Reklama

Reklama

Řím

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2005–2007), 19 h 45 min (Minutáž: 44–65 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin McKidd, Ray Stevenson, Polly Walker, Kerry Condon, James Purefoy, Ian McNeice, Coral Amiga, Lindsay Duncan, Lidia Biondi, Tobias Menzies (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

HBO s hrdostí uvádí 22 epizod seriálu Řím. Epické drama z dob Julia Caesara, jeho nemilosrdného stoupence Marca Antonia, mazaného dědice Oktaviána, nerozhodného přítele Bruta, bezohledné neteře Atiy a kruté milenky Servilie. Příběh jednoho věku, viděný očima vojáků Lucia Vorena a Tita Pulla, dvou přátel, jejichž osudy jsou neoddělitelně spjaty s osudem samotného Říma. Láska, chtíč, věrnost a zrada zahalují nechvalně proslulé Římany jako závoj v jejich krutém boji o moc a zákon, pomstu i spásu. Staňte se svědky konce republiky a zrození impéria. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (426)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Koho zajímá skutečná historie, vezme do ruky knihu. Jestli je seriál něčím zajímavý, tak právě způsobem, jakým si dovede s historií hrát a proplétat ji obyčejnými lidskými osudy. Je fajn vidět starověký Řím pod jinou než křesťanskou optikou, s vlastním světem morálních a etických hodnot. Jak dalece, může každý porovnat třeba s Ovidiovým "Uměním milovat". Téměř bez výjimky skvěle napsané postavy, které občas sympaticky nabourávají divákovou zažitou představou (Cicero, Kleopatra). A stará pravda, že i velké činy se většinou sestávají ze spousty malých a za vším je třeba hledat ženu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Po formou i obsahem skvělých úvodních titulcích už jen instantní televizní melánž, určená místo chleba a her povrchnímu diváckému stádu, jež o latinské civilizaci a věci neslyšelo ani z aventinského pahorku... . . . Ave! - - - P.S. Malá citace z anotace k dvd edici: "Výpravný seriál o lásce, zradě, o životě senátorů i plebejců a legionářů Vás ohromí velkolepou výpravou i kvalitním scénářem, krutými a krvavými scénami, v nichž se nešetří sexem, ale ani respektováním historických událostí na ploše šesti dvd." Blablabla... . . . Ha! Tak tím se myslím mnohé zase vysvětluje! Janus musí mít z téhle obětiny snad věčné vrtění... ;o] - - - - - (Sledováno nepravidelně v nedělní noci na >římském prostoru< /bohužel zase bez originální zvukové stopy s pofiderním č. dabingem/, hodnocení kdesi v čase mnohé, zívající komentář zde jako dvěstěpadesátýpátý - 19.6.2011) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý historický seriál z období, kdy se Caesar ujal absolutní moci nad Římem a o době poté. Zároveň sledujeme osudy dvou vojáků, kteří se k tomuto převratu nachomýtnou a hýbou vlastně celým dějem. Odehrává se to zhruba od roku 52 př. n. l. až do roku 30 př. n. l. Postupně sledujeme vzestup a pád Caesara, Marka Antonia i Octaviana Augusta. Krom Říma se podíváme i do Galie, Řecka nebo Egypta. Naši vojáci Vorenus a Pullo se připlétají k různým událostem, které následně hýbou s celým dějem. Oba si projdou dlouhou cestou plnou slasti i zklamání. Druhá série je o něco lepší. Akorát tam není moc akce... "Třináctá!" ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Antický Řím nebylo zrovna idylické místo k životu. Ulice v chudších čtvrtích byly plné špíny a žebráků, otroci se považovali za pouhý majetek svého pána a za porušení zákona jste mohli stanout v gladiátorské aréně. To, že ve filmech je toto období znázorňováno jako doba vznešených ideálů, statečných vojevůdců a přepychu pro všechny, už je věc jiná a seriál Řím se tento obraz snaží svým realistickým pohledem vyvrátit. A považujte mě za blázna, mně je tento Řím mnohem sympatičtější. Líbí se mi přehrávaná gesta řečníků. Líbí se mi fakt, že se režiséři nebojí zabrat herce zcela nahé, aniž by v tom musel být nějaký sexuální podtext. Líbí se mi odlišná morálka, která konečně nepůsobí tak, jako kdyby někdo narval názory 21. století do historických kulis. Líbí se mi krvavé obřady. Líbí se mi Caesar, který - ař neplešatící - získal s Ciaránem Hindsem takovou dávku charismatu a charakteru, že s ním budu už navěky všechny filmové a seriálové Caesary nejspíše porovnávat. A líbí se mi to natolik, že si druhou řadu nenechám ujít. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriály z produkce HBO jsou často velmi kvalitní a prakticky za každý by ČT1 nebo Nova museli děkovat nebesům (hned potom co by dali dohromady velký opravdu velký rozpočet....). Řím v podstatě není výjimkou. Je rozmáchlý a velkolepý, ale bohužel ne tak dokonalý jako jeho konkurence (např. Carnivale, který je bezchybně stylizován a úžasně napsán). Seriál je také lehce srážen nedostatek osobností mezi hlavními postavami a "známým" dějem, který nebude pro nikoho aspoň maličko znalého překvapením (to se týká hlavně historicky doložených událostí). Linie okolo Vorenuse a Pulla mi nepřišla příliš zajímavá a kromě řešení nevěry jeho manželky snad i zbytečná. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (27)

  • Lucius Vorenus (Kevin McKidd) a Titus Pullo (Ray Stevenson) patrili v skutočnosti do jedenástej légie a nie do trinástej. (frxXx)
  • Prakticky všechen kompars tvořící dav byli praví Římané. Producentům a režisérům totiž přišly způsob chování a chůze Italů více přesvědčivé pro antický Řím. (CliffLee)
  • Řím je první anglicky mluvený seriál, který se celý natáčel v neanglicky hovořící zemi - v Itálii. (Reiniš)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

HBO dělá na dalších spin-offech Hry o trůny

20.03.2021

Kabelová stanice HBO si zřejmě řekla, že příběhů ze světa Hry o trůny nemůžou mít diváci nikdy dost, a tak se kromě již rozpracovaných prequelů a spin-offů rozhodla rozpracovat ještě tři další nápady… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama