Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pulse je natočený ako remake úspešného japonského hororu „Kairo“. Film hovorí o skupine mladých študentov, ktorá sa musí vyrovnať so záhadnou smrťou svojho kamaráta. Už čoskoro však zistia, že to nebola samovražda. Cez monitory, displeje telefónov a rádiové vlny im nedajú spávať duchovia. Čo keď bezdrôtová mobilná technológia môže sprostredkovať kontakt s iným svetom? A čo keď tento svet využije túto technológiu, aby sa dostal k nám? Ak zapnete mobil alebo mail, ste infikovaný a začnete zabíjať. Práve toto sa stane na školských internátoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $20,264,436Tržby Celosvetovo $29,907,685║ Takto som sa v príbehu dávno nestrácal, alebo lepšie povedané o čo tam išlo? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elia Cmiral: 1. Goodness of the Girl - Intercooler ,2. Delay the Wait - Overnight Lows ,3. Josh's Secret ,4. Lost Soul in Library ,5. Ghost in Bath ,6. Computer Center ,7. Izzy Deceased ,8. Mattie Walks Home ,9. Stone's Death ,10. Alone With Ghosts ,11. Suicide ,12. Remembering Izzy ,13. Video Diary ,14. Mattie Has a Dream ,15. Leaving ,16. Mattie's Hallucination ,17. Dancing Ghost ,18. Sad and Scared ,19. Phantoms Attack ,20. Printer ,21. Dexter Gets a Visitor ,22. Crazy Ziegler ,23. Wall of Pipes ,24. Mattie's Nightmare ,25. Escape ,26. Not Over Yet ,27. Esto Es Lo Que Hay - Los Amigos Invisibles , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Hovorím tomu prístup k informáciám.“ – "Ja tomu hovorím nemať babu.“ Wes Craven napísal ďalší zo svojich mizerných scenárov a neskúsený (alebo len slabý) režisér Sonzero mu ho nanešťastie - v produkcii bratov Weinsteinovcov - zrežíroval. Craven však nemá čisté svedomie, pretože sa v skutočnosti jedná o remake japonského hororu KAIRO z roku 2001. Výsledný americký remake (nemýliť s dodnes nesfilmovanou slabou kingovkou o zombíckych mobiloch) bohužiaľ nedopadol tak dobre, ako iné americké verzie ázijských šokov (KRUH, NENÁVISŤ): tempo je väčšinou zvädnuté, herci nevýrazní, ľakacie scény kazené hlúpymi počítačovými trikmi a atmosféra chytí dych až v nečakanom temnom závere. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/902/ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Asijské horory i jejich americké remaky jsou si podobné jako vejce vejci. Pulse není nijak výjimečný, místy mu dochází dech, přesto docela pobavil. Kamerové filtry jsou pěkné a apokalyptická atmosféra je působivá. Škoda je hlavně té dějové předvídatelnosti. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Americký remake kultovního japonského horroru Kairo se s nějakým postupným budováním drásavé atmosféry bezútěšnosti a beznaděje, na kterých je postaven jeho vzor, moc nepáře - během prvních minut tu máme knihovnu a ječícího ducha v akci. Remake totiž obsahuje několik klasických lekaček (třeba tu trailerovou z prádelny) a tím se asi nejzásadněji liší od japonského bratříčka. Všemožně se snaží napodobit jeho depresivnost (rozvláčné tempo, nepříjemné zvuky, tmavé filtry, záběry na dění na počítačových monitorech, na vybydlené město aj.) , chvílemi se mu to i daří, ale kvalit Kaira nedosahuje. Přesto jsem byl s filmem poměrně spokojen. Vrcholné scény z Kaira - duch, jenž si to plandavým pohybem nezadržitelně šine k bezmocné oběti, havárie letadla, sebevražda skokem z věže - to vše je v americké verzi přítomno a vyznívá to opět působivě. Američané nekopírovali Kairo políčko po políčku, ale i tak se pokusili o podobně inteligentní horror (i když v akčnějším balení), jenž asi těžko uspěje u mas (prozatímní hodnocení na IMDb tomu nasvědčuje), což je mi na něm sympatické a byl bych rád, kdybych se na něho mohl podívat i u nás v kině. Není vyloučeno, že mu pak tu jednu hvězdu přidám... 7/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Puls mě příjemně překvapil, sice jsem původně myslel, že se bude jednat o zfilmovanou knihu S.Kinga a ne o remake japonského snímku Kairo. Herci jsou dobří a sympatičtí do hororu podobného kalibru dobře obsazeni, zvlášť „veronica mars“ aka K.Bell. Na druhou stranu Ian Somerhalder mohl dostat o dost více prostoru hned ze začátku. Největší chyba je samotný scénář, který má v sobě pár klišé a nedostatků. Z hlediska kamery, triku a vizuální stránky je snímek takřka bez chyby a bavil mě po celou délku. 8/10* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lidstvo a Veronicu Mars s tunou make-upu na tváří hodlají zamordovat bubáci skrze elektronická zařízení, což se z počátku přes modré filtry jak z patologie tváří zajímavě a snad i atmosféricky, nicméně směrem k apokalyptickému vyústění začne být Puls ve své napínavosti stále více nitkovitý, neboť zjevení 125. ducha z (asijské) kopírky je už méně děsuplné, než cesta do sklepa pro zavařeninu.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Tento horor na mě docela slušně zapůsobil a ve stejné míře mě i vyděsil. Studeně modré barevné zpracování skvěle vytváří depresivní a ponurou atmosféru. Ačkoliv jsou hrdiny opět mladí, studující lidé, tak film pro mě nevyzněl jako jeden z těch uřvaných hororů pro mladistvé. Tento měl možná průměrný námět, rozhodně byl však zpracován jako kvalitní horor. Na prostoru hodiny a půl se tu rozehrává napínavý a děsivý příběh se sympatickými herci. Jisté dávky žánrových klišé se úspěšně ztrácí mezi záživně postupujícím dějem a velmi efektivními lekačkami. A mě, do této doby poměrně neznámé Kristen Bell, to zde nadmíru sluší a jako hlavní, chytrá a nehysterická hrdinka, si získala mé sympatie. Puls má děj, atmosféru a zároveň také jistou myšlenku. Co když to takto vlastně klidně může fungovat? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je remakom vydareného japonského originálu. Má výborný príbeh o skupinke študentov, ktorých priateľ spácha samovraždu, ale postupne zisťujú, že to nebola len obyčajná samovražda, ale spôsobil ju postupný prechod duchov z druhej strany prostredníctvom elektroniky a tí postupne spôsobujú smrť celej populácii. Ale priateľka prvého mŕtveho a a jej nový známy ešte majú jednu možnosť to celé zastaviť. Spracovanie je na tom pomerne dobre, ešte spočiatku sa tu nájde aj viacero slabších miest, za čo môže hlavne to, že väčšina hlavných postáv sú len mladíci a tak ich scény čiastočne nudia, ale táto tématika je veľmi zaujímavá a postupne sa jej venuje stále viac priestoru a tak aj kvôli krátkej dĺžke až na tých pár scén z úvodu film baví po celý čas. Hororových scén je tu plno, ale sú iba priemerné. Sú dobre natočené a zostrihané, ale prídu mi až príliš akčné, čo sa tu vôbec nehodí. Havária lietadla a tých niekoľko kľudnejších scén s postupným približovaním ducha sú dobre zvládnuté, ale scény typu vychádzanie z práčky alebo naskákanie duchov na auto len narúšajú serióznosť filmu. Celkom spokojný som aj po stránke typických hororových prvkov, síce napätie mohlo byť aj lepšie, ale aspoň atmosféra si po väčšinu času drží slušnú úroveň. Herecké obsadenie ma vôbec nezaujalo, ako som spomínal, sú tu hlavne mladíci a tí vôbec nezaujmú, ale aspoň hlavné duo Kristen Bell a Ian Somerhalder si ten priemerný žánrový štandard udržia. Réžia je celkom dobrá, len mi príde až moc orientovaná na teenagerov, dospelejšie vyznenie by filmu určite prospelo a technická stránka sa mi páči. Puls je jeden z tých lepších remakov japonských hororov, dobre sa na to pozerá, ale Kairo je predsa len kvalitnejší a dospelejšie pôsobiaci film. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 65%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

I když jsem originál neviděl, tak je mi jedno jasné...příběh a vůbec se pro americké prostředí vůbec nehodí...navíc tu chybí to nejdůležitější...strach a děs...to tady prostě nenajdete...duchové tu působí...ordinérně. Jo a taky je to celkem dost nuda. No jo, alespoň ten konec není americký. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa veľmi tešil z dôvodu, že som si ho naivne pomýlil z adaptáciou rovnomennej knihy Stephena Kinga. Až keď sa mi dostal do rúk, zistil som, že to bude niečo iné. A čoho sa mi dostalo? Nuž, "Pulse" je zčasti zaujímavý filmovými trikmi, kamerou a strihom, ale jeho dej dokáže vydesiť jedine zakomplexovaného adolescenta, ktorý večne sedí pri PC. Keď na to pozrem ako na celok, vychádza mi jasný horrorový podpriemer. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Že budu mít strach z tohohle béčkového filmu jsem ani nedoufal a dost jsem se mýlil. Efekty překvapily a příběh působil velmi zajímavě. Škoda jen malinko nedotaženého konce. Nemůžu jinak než doporučit, navíc když tu hraje půvabná herečka Kristen Bell. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Musim zial suhlasit s nazorom vacsiny, ktori Pulse videli. Namet je, ako to uz japonskych hororov celkom slusny, no folm zabija vsetko ostatne...americke...od malo uveritelnej hlavnej hrdinky, cez velmi riedku atmosferu, az po nehodiace sa, prilis americke prostredie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Práve tu mi začali vadiť tie krásne teenagerské tváričky bez štipky hereckého umu (možno Ian Somerhalden ešte ako tak). Režisér tomu tiež nepomohol. Až to zaráža a pritom ide o katastrofu apokalyptických rozmerov. Rovnaka bezvýznamný remake ako The Fog (2005) alebo The Omen (2006). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku přece jen nelítostný horor, který prakticky uvrhne lidstvo zpět do doby kamenné:) Zajímavá myšlenka to je, občas trošku nepřesvědčiví herci. Celkem koukatelný horůrek. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Původní japonské "Kairo" jsem neviděla, ale vzhledem k tomu, že mi jen málokterý japonský film sedne, to nepovažuji za důležité. V americkém remaku jsem viděla jistý potenciál, ale nakonec je z toho mírné zklamání. Atmosféra ještě jakž-takž ujde, ikdyž mohla být hustější a děsivější. Po trikové stránce horor neohromil ani neznechutil, prostě snesitelný standard. Osobně mě vůbec nezaujalo herecké obsazení, postavy (jakož i jejich osud) mi bohužel byly naprosto volné, ba spíše jsem při sledování pociťovala "tak už zdechni" efekt. Naopak příjemně překvapil apokalyptický rozměr příběhu... jsem zřejmě sociopat, zkáza lidstva mi ve filmech vyloženě dělá radost :-D 60% s odřenýma ušima. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Víc než děj a atmosféru jsem vnímal kočandu Kristen Bell. Na tom už u hororu něco bude ne? :-) Celkem slušný nápad (kopii) nedokázal režisér dostatečně svázat a vytvořit tu pravou atmosféru, kterou by si film zasloužil... 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vraždící internet! Vcelku svižný příspěvek do tématiky zabijáckých médií a komunikačních přístrojů. Telefony, videokazety nebo rovnou celá síť, co už si zahrála v řadě filmů. Škoda, že temné bytosti jsou jen takové poblikávající stíny. O sebevraždách se hlavně mluví, příliš nápadité také nejsou, byť rozpad na atomy tak běžný není. Bellová povětšinou sympatická, zbytek už tolik ne. Nejlepší scéna, co mohla být delší, se odehraje v prádelně. Původní film jsem už zapomněl více, než tenhle remake, vracet se ale k němu nehodlám. Na jedno podívání OK. ()

Reklama

Reklama