týká historických postav, tak asi Caesar a Augustus/Oktavián. Zrovna jsme tenhle semestr probírali římské císaře jako dobové pozadí Nového Zákona, tak pro mě nebylo spoustu věcí cizí. Škoda že člověk ví, jak to všechno dopadne. I když že Caesara zabije Brutus snad věděl uplně každej, to se učí už na střední. A že Oktavián se stane císařem Augustem asi taky. :)

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Není zač, mimochodem zmíněné fasces později převzali italští fašisté jako svůj symbol, od toho taky vzniklo samotné označení fašismus.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Ta osobní stráž jsou liktoři a ta "zbraň" se jmenuje fasces. Je to svazek dvanácti prutů obepínající sekeru, který symbolizuje římskou moc a právo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Zodiak455

Zodiak455 (hodnocení, recenze)

Dnes jsem si tento seriál stáhl a pilotní díl se poměrně dá.Uvidím po pár dílech.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Podobné seriály např. Já, Claudius nebo Spartacus.

Teď menší spoilerování, trošku mě mrzí, jak se ke konci druhé série vymkly historické reálie až moc kontrole. Vrcholem bylo to, když scénáristi nechali tak lacině zemřít hrdinného, čestného, zásadového, železného a nevím co všechno ještě, Hádova syna Lucia Vorena, a to ještě na úkor toho smradlavého egyptského spratka a levobočka. Jedním slovem tragedie.

Sledovat tento seriál s dabingem si nedovedu dost dobře představit, musí to být jako souložit s kondomem, původní znění v tomto případě jediná možná volba. A když už jsme u souložení, to byla jedna z mála věcí, která mě tam časem docela štvala, bylo nudné a otravné vidět už po x-té někoho píchat, skoro jako by si snad každá postava musela vrznout a ukázat se nahá.

Celkově tento seriál naprosto TOPová záležitost, kterou asi jen tak něco nepřekoná.

PanSoudce

PanSoudce (hodnocení, recenze)

Wulz

Nějak tu dějovou linii museli utnout, obzvlášť potom, co zemřely hlavní postavy (Antonius, Kleopatra, Caesar atp.). Škoda, byl to dobrý seriál, mohli by natočit jiné antické období, klidně i se stejným hereckým obsazením

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Wulz: Ono se tak průběžně uvažuje o filmu. Ale to je spíš zbožné přání. :-)

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

KevSpa: Tak to jo. To je ale velká škoda, neboť dalšípokračování by bylo hustý :D

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Wulz: Úspěch ano, nicméně seriál byl extrémně nákladný. HBO mělo dvouletou smlouvu s BBC, ti si ale nemohli dovolit spolufinancovat další série a HBO samotné by takto nákladný projekt neutáhlo.

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo proč se nenatočila 3 série Říma, dyť to úspěch mělo ne ??

na příspěvěk reagoval PanSoudce

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Wulz: já jsem zbožňovala Polly Walker, hrála svou roli božsky a ještě ten český dabing se k ní dobře hodil. :)

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

sabulicka: Tak já měl nejradši Caesara a Marca Antonia ovšem Octavianuse jsem měl taky moc rád :) 

na příspěvěk reagoval Badmaniak

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Wulz: na konci jsem toho Octavianuse tak nesnášela :D jsem si říkala, bože jak někdo takový mohl existovat :D..Ale super mazec :)

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Wulz: mě ještě zbývá pět dílů...aaaaaaaa :D včera jsem neměla čas se dívat :D

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

sabulicka: Tak uš mám doma obě dvě série, někdy plánuju tu druhou neboť tu nemám tak okoukanou :)

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

sabulicka: Jsem rád že ty to máš ráda.. Aspoň zas nový fanda :)

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Wulz: Tak to já zas do sbírky ee, ale třeba za rok se na to klidně podívám ještě jednou, pač tu druhou sérii si doslova užívám :D

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

sabulicka: To samí si říkám i já ! A i kdyš už jsem vyděl obě série, nechám si je udělat ať je mám ve zbírce :) !

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Zhlédnutá první série a musím říct, že Řím je vskutku chytlavý seiál. Jsem ráda, že jsem náhodou na něj narazila :D .

Wulz

Wulz (hodnocení, recenze)

Řím je dobrý seriál. První série je velmi dobrá, ovšem ta druhá už zamoc nestojí. 

Nons3nse

Nons3nse (hodnocení, recenze)

Takže, pilotný diel mám za sebou, a som celkom spokojný...
Všetko čo sa týka Ríma ma hrozne zaujíma, takže toto je jasná voľba... =)

Zeck

Zeck (hodnocení, recenze)

Nerozumim proč to ČT2 nasazuje do vysílání po půlnoci a ještě k tomu ani nedokáže informovat o tom, že to vůbec vysílá. Nedokáže to ani za předpokladu, že Nova v podobnou vysílací hodinu nasazuje Tudorovce. Jeden z mála kvalitních seriálů, na který se vůbec dá koukat (dokoukat) a jim to je někde.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Opět v České televizi!!!To je sen...nikdy se mi neokouká!

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Škoda, že jsou tak pokaňhané historické reálie, aby to bylo dramatičtější a "hollywoodštější"...

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Já myslím Gadyn,že máš naprostou pravdu,výzbroje,výstroje,kostýmy,kulisy apod. jsou opravdu věrné kopie věcí z tehdejšího starověku.Kostýmní výtvarníci si dali opravdu záležet!

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Drsné zachycení římských dějin a myslím si že je to zachyceno věrohodně co se týče historie četl jsem pár věcí o starověkém Římu a celkem to sedí.

Gadyn

Gadyn (hodnocení, recenze)

Mohu se zeptat někoho znalého? (prosím ať rádoby odborníci, kteří si spíš jen myslí než ví, neodpovídají) Jak moc je tento seriál věrný, co se týká historických reálií. Teď nechci řešit mírné změny historických událostí v zájmu děje, ale jde mi jen o oblékání, výzbroj, výstroj a pod. Já z toho mám pocit, že je to na hodně dobré úrovni, ale za odborníka na starověký Řím se opravdu nepovažuju, proto bych byl rád, kdyby mi někdo tuto představu vyvrátil v případě, že by byla špatná.

Irene

Irene (hodnocení, recenze)

Pro mě srdeční záležitost a naprosto přelomový seriál,od dob filmu Cleopatra nebylo natočeno něco tak autentického a pravdivého z dob antického Říma.

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama